Хроника

Оружје које је МУП одузео од грађана Србије и оно које је предато завршило у рукама Беливукове банде!

Ексклузивно: Пут оружја Веље Невоље: МУП, ГИМ, Авала, Јајинци- Ритопек!

Маршрута из наслова овог текста била би, укратко и скица кретања оружја које је Министарство унутрашних послова, док је министар полиције био Небојша Стефановић продао предузећу ГИМ. Његов покојни отац Бранко Стефановић у то време 2015.године био је заступник ГИМ-а.

„Kо то тамо пева“…

Доскорашња мистерија проналаска противавионског митраљеза бровинг калибра 12,7 милиметара који је пронађен у Ритопеку повезао је много тога у истрази.

Kако пише у уговору од 27. јула 2015, МУП продао ГИМ-у оружје вредно 1,6 милиона америчких долара. Реч је о “расходованом” оружју српске полиције и оном које је одузето од грађана!

Међу њима се налазио и митраљез, који је донео нове фрапантне чињенице у истрази која се и даље води ових дана.

-Магацин фирме ГИМ налазио се на Авали. Неко оружје је преправљано које је куповано од МУП-а преправљано је у Земуну. Полицијска истрага је утврдила да је између осталог управо муниција митраљеза која је пронађена у Јајинцима у близини породичне куће садашњег председника Србије Александра Вучића у октобру 2016.године, расплела све чињенице које указују на могући епилог ове истраге- кажу есклузивно саговорници УЦЕНТАР који су упознати са детаљима истраге о злочинима дела “кавачког клана” који су у Београду предводилли Вељко Бјеливук и Марко Миљковић.

На основу најновијих информација потенцијалног сведока сарадника сва истрага усмерена је ка следећим оперативним сазнањима:

  1. Оружје у Јајинцима довежено је те ноћи у организацији Дијане Хркаловић, свемоћне државне секретарке МУП и практично шефа УKП МУП Србије.

2. Главни технички организатор био је Небојша Вучковић-Вучко високопозицонирани припадник Жандармерије МУП-а, у то време и емотивни партнер Дијане Хркаловић.

3. Превоз је организовао Вељко Бјеливук, сада ухапшени шег криминлане групе која је похапшена због убиства, отмица, трговине оружјем и дрогом.

Испитује се улога тадашњег министра унутрашњих послова Небојше Стефановића и његових најближих сарадника.

Подсећања ради, само петанестак месеци касније пошто је МУП у поменутим околностима продао ГИМ-у оружје ођекнула је вест да је да је у близини породичне куће премијера Александра Вучића пронађен арсенал оружја.

Докази и ДНK уништени!? Тужилашттво одустало од истраге..

Поједини чланови Владе оценили су да је у питању покушај убиства премијера или његовог брата.

Два дана пошто је нађен сандук с оружјем Александар Вучић је изјавио да не верује да је реч о атентату, наводећи да је тај део шуме у Јајинцима најбоље место где људи остављају своје старо оружје.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић наводио је да у целом случају “види трагове озбиљног професионализма”, па и да премијер страхује да је мета био његов брат“.

Додао је и да се у малој области код куће премијера у дану налажења оружја и два дана пре тога нашло 97 безбедносно интересантних лица.

Убрзо након тога, премијер Вучић је забранио свим надлежним државним органима који су задужени за безбедност премијера, укључујући и МУП и цивилне и војне обавештајне агенције, да излазе у јавност с информацијама о догађајима у Јајинцима и на Новом Београду док се истрага не оконча.

Више од годину дана након проналаска оружја, Више јавно тужилаштво у Београду закључило да у случају пронађеног оружја недалеко од породичне куће актуелног председника Србије Александра Вучића у Јајинцима нема основа за покретање кривичног поступка за кривично дело из надлежности тог тужилаштва.

Након ове одлуке, тада министар полиције Небојша Стефановић је рекао да „полиција у овом тренутку нема довољно доказа да би привела било кога везано за овај случај оружја, али да то не значи да МУП нема одређена сазнања и да не ради на томе“.

„Наравно да је то приоритет, али ако не обезбедимо довољно доказа, бесмислено је да идемо у судски поступак. Да ли сам задовољан што је прошло годину дана? Свакако да нисам, али, ја ћу инсистирати да настави да се ради на том случају“, рекао је тада Стефановић новинарима.

Од подсмевања до…

Иако су се тзв „независни медији“ подсмевали свему што се догађало у Јајинцима, изгледа да ће ствар, што каже народ- истерати на велико… Најновија сазнања до којих је дошла полиција, али и изјаве кримiналаца који сарађују отварају многа питања. За сада стање ствати стоји овако: МУП је продао приватној фирми своје оружје, део тог оружја се неко време налазило и поред породичне куће председника државе, а касније је употребљено у десетак ликвидација у Србији и пронађено у „штеку“ најмонструознијег криминалне групе у Србији… За случајност- много је!…

Уцентар

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!