Одговор Александру Вучићу – „Ацо Србине“ за кога ти радиш?

Одговор Александру Вучићу – „Ацо Србине“ за кога ти радиш?

Видим мајсторе да те је моје писмо страшно узбудило и погодило па си одлучио да реагујеш на њега, додуше кукавички, преко саопштења твоје „Српске листе“. Из авиона се види да си то ти, познајем те по стилу и рукопису.

У порукама кажеш да сам ја за време власти Војислава Коштунице био господар живота и смрти. То си иначе и раније наводио. Само живота, мајсторе. А ти си смрти. У време твоје владавине шесторица Срба на северу КиМ је убијено. За та убиства у више наврата си изјављивао да нису етнички мотивисана. Ако већ нису Албанци, ко су, кажи нам?

На моје писмо никакве одговоре ниси пружио нарочито на твоју издају јужне српске покрајине. Приморао си српске судије које су положиле заклетву пред Скупштином Републике Србије да заклетву положе и пред уставом сепаратистичке творевине зване република Косово. Натерао си их да положе заклетву пред Хашимом Тачијем кога Дик Марти швајцарски адвокат оправдано оптужује за трговину људским органима Срба. И дан-данас постоји потерница МУП-а Републике Србије за Хашимом Тачијам за убиство пет српских полицајаца. Какво понижење за српски род и целу нацију коју си им ти приредио. Мора да признаш да већег издајника у својој историји Србија од тебе није имала.

 

Када је у питању криминал и корупција мислим да си ти последњи човек у Србији који о томе може да говори. Јер си у корупцији и криминалу огрезао. У осам година твоје владавине ниједан грађевински посао на Косову и Метохији није могао да добије нико други изузев фирми које ти контролишеш

У твојим порукам преко саопштења „Српске листе“ видим да си ме у мојој седмој деценији поново крстио називајући ме Марко ПДВ Јакшић. Умро бих али не бих знао за такав надимак. Не само ја него и сви Срби на северу Косова и Метохије. Како си то само измислио мајсторе. То управо на тебе и личи. Али чак и такав надимак је повољнији у односу на онај који добијеш у раној младости са звучним називом „Хуља“.

Када је у питању криминал и корупција мислим да си ти последњи човек у Србији који о томе може да говори. Јер си у корупцији и криминалу огрезао. У осам година твоје владавине ниједан грађевински посао на Косову и Метохији није могао да добије нико други изузев фирми које ти контролишеш. Оне су одрађивале менаџерски посао, а грађевинске радове си уступао Албанцима. Зашто Албанцима? Јер је њихова радна снага јефтинија од српске, па је и тиме твој профит већи. Чак ни уређење простора око споменика Кнезу Лазару ниси хтео да даш Србима, него су то поново радили Албанци. И пројекат „Сунчане долине“ у Звечану раде Албанци, у шта сви могу да се увере. Теби хвала мајсторе јер док ти ниси дошао на власт Албанци нису долазли на север КиМ па си нам тако помогао да не заборавимо језик наших комшија. Ко се год од Срба усудио да учествује на твојим режираним тендерима бивао би физички нападнут. Веселиновићи из села Зупче код Зубиног Потока који су хтели да конкуришу испред зграде скупштине општине су физички нападнути. А пре неки дан је и власник ТВ Пулс из Шилова код Гњилана претучен усред бела дана испред општине јер је намеравао да конкурише за изградњу једне стамбене зграде.

Што се мене и господина Ристића тиче ми смо у најгора послератна времена сачували један део Косова и Метохије и српске институције. Сачували, док ти ниси дошао на власт и те институције без зрана барута предао сепаратистима

Што се мене и господина Славише Ристића тиче, ти си формирао Анкетни одбор у Скупштини Србије који се пола године бавио управо нама не би ли пронашао било какве пословне махинације. На чело Анкетног одбора поставио си некадашњег шефа контра-обавештајне службе Војске Србије генерала Момира Стојановића. Пола године су радили али ништа нису нашли. Јесу за неке, који се данас налазе у твојој власти. Што би наш народ рекао, нашла врећа закрпу. Извештај Анкетног одбора усвојио је и Одбор за КиМ и Скупштина Републике Србије. Али замисли мајсторе да сутра Скупштина Србије за тебе и поводом тебе формира анкетни одбор да би утврдила твој криминал и корупцију. Можда би пронашли да си ти власник или један од власника Београда на води, да си власник или један од власника ПКБ-а, а да су „црни Арапи“ само пословни декор. Можда би утвридили колико си се окористио поводом приватизације рударско-топионичарског басена Бор а колико си зарадио на Моравском коридору.

Што се мене и господина Ристића тиче ми смо у најгора послератна времена сачували један део Косова и Метохије и српске институције. Сачували, док ти ниси дошао на власт и те институције без зрана барута предао сепаратистима. Ти не можеш да схватиш да има нешто много важније од новца а то је идеја, нација, држава, територија… За тебе није битно да ли је Србија дужа или краћа за триста килиметара него колико ти је дебела имовинска карата. Уосталом, шта да причамо даље. На руци носиш сат од 30 хиљада евра, а одела не коштају мање од 5 хиљада евра. Није ваљда да си све то платио од председничке зараде.

Одговор Александру Вучићу – „Ацо Србине“ за кога ти радиш?

Ових дана уочи преговора са Приштином говориш нам да је проценат Срба на КиМ само 7 посто. На основу којег обављеног пописа си дошао до тог податка, мајсторе? Не би ме чудило да су то изјавнили Хашим Тачи или Аљбин Курти али да председник Србије умањује број својих сународника на Косову и Метохији, то је пример који се ретко где може наћи. Стварно „Ацо Србине“ за кога ти радиш? За нас или њих?

Ниси расписао локалне изборе на Косову и Метохији а по Уставу су обавезан. Зато на твојим транспарентима под слоганом „За нашу децу“ нигде нема Косова и Метохије јер си ти овај део простора отписао и спреман си да га се одрекнеш

У порукама које си ми послао кажеш да ће Срби на изборима 21. јуна да покажу за кога ће да гласају. Хоћеш да кажеш за тебе. Али какви избори. Ти си их обесмислио. Они умногоме подсећају на комунистичко гласање из ’46. и принцип тзв. ћоравих кутија. А кад смо већ код избора, опет си мајсторе прекршио Устав Републике Србије заједно са Мајом Гојковић. Ниси расписао локалне изборе на Косову и Метохији а по Уставу су обавезан. Зато на твојим транспарентима под слоганом „За нашу децу“ нигде нема Косова и Метохије јер си ти овај део простора отписао и спреман си да га се одрекнеш.

Да те подсетим мајсторе, 2010. године по теби тзв. издајничи ДОС и Скупштина Србије расписали су локалне изборе за Косовску Митровицу на којима је и СНС учествовао. А лично ти си са Томиславом Николићем, ондашњим председником СНС, учествовао у предизборној кампањи. Обећавао си Србима куле и градове да би их на крају изадо преко издајничког Бриселског споразума. Шта год радио ти тај жиг издаје звани Бриселски споразум никада нећеш моћи да опереш и у истрију ћеш са таквим жигом да уђеш. Србе си увукао и у скупштину самопроглашене републике Косово а не само у локалне органе власти под јурисдикцијом сепаратиста. Да су Срби бојкотовали изборе за скупштину самопроглашене репубике Косово та скупштина би подсећала на качаничку, а овако си им опет „Ацо Србине“ дао легалитет и легитимитет.

Одговор Александру Вучићу – „Ацо Србине“ за кога ти радиш?

Један мој добронамеран и родитељски савет, како сам у писму навео, ти си као и све иначе изврнуо и представио као претњу. Али кад смо већ код тужилаштва да те подсетим да је пре пар годна нас више од стотину против тебе поднело кривичну пријаву на основу члана 306 и 307 за дело националне велеиздаје

Преко саопштења „Српске листе“ шаљеш ми поруку да ти претим. Не дај Боже да ја претим председнику. По струци сам хуманиста а по вокабулару демократа. И како ја у седамдесет година могу да претим председнику државе? То је биолошки немогуће. Један мој добронамеран и родитељски савет, како сам у писму навео, ти си као и све иначе изврнуо и представио као претњу. Али кад смо већ код тужилаштва да те подсетим да је пре пар годна нас више од стотину против тебе поднело кривичну пријаву на основу члана 306 и 307 за дело националне велеиздаје. Свима нама јавни тужилац је послао одговор да он ту кривичну пријаву одбацује. Надам се да неће увек бити тако. Као што рече једном Достојевски, ти данас можеш да радиш шта хоћеш и колико хоћеш, али не можеш докле хоћеш.

На крају умало да заборавим, 2013. године на састанку са Србима у Косовској Митровици као шеф који контролише рад свих обавештајних служби у Србији обећао си ми да ћеш да се потрудиш да пронађеш оне који су ми запалили ауто. До данас никаквих резултата о томе нема. Претпостављам да знаш, само нећеш да ми кажеш. Ваљда ћу некад да сазнам.

Марко Јакшић

(Аутор је некадашњи народни посланик и члан председништва Народног покрета Срба са Косова и Mетохије „Отаџбина“)

(НСПМ)

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

ЖИВЕЛА ПЉАЧКА СРБИЈЕ! Шта је све Вучић украо од државне имовине (фото)

ЖИВЕЛА ПЉАЧКА СРБИЈЕ! Шта је све Вучић украо од државне имовине (фото)

Александар Вучић, како је то у јавности више пута указивано, непрестано крши Закон о спречавању …

Вучићев режим ће законом дати Рио Тинту да отима државну и приватну имовину

Вучићев режим ће законом дати Рио Тинту да отима државну и приватну имовину

Изменама закона о експропријацији држава ће легализовати потпуно отимање имовине. Наиме предвиђеним изменама власт може …

Један коментар

  1. NEMOJTE VIŠE DA GA NAZIVATE SRBINOM PRE BI SE REKLO ACO TURČINE JEL SVE RADI PO ERDOGANOVOM PLANU TO SAMO PROTERATI IZ SRBIJE ODUZETI DRŽAVLJANSTVO PA NEKA IDE SVOM PRIJATELJU ERDOGANU POŠTO JE SRBE SAHRANIO PO DRUGI PUT KOJI SU DALI SVOJE ŽIVOTE ZA KOSOVO A NEKAKVOG MURATA VELIČAO U NEBESA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *