Обреновац: Џакови с песком чекају тендер док дивље свиње упадају људима у куће

0
(0)

ЗАКОН о јавним набавкама чини се да је јачи и од непогода, пошто је на апел Кризног штаба Обреновца да се осигурају насипи од падавина најављених за викенд, Термоелектрана „Никола Тесла“ одговорила да мора да распише тендер за џакове са песком! У међувремену, увидевши да водена стихија не може да чека, руководство ЕПС и министар енергетике Александар Антић договорили су се о мерама одбране, па је у току јучерашњег дана распоређено 30.000 џакова.

Напори Општине Обреновац током целе недеље да се ситуација на коритима око насеља котролише, могли су дословно пасти у воду, када нису могли да нађу решење за обезбеђивање ТЕНТ А и Б ТЕ „Никола Тесла“.

– На дописе да хитно почне са постављање џакова у току недеље, добили смо одговор да мора да се спроведе јавна набавка и да немају овлашћења да то ураде – каже за „Новости“ Мирослав Чучковић, председник општине и Штаба за ванредне ситуације Обреновац. – У ванредној ситуацији, овако нешто је недопустиво и убудуће би требало да ове мере буду у надлежности републичког, па тако и општинског штаба. Већ је увелико требало поставити 10.000 џакова око постројења.

На апеле је реаговано у последњи час.

– Дoгoвoрeнe су свe припрeмнe мeрe и aктивнoсти нa спрeчaвaњу и oтклaњaњу пoтeнциjaлних прoблeмa изaзвaних пoплaвaмa и пoрaстoм вoдoстaja рeкa – саопштено је из ЈП ЕПС. – Биће зaштићени кључни eнeргeтски oбjeкти, припремљене су мeрe зa мoбилизaциjу да би се одржала стaбилнoст систeмa нa дистрибутивнoj мрeжи.

Превентива је обезбеђена и за руднике „Кoлубaре“.

МАЛИ: ОБРЕНОВАЦ НИЈЕ УГРОЖЕН

Обреновац није угрожен, све надлежне службе су на терену и нећемо дозволити да се понови ситуација из маја 2014. године, рекао је градоначелник Београда Синиша Мали.

– Сву механизацију града смо ставили на располагање „Београдводама“. Ту су војска и полиција, спремни смо ако дође до појаве веће количине воде – рекао је Мали.

ДИВЉЕ СВИЊЕ УПАДАЈУ У КУЋЕ

Док Сава расте по центиметар, са њеном водом у село Скела стижу и дивље свиње. Чучковић упозорава грађане да чувају домове пред најездом животиња из Купинова.

Ситуација на другим обалама засада је под контролом – код Перила на Забрежју су постављени џакови, док је код Црљана, Колубара нарасла за 60 центиметара.

И. ПРЕКОВИЋ, Новости

фото: Профимедиа

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Мигранти враћени из Мађарске у Србију? Конвоји мађарске полиције у Обреновцу!

4.9 (11) Грађани Србије на друштвеним мрежама су поделили фотографије из Обреновца где се виде …

Мигранти су синоћ пробили обезбеђење и побегли из касарне у Обреновцу (видео)

5 (16) Интервентна није успела да их заустави, па је јутрос ангажована Жандармерија. Не зна …

Један коментар

  1. Милан Топлица

    Куда иду дивље свиње ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend