Окупирано ти 18% државне територије а Србија није војно угрожена?! Много је куме…

0
(0)

Стање у Војсци Србије редовно је, и она је спремна и опремљена да изврши све задатке који се пред њу поставе, изјавио је данас начелник Генералштаба генерал-потпуковник Милан Мојсиловић.

Он је за РТС рекао да је Војска Србије, после инцидената на северу Косова, имала јасне и прецизне задатке и обављала је појачане активности, у складу са наређењима председника Републике.

Мојсиловић је додао да је то све што би у подизању борбене готовости могао да каже за јавност.

Према његовим речима, војностратешка позиција Србије је таква да она није војно угрожена, а војна неутралност је дефинитивно одржива и на њој треба радити.

Србија није војно угрожена земља, али постоји потреба да се са пажњом прати ситуација у читавом региону, не само кроз безбедносне изазове већ кроз све оне токове који се дешавају у свету, као што је мигрантска криза, навео је Мојсиловић.

Према његовим речима, регион заслужује посебну пажњу, с обзиром на прошлост, садашњост и будућност, јавља Танјуг.

Мојсиловић је додао да ће, као и његови претходници, радити на повећању оперативних способности како би ВС могла да испуни све мисије и задатке, у складу са стратешким документима и са оним што војска треба да ради.

„Превасходно причамо о модернизацији, о опремању, о ревитализацији појединог вида војске и то је оно што треба да прати не само опредељење војске, већ и Министарства одбране и највишег државног руководства”, објаснио је Мојсиловић и додао да је на његовој листи приоритета високо постављена брига о положај војника, цивила, подофицира и официра.

Мојсиловић је рекао да ће му богато радно искуство помоћи јер зна и како функционишу међународне организације (НАТО и ЕУ), али и командирске и штабне дужности.

„Говорим руски и енглески што је предност у комуникацији са страним партнерима. То је један од сегмената интероперабилности – способности заједничког деловања”, рекао је генерал у интервјуу за емисију „Дозволите”.

На оцене да је због службовања у Бриселу „под западним утицајем”, он је одговорио да је живео и у Москви, и у Бриселу, али да носи униформу Србије и да ствари гледа из угла интереса своје земље.

Мојсиловић каже да војска никада није почињала рат, нити га је тражила и изазивала јер војници најбоље знају шта је рат и какве страхоте доноси.

„Ратно искуство је нешто што у сваком случају помаже. Почнете више да цените све он напоре да се оружана сила користи као крајње средство за достизање одређених циљева”, навео је први човек војске.

Додао је да му искуство из ратова 1991, 1992, НАТО агресије, рад у јединицама Приштинског корпуса, учешће у противтерористичкој акцији на југу Србије, помаже јер је оно што је учио применио у пракси.

Он је рекао да на питање враћања обавезног служења војног рока гледа из угла професије.

„То ме руководи да размишљамо о одређеним капацитетима, када говоримо о територијалној и резервној компоненти војске, о способности грађана да бране своју земљу, да кажем да ја сам за обавезно служење војног рока”, истакао је Мојсиловић.

Политика.рс

Фото А. Васиљевић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ИДИОТИЗАМ! Ко је бре уопште дозволио ЕУ и по којем основу да се меша у интерне послове Републике Србије?!

5 (2) Председник Скупштине Србије Ивица Дачић разговарао је данас телефоном са председавајућим Kомитета за …

Вучићев режим у проблему: Више од пола војника и полицајаца одбија да се вакцинише

4.7 (173) Тренутно се врше интерна анкетирања запослених у војсци и полицији везано за предстојећу …

6 Коментара

 1. професор Катон

  Па, овај је исти Весли Кларк, само много ружнији.

 2. indijanac je zalutao gde mu nije mesto ali poslusan je i ume da ponovi sto mu gazda kaze. a bre lepi sta ti traze neprijatelji u general stabu i to imaju citav sprat, kako kazu, a ne smes tamo ni da zaviris a oni kod tebe mogu kad oce i bez najave, pa jos sluzbeni jezik je skotovski. a jel znas rodjo kako se zove zemlja koju treba da branis. nek ti je bog /gazda/ u pomoci.

 3. Миша Јовановић

  Ово је НАТО човек. Зар вам то није јасно? Издаја на сваком кораку.

 4. Ovaj kao da popunjava CV za stupanje u radni odnos. Jednom sam cuo jedu poslovicu, kaze Sacuvej me boze pametne zene i majstora koji sebe hvali. A ovaj se nahvaliiii

 5. I osmanlije i nemci su dolazili kad su hteli posle OKUPACIJE.

 6. DIPLOMSKI RAD VUČIĆA

  Umesto da razvija Srbiju kao državu i da podiže standard naroda Vučić je radio sasvim suprotno. On je jedan bahati političar i ovde ću pomenuti samo izdaju Kosova.
  Mi Srbi dobro znamo da je Aleksandar Vučić trčao u Brisel da pregovara o statusu Kosova i Metohije. Kakve je rezultate u tim pregovorima postigao svi vidimo. Taj (izmišljeni) problem Kosova on je jednostavno rešio predajom Kosova Albancima. Naravno da ga niko nije bio po ušima da to uradi.

  Tamo je (krišom) dobio i skriptu za njegov diplomski rad, a tema je bila: „Kosovo kao država“. Po povratku u Srbiju on je prilegao na rad i postupno ali „uspešno“ je stvarao Kosovsku državu, od samog temelja pa sve do završetka. Kad je sve završio zafalio mu je samo jedan pečat na jednoj skipti i tu je izbio čitav problem. Srbi drže taj pečat i neće da mu dozvole da overi još taj zadnji dokument. I sad stalno traži overu kako bi odmah otrčao u Brisel i pohvalio se sa uspešno izvršenom zadatku. Međutim Mer kera mu je odmah saopštila da je to ništavno bez tog pečata, ali pečata sa šajkačom. Uostalom sa tim pečatom on mora da kruniše i taj svoj mukotrpan ali „uspešan“ rad.

  Tako naš dragi Vučić upade u još veću psihičku depresiju, ali nastavi da lupeta. I odmah posle toga lupi: “Svi Srbi znaju da je Kosovo izgubljeno”, ali nereče da je on izgubio Kosovo. O Vučićevim obećanjima i potpisivanjima u Briselu Srbi još ništa neznaju. To je „Pandorina kutija“. Ali „Ide dan Vidovdan“ kad će mo sve saznati, crni Vučiću!?

  Što se tiče Albanaca oni su vrlo zadovoljni stvorenom državom i kažu: „Poklonu se zubi ne gledaju“. Oni sada mirno sede skrštenih ruku i nogu i čekaju na srpskog izdajnika da sam overi taj svoj diplomski rad. Vučić je jedan sumanuti, drski obmanjivač i lažov koji širi stalnu paniku i strah među Srbima. Zato i ne preza da i sam prizna kosovsku nezavisnost, potom da kaže da je to srpski narod uradio. To je ono: „Kad je bal nek’ je bal“.
  Stvorio je anarhiju kako bi bio u svemu i prvi i najjači. „On pali i žari“, ali narod slabo pamti i ništa ne vidi i ne treba ga žaliti. Drugim rečima, lak je za medijsku obradu jer je i lakoveran. Takvima ni Bog ne pomaže…
  Bez obzira na sve Srbija je izdajom, pljačkom i rasprodajom potpuno uništena. Sada očekujem da izvršilac i svi njegovi pomagači ostatak života provedu na teškoj robiji…
  Toliko.

  P: Slavko Jakovljević
  iz Bogutovca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend