Од Вучићеве брзе саобраћајнице, остале само лажи Брнабићке

5
(6)

На петљи у Непричави, на месту одакле би требало да крене брза саобраћајница која ће Ваљево спојити са ауто-путем „Милош Велики“, данас нема машина, нема камиона, нема радника, нема радова, а нема ни „кампуса за раднике“. Нема ничега, осим градилишне табле, на којој пише почетак радова јун 2020. година.

А пре два и по месеца, или четири дана пред изборе, на том месту је било „постројено“ 18 тешких камиона, неколико багера, булдожера, 30-ак радника и бина са које је председник Србије Александар Вучић свечано озваничио почетак радова на изградњи брзе саобраћајнице – деоница Иверак-Лајковац, пишу Kолубарске.

Требало је народу показати како се у Србији раде и граде ауто-путеви, а и Ваљевце је ваљало пред изборе обрадовати да ће коначно добити брзу саобраћајницу која ће их спојити са „Милошем Великим“.

Међутим, на самом отварању испоставило се да није „почетак радова“, него „почетак припремних радова“. Упитан како је могуће да почну радови а још увек није урађен пројекат, није издата грађевинска дозвола, нити је завршена експропријација, Александар Вучић је признао да је ипак реч о „почетку приремних радова“, а да ће радови „врло брзо почети“. Међутим, ни након два и по месеца не назире се ништа од тог „врло брзог почетка“.

Премијерка Ана Брнабић јуче је боравила у Ваљеву, дошла је, како рече, да подржи новог ваљевског градоначелника Лазара Гојковића. Подршка је изгледала као да смо у изборној кампањи. Поново о истим пројектима, реконструкцији болнице, Дома здравља, индустријској зони, Дивчибарама, изградњи брзе саобраћајнице…

Премијерка је рекла да је стратешки важан пројекат, инвестиција од 158 милиона евра, изградња брзе саобраћајнице, деоница од Иверка до Лајковца, која ће Ваљево спојити са аутопутем „Милош Велики“.

– Радови су у току, изводе се као и на сваком градилишту припремни радови, а када буду завршени припремни радови крећу ефективни радови, и то је тако на сваком градилишту. Тако су на Моравском коридору припремни радови трајали једно шест месеци, па док завршите то, док направите камп, па док обезбедите све за почетак радова… Дакле, кренули су припремни радови и својом динамиком ће ићи и сви остали радови. Инвестиција је вредна 158 милиона евра и сви заједно треба да будемо пресрећни и препоносни због тога – поручила је премијерка.

На питање када ће бити завршен пројекат за деоницу Иверак-Лајковац, да ли је добијена грађевинска дозвола и да ли је завршена експропријација, премијерка каже:

– Ако се не варам пројектује се по фазама, немам тачне детаље, али дакле иде пројектовање по фазама, сигурно су неки делови пројекта завршени зато што су кренули припремни радови. Да ли је завршена експропријација, вероватно није комплетна, тако да… Оно што је могло да се уради, да би кренуло што пре, је урађено и ми свуда радимо тако. Ја колико знам грађевинска дозвола није издата, мислим да је издата за припремне радове – одговорила је председница Владе Србије Ана Брнабић.

Остало је нејасно да ли премијерка заиста није приметила, а прошла је поред петље у Непричави, да се ништа не ради или је пак видела и добро зна да радова нема и да нису „у току“, али је упркос томе у добром старом маниру „говоримо шта хоћемо, а не како јесте“, одлучила да каже да су радови у току, а нису!

– Радови ће ићи својом динамиком – рече Ана Брнабић, али та динамика није позната чак ни њој. Намеће се закључак да једину динамику имају обећања.

Подсећам, брзу саобраћајницу или „шнел штрасе“ обећао је и бивши градоначелник Слободан Гвозденовић на почетку свог мандата 2016. године. У Ваљево је већ у децембру те године дошао тадашњи премијер Александар Вучић, који је пружио подршку Гвозденовићу, и обећао да ће Ваљево добити брзу саобраћајницу.

Колубарске.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Браћа Вучић још нису отишла на полиграф због плантаже марихуане “Јовањица”

5 (6) Одбрана Предрага Колувије, већинског власника имања „Јовањица“ на коме је прошле године заплењена …

Ти Милошевићу ниси за црно испод нокта, а од тебе може само да се направи Мануел Норијега! Ускоро…

3 (2) НЕКИ људи са којима обично разговарам о фудбалу, буквално о томе ко како …

Један коментар

 1. nie mislim da su moji komentari mnogo pametni, al sigurno ne boza, kikiriki, semenke, orasnice i lizalice…
  kad je rec o svetcu i odgovarajuci tropar mora mu se naciniti, a bez porusenija pravila lepog pravopisa i kucnog vaspitanija tesko mudrost, slavu, junastvo i bogastvo majmunsko opisati a jos teze stihovima svecani ton dati a u opisaniju njegovih dela ne umanjiti il preterati.
  da bi se sve to moglo razumeti valja malo mozga imati i mnogo vise nego sva slova znati.
  AVAJ gde u pustinji zeleno drvo traziti.
  nije dobro ni hvalisanje jezikom bez dlake a on cupav ko medjedovo dupe.
  napisa sinoc pisanije a ono kada uvreda za svetca, pa reko da se manem stihotvorenija i onako dzaba takvog posla od slepca i izlapelog starca.
  a verujte da vam na nicem ne zavidim.
  predugo ziveh u mraku, pa naviko, sad i na oci pao a i u buduce mraka bi ce, kod ovakvih junaka sto pred neprijatelja mesto sablje dupe isturise.
  e Tanasko Rajicu, mesto yresnje brati ti od nje topa brez potrebe pravise a muratovo kopile i danas po beogradskom pasaluku jebenise i terorise.
  dal znate kud ce te vi oetrozraki.
  glupo bi bilo traziti oprostenije ako sve po vasem nije, il ako je slovo ispusteno il brez potrebe dodano il ako se nadjete uvredjeni, slepcu i luom starcu dzaba i rukom mavnuti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend