fbpx

ОД ГОВАНА ПИТА НЕ БИВА! Од обећане ЕУ добили сте идиоти интеграцију са Албанијом и Македонијом

0
(0)

Лидери Западног Балкана у Трсту данас ће потврдити формирање регионалног економског подручја, речено је данас у специјалној епизоди „Окружења“ у којој су учествовали министар спољних послова Србије Ивица Дачић, премијер Албаније Еди Рама, премијер Македоније Зоран Заев и генерални секретар Регионалног савета за сарадњу Горан Свилановић.

Свилановић је рекао да је у оптицају било неколико идеја, а да је прошле недеље у Бриселу договорено да се формира регионално економско подручје, што би данас требало да се потврди на Самиту у Трсту.

„ЕУ данас долази са 250 милиона евра, то је више него што је било у Паризу и Бечу (претходни самити)“, истакао је Свилановић, наводећи да оно што ће данас бити прихваћено не сме и не треба да буде замена за чланство.

На питање шта је са Црном Гором, будући да је изнела раније резерве тим поводом, Свилановић је рекао да су све стране прошле недеље прихватиле документ.

„Добро је што је дошло до сагласности о заједничком економском простору. Не прихватамо да је то замена за ЕУ“, био је јасан Дачић, док је Рама истакао да регион уопште није занемарљив када се уједини и изађе заједно на трећа тржишта.

Економска криза је оставила последице у региону, рекао је Дачић, али је навео и да сарадњом може да се постигне више, а говорећи о ситуацију у Србији, истакао је да је први процес реформи завршен, да је решено питање високог дефицита, али да је сада потребан раст.

Заев сматра да ЕУ мора директније да помогне региону и да раст не може да се своди на два, три, четири одсто већ на шест одсто и више како би земље региона брже достигле развијене земље ЕУ и како би се мотивисали инвеститори.

Београд и Скопље су успели да привуку највећи број инвеститора, рекао је Свилановић, који истиче да мора да се дође до хармонизације инвестиционих политика и да се нуди нешто што је додатна вредност, а не велике субвенције и јефтина радна снага.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

КРЕМЉ ДА ОДГОВОРИ! Да ли Русија званично подржава ЕУ интеграције Србије?

0 (0) Београд – Министарка европских интеграција у Влади Србије Јадранка Јоксимовић разговарала је са …

„Земљама Балкана треба минимум 25 година до ЕУ“

0 (0) „Земљама Западног Балкана треба минимум 25 година да стигну ЕУ. Проблем региона вишеструк. …

2 Коментара

  1. Jeste, od govana pita ne biva, a naročito ako je još i prave govna. OSTAVKE!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *