Од новог власника Политике ни трага ни гласа?

0
(0)

Београд – Комисији за заштиту конкуренције још се није јавио нови сувласник Политике новине и магазини (ПНМ), Ист медија груп из Москве, са пријавом концентрације и сада је за Комисију једино битно питање да ли је тај сувласник уопште преузео контролу над купљеном фирмом, речено је Данасу у Комисији. Уколико контролу није преузео, ни питање пријаве концентрације за Комисију није релевантно.

Према подацима које је Комисија за заштиту конкуренције добила у Политици АД, другом сувласнику ПНМ-а, представници Ист медиа групе нису се још појавили ни у купљеној фирми. Али се очито појавила адвокатска канцеларија која купца заступа, чије име је било све што је о новом партнеру Комисија могла да добије у Политици АД. Комисија је, међутим, дошла до сазнања да су за доношење било какве пословне одлуке у ПНМ-у потребни потписи два директора, па би то представљало гранични случај остваривања контроле над фирмом и довољан разлог за продужени интерес Комисије.

Према званичним подацима који се односе на ПНМ, заступник фирме је њен генерални директор Мира Глишић Симић, али „заступање предузећа и предузимање правних радњи и послова ограничено је потписом још једног директора“ и у унутрашњем и у спољнотрговинском промету. У Агенцији за привредне регистре као заменик генералног директора и супотписник води се Горан Илин. Он је као заступник фирме регистрован 17. јануара ове године, када је на месту заменика генералног директора ПНМ-а заменио Макса Себастијана Винтерфелда. Према регистрацији, Горан Илин је из Куле. У Политици АД тврде да је Илина на то место делегирао Вац.

У Агенцији за привредне регистре 16. јула се као сувласник ПНМ-а уписала Ист медиа груп из Москве уместо немачке фирме Вац, односно њене аустријске кћерке фирме Ост холдинг.

 

Данас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Плантажа марихуане “Јовањице”: Иза Предрага Колувије и плантаже марихуане не стоји особа А. В.

4.6 (9) Суђење већинском власнику пољопривредног газдинства „Јовањица“ Предрагу Колувији и осталим оптуженим за недозвољену …

Компанија Фајзер од које Вучићева банда тровача купује вакцину подмићивала докторе у Србији?

4.6 (11) На сајту РТС-а се може наћи чланак из 2012 године под насловом: ”Афера …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend