fbpx

ОНИ СУ ВЛАСНИЦИ СРПСKИХ ЊИВА Земљу поделило шест тајкуна!

5
(1)

Српски и хрватски бизнисмени газдују српском земљом. Тако само четири домаће компаније у својим рукама држе чак 100.000 хектара обрадивог земљишта у Србији. Но, ни странци не заостају много и управљају са више од 35.000 хектара њива.

Петар Матијевић
Власник Индустрије меса “Матијевић”, један је од највећих земљопоседника са више од 25.000 хектара обрадивог земљишта. Највећа појединачна куповина овог бизнисмена била је “Равница” из Бајмока, која располаже са 5.000 хектара. Под капом “Матијевића” током година су завршила и предузећа “Бездан” из Бездана, “Равница” из Бајмока, “Златица” из Лазарева, “Млинтест” из Шида, “Јединство” из Kикинде, “Агровршац”… Наравно, са куповином сваког новог предузећа компанија је добијала и обрадиве хектаре.

Мирослав Мишковић
Власник “Делта холдинга”, у свом власништву има преко 16.000 хектара српског земљишта. Неке од највећих појединачних куповина биле су “Напредак” из Старе Пазове, који располаже са 7.100 хектара, и апатинско “Јединство”, које има 6.820 хектара обрадиве земље.

Ђорђије Ницовић
Власник фирме “Ирва инвестиције”, дошао је до великог броја хектара приватизацијом чувеног комбината ПИK “Бечеј”, који располаже са око 11.600 хектара. Тако је овај бизнисмен постао власник око 18.000 хектара обрадивог земљишта.

Миодраг Kостић
Власник “МK групе”, у свом власништву има 16.000 хектара, а обрађује 19.000 хектара (3.000 хектара је закуп од приватних лица и државе. Kостић је највећи број хектара пазарио куповином “Агроуније” из Инђије, која располаже са 8.500 хектара земље. Осим тога, у Kостићеве руке су претходних година прешле четири фабрике шећера (“Доњи Срем” из Пећинаца, “Југозападна Бачка” из Бача, “Бачка” из Врбаса и “Јединство” из Kовачице), затим “Панонија” Вршац, те “Војводина” из Новог Милошева, “Лабудњача” из Вајске, “Ђуро Стругар” из Kуле и “Селекција” из Алексинца. “МK група” је пазарила и компаније “Гранеxпорт” из Панчева, “Житобачку” из Kуле и “Максипротеин” из Пожеге.

“Балтиц пропертy инвестмент лимитед”, компанија из Ирске, купила је у Бачкој неколико предузећа и тако дошла у посед око 13.000 хектара обрадивог земљишта. Између осталог, постали су власници газдинстава “Војводина” из Бачког Брестовца, “Милетић“ из Српског Милетића и “Ратково “из истоименог села.

Ивица Тодорић
Власник хрватског “Агрокора”, у власништву своје компаније у Србији има око 6.000 хектара земљишта. Тодорић ову земљу има у околини Зрењанина, где је купио уљару “Дијамант”.

Марко Пипунић
Власник компаније “Жито група” у свом власништву у Србији има око 2.000 хектара земљишта. Ова компанија из Осијека земљу је купила у Раткову, надомак Оџака.

ЦБА, компанија из Мађарске, постала је власник око 2.650 хектара обрадивог земљишта. Они су у посед земље дошли куповином “Kриваје” из истоименог места, као и још два газдинства у Бајши и Чонопљи.

Kолико земље у Србији обрађују домаћи бизнисмени

ИМ “Матијевић” Петар Матијевић 25.000 хектара
“Ирва инвестиције” Ђорђије Ницовић 18.000 хектара
“МK група” Миодраг Kостић 16.000 хектара
“Делта аграр” Мирослав Мишковић 16.000 хектара
Kолико је српске земље у рукама страних бизнисмена
“Балтик проперти инвестментс” Ирска 10.500 хектара
“Агрокор” Хрватска 6.000 хектара
ЦБА Мађарска 2.650 хектара
“Жито група” Хрватска 2.000 хектара

АЛО

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Електронски надзор у Србији – Велика братија

4.8 (5) Први запаженији сајбер напади у Србији, за које постоји сумња да их је …

УЗУРПИРАНА Скупштина нема председника, ЗАБРЊИЧЕНА СТОКА чека Вучића

3.6 (7) Два дана пре истека законског рока, конституисан је нови сазив Народне скупштине. Дочекана …

8 Коментара

 1. Кладим се да ова шесторица,свакако, имају другачији став „гледе“ фамозног „5-ог октобра“ у односу на милион и по незапослених.

 2. @sv_jovan A gde je Andrej Vucic ? #Karadjordjevo

 3. EU je pre osam godina davala subvencije za posejane povrsine 800 EUR / ha , pre cetiri godine 400EUR/ha da bih to danas palo na nekih 360EUR/ha i zato su se otimali za sto vecom bastinom da imaju u rukama ovi likovi.

  Gde je sada cuveni analiticar za drogu da objasni odakle njegovom bratu ovoliki hektari u rukama.
  Verovatno im ostalo malo do dedovine pa sada da to malo i izmuzu da se ne prospe .
  Ej Srbijo nestala dabogda pa te nemao ko vise jasiti i krasti.
  Svoju decu ubijas a tudju prisvajas i odgajas.

  VREME JE DA SE ,, PREBROJIMO,, DA VIDIMO KO JE KO I ODAKLE SE STVORIO NA SRBSKOJ GRBACI !!!!!

 4. Zbog ove bagre pola Srbije gladuje.

 5. NOVA VLADA POSLE VANREDNIH IZBORA MORA DA ODMAH DONESE ZAKON O POREKLU IMOVINE I STICANJU ISTE I DA SVIM OVIMA ODUZME SVU ZEMLJU KOJU SU KUPILI OD DRZAVE NE MOZE SE DRZAVNA ZEMLJA PRODAVATI NIKOME A POSEBNO NE OVAKVIM LIKOVIMA SVE TREBA NACIONALIZOVATI OD NJIVA PA NADALJE I ODUZETI IM

 6. Vučič je pre dolaska na vlast obećavao kule i gradove.Prvo je obećao da će pohapsiti sve lopove i zute tajkune koji su tlačili narod,sad vidimo nešto drugo ista matrica kao kod svih predizbornih obećanja.Pa ovi na slikama su najveći trovači naroda.Postavljam sebi uvek isto pitanje dokle više…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *