Орбан у рекордном року дигао наталитет за 9.4%, мигранти му не требају!

5
(6)

Политика којој су се про-ЕУ експерти подсмевали и говорили да је немогуће спровести је у дело, дала је одличне резултате.

Уместо да играју опасни експеримент увоза миграната, Мађарска се ухватила у коштац са трендом пада популације путем дизања наталитета. Политике које су започете 2010 године, а узеле маха у протекле две године показале су се више него ефикасне.

„Kада смо 2010 почели да стварамо државу која ће бити позитивно окружење за породице, наш главни циљ био је да елиминишемо оне ствари које су биле терет паровим приликом одгајања деце“ рекла је Kаталин Новак, државни секретар за породицу и омладину за Бреитбарт. Новак је од 2017 постала подпредседник владајуће суверенистчке странке Фидес, а са 42 године има троје деце.

„Последни демографски подаци говоре сами за себе, број бракова је највећи у протеклих 40 година, а ферталитет то јест стопа плодности је највећа у последњих 20, док разводи у прошлог години достижу најнижу стопу у последњих 6 деценија“ додала је Новак.

Едуард вон Хабсбурд, амбасадор Мађарске у Ватикану такође се огласио поводом нових података, са коментаром „Да ли сте спремни за добре вести? Политика којој су се многи подсмевали показала је резултате. У јануару 2020 имали смо 9.4% више рађања него прошле године, скоро 100% више бракова, а број деце по жени је скочио са 1.4 на 1.6“.

Новак је рекла током прес конференције, да ће „влада наставити да подржава поридице током епидемије Kороне“ и додала да је влада свесна који су то преблеми које је по мађарске породице створио вирус.

Извор: Вестидана.рс/Бреитбарт

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Бизговчина преговара осам година и понуда коју ће Србија добити је да је признају шиптарске нарко и терористичке банде

5 (5) Београд је добио одговор на питање — шта добија уколико призна независност Косова? …

Русија: Могућ прекид дијалога са ЕУ

5 (2) Русија може да прекине дијалог са Бриселом, рекао је министар спољних послова Русије …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend