Насловна / Србија / „Од свих Информера, РТС је најгори“
„Од свих Информера, РТС је најгори“ 1

„Од свих Информера, РТС је најгори“

Ако је постојао и један једини живи организам на територији Србије који је мислио да цензура и диктатура нису стварни, након јучерашњих дешавања и њему је јасно.

Велики народни протест против криминалних цена горива је (још једном) скинуо маске свих медија и показао који заиста припадају народу, а који су само продужена рука Александра Вучића.

Од оних најгорих, чија имена не желимо да спомињемо, ништа боље и нисмо очекивали. Заиста нам је драго што су на његовој страни, такви какви су, ништа друго и нису заслужили. Нажалост, најјаднији је испао РТС.

Нешто што себе назива „Јавним медијским сервисом свих грађана Србије“, под слоганом „ваше право да знате све“, буквално ни једну једину реч о синоћним протестима није изрекао.

У другом дневнику причало се о свему – само не о томе. Претплату за то смеће плаћамо сви, како онда назови новинари и назови уредници имају право да се тако понашају? Да ли постоји морал, срамота, грађанска обавеза? Довољно су одрасли да се сигурно сећају сличног понашања исте „медијске куће“ 90-их и како се тада завршило. Шта очекују, како ће се сада завршити?

Оним нитковима који су посветили десетине тексткова називавши народ који се буни због цене горива олошем, криминалцима и сличним стварима не вреди ништа говорити. Они су најгори људски талог који очекује да кад ова власт падне да промене дресове и исте гадости пишу за другог газду. Озбиљна је одговорност на свима нама, не смемо заборавити ко нас је како називао и ко је на чијој страни био. Не ради се овде о политичарима, ради се о народу који целокупан циркус и финансира. А тај народ је заслужио да буде истинито и реално информисан.

Зато, ако већ РТС неће, ми треба да се дозовемо памети. И ту памет да сачувамо кад куцне прави час. А куцнуће…

Герила.рс

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Србија по слободи медија у друштву са Бангладешеом, Бурундијем и Камбоџом 11

Србија по слободи медија у друштву са Бангладешеом, Бурундијем и Камбоџом

Организација Фридом хаус упозорила је у извештају о стању слобода за 2018. да власти у …

Грделица: Потпорни зид поново кренуо на аутопут! 13

Грделица: Потпорни зид поново кренуо на аутопут!

Таман што су отворили чувени аутопут који су правили 30 година, десет пута дуже него …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *