Од новог власника Политике ни трага ни гласа?

Од новог власника Политике ни трага ни гласа?

0
(0)

Београд – Комисији за заштиту конкуренције још се није јавио нови сувласник Политике новине и магазини (ПНМ), Ист медија груп из Москве, са пријавом концентрације и сада је за Комисију једино битно питање да ли је тај сувласник уопште преузео контролу над купљеном фирмом, речено је Данасу у Комисији. Уколико контролу није преузео, ни питање пријаве концентрације за Комисију није релевантно.

Према подацима које је Комисија за заштиту конкуренције добила у Политици АД, другом сувласнику ПНМ-а, представници Ист медиа групе нису се још појавили ни у купљеној фирми. Али се очито појавила адвокатска канцеларија која купца заступа, чије име је било све што је о новом партнеру Комисија могла да добије у Политици АД. Комисија је, међутим, дошла до сазнања да су за доношење било какве пословне одлуке у ПНМ-у потребни потписи два директора, па би то представљало гранични случај остваривања контроле над фирмом и довољан разлог за продужени интерес Комисије.

Према званичним подацима који се односе на ПНМ, заступник фирме је њен генерални директор Мира Глишић Симић, али „заступање предузећа и предузимање правних радњи и послова ограничено је потписом још једног директора“ и у унутрашњем и у спољнотрговинском промету. У Агенцији за привредне регистре као заменик генералног директора и супотписник води се Горан Илин. Он је као заступник фирме регистрован 17. јануара ове године, када је на месту заменика генералног директора ПНМ-а заменио Макса Себастијана Винтерфелда. Према регистрацији, Горан Илин је из Куле. У Политици АД тврде да је Илина на то место делегирао Вац.

У Агенцији за привредне регистре 16. јула се као сувласник ПНМ-а уписала Ист медиа груп из Москве уместо немачке фирме Вац, односно њене аустријске кћерке фирме Ост холдинг.

 

Данас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Катастрофалне последице западне политике према Косову и Метохији

Катастрофалне последице западне политике према Косову и Метохији

5 (5) Косово и Метохија као Rеs extra commercium  и алхемија колонизације • Aпсолутна, глобална …

Андреј Вучић на Паради напао службено лице, тужилац га штитио

Андреј Вучић на Паради напао службено лице, тужилац га штитио

5 (6) „У изјавама је писало да им је наређено да не могу да пусте …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend