Думановић открио: Ово ће бити исход сукоба Вучића и Небојше Стефановића

Думановић открио: Ово ће бити исход сукоба Вучића и Небојше Стефановића

5
(13)

Члан покрета „Ослобођење“ и бивши инспектор Управе криминалистичке полиције (УКП) Милан Думановић изјавио је данас да ће заменик председника Српске напредне странке (СНС) Небојша Стефановић највероватније бити смењен са свих функција, али да неће завршити у затвору.

Думановић је агенцији Бета казао да ће се сукоб између Стефановића и председника Александра Вучића завршити компромисом.

„Вучићу и Стефановићу је у овом тренутку најбитније да не буду повезани с организованим криминалом. Кумови ће се сигурно нагодити, Стефановић ће добити слободу, а Вучић омерту. Кад би Стефановић проговорио, политичка каријера Вучића би била угашена“, истакао је бивши инспектор УКП-а.

Он тврди да борбе против организованог криминала неће бити све док је на челу Србије Александар Вучић.

Думановић каже да је већина функционера СНС-а, у Београду и у унутрашњости Србије, повезана с разним криминалним групама.

„Ако би Вучић заиста покренуо борбу против организованог криминала, морао би да потпуно уруши СНС, јер би велики број страначких функционера завршио у затвору. У многим градовима постоји отворена спрега између челника СНС-а и криминалних група. Најбољи пример је Крушевац, где су новинари КРИК-а открили блиске везе високопозиционираних чланова СНС и криминалне групе Зорана Јотића Јотке“, рекао је Думановић.

Према његовим речима, председник Вучић је стално у предизборној кампањи и све активности државног апарата су у функцији његовог рејтинга.

„Вучић хапси само када му је потребно да подигне свој рејтинг. Тако је још од хапшења Мирослава Мишковића и то је веома лоше за безбедност земље. Група Вељка Беливука сигурно неће бити повезана с организованим криминалом, иако је свима познато да су протеклих година били веома блиски с појединим функционерима СНС-а и да су чак и учествовали на страначким скуповима и у изборним кампањама“, казао је бивши инспектор УКП-а.

Навео је да на суђењу криминалној групи Вељка Беливука неће бити говора о њиховој повезаности са државним функционерима.

„Имам сазнања да се неколико чланова те групе понудило да буду сведоци сарадници, како би избегли вишегодишње затворске казне. Они ће сведочити само оно што буде одговарало властима“, рекао је Думановић.

Навео је да у Србији постоји 28 организованих криминалних група.

„Србија је постала криминална држава. Организоване криминалне групе опстају чинећи најтежа кривична дела. Народ је уплашен, живи у страху, јер власт штити и сарадјује с највећим криминалцима у земљи. Зар би група Вељка Беливука могла да, како је рекао председник Вучић, прави ћевапе од људског меса да нису сарадјивали с људима блиским највишим представницима власти у Србији“, закључио је Думановић.

Бета

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић у Јагодини пружа отворену подршку Палми који је оптужен за педофилију и трговину људима!

Вучић у Јагодини пружа отворену подршку Палми који је оптужен за педофилију и трговину људима!

3 (2) Немачка компанија „Фисцхер аутомотиве сyстемс“ аутомотив систем отворила је данас у Јагодини фабрику …

Тек кад тиранин падне, Србија ће моћи да почне са лечењем и опоравком од патологије, којом ју је заразио суманути Александар Вучић

Тек кад тиранин падне, Србија ће моћи да почне са лечењем и опоравком од патологије, којом ју је заразио суманути Александар Вучић

5 (10) Апсолутна власт, тврде научници, делује као снажан психодинамички узрок параноидног синдрома. Развој таквих …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend