fbpx

Осрамотио земљу и уместо у затвору завршио ОПЕТ на државној функцији!

0
(0)

Мехо Омеровић, функционер СДПС, након што је у јулу поднео оставку на место народног посланика у Скупштини Србије због случаја на аеродрому у Франкфурту када је из „дјути фри шопа“ изашао, а да није платио козметику, нашао је нови посао у Агенцији за безбедност саобраћаја, сазнаје Данас.

Подсетимо, инцидент се догодио у јуну, а по повратку у Београд, Омеровић је рекао да је због „стомачних проблема“ морао брзо да изађе из продавнице, у коју се касније вратио да плати, али га је тада привела полиција. Позвао се на дипломатски пасош, па је убрзо ослобођен. У јулу је поднео оставку на посланичку функцију – био је члан Одбора за контролу служби безбедности и председник Одбора за људска и мањинска права, али је остао функционер СДПС.

Омеровић је за Данас потврдио да је недавно запослен као саветник директора за сарадњу са државним институцијама и локалним самоуправама. Иначе, в. д. директора Агенције за безбедност саобраћаја је Јасмина Милошевић, која је у два мандата била народна посланица у Скупштини Србије. Радила је, између осталог, и као продуценткиња у маркетингу Студија Б, а касније и као шефица студија телевизије Палма Плус у Београду.

Подсетимо, у циљу успостављања система безбедности друмског саобраћаја у коме ће се првенствено спречавати, али и уклањати последице настале у оквиру функционисања овог вида саобраћаја, Влада Србије је крајем 2009. основала Агенцију за безбедност саобраћаја на путевима. Како стоји на сајту Агенције, основана је ради обављања развојних, стручних и регулаторних послова из области безбедности саобраћаја. Такође, на сајту Агенције за безбедност саобраћаја стоји да просечне месечне зараде износе: директор – 151.180 динара, руководиоци – од 122.585 до 133.603, висока стручна спрема од 80.713 до 120.826, виша стручна спрема – 68.110 и средња стручна спрема – 59.543 динара.

Члан УО у Србијашуме

На сајту Агенције за борбу против корупције пише да је Мехо Омеровић активан једино као члан надзорног одбора ЈП за газдовање шумама Србије – Србијашуме од 2015, те да му месечни приходи на основу те функције износе 41.902. динара.

Данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„Крстић је мали Гебелс, бедник и необразована особа пилећег мозга“: славни редитељ УНИШТИО Крлета!

0 (0) Редитељ Горан Марковић одговорио је маркетиншком стручњаку блиском свакој власти Небојши Крстићу, назвавши …

Миле Ронхил, могао би ти назад на пијацу паприке да ваљаш?

0 (0) * „Најбоље би било да се нађемо сви за истим столом и да …

Један коментар

  1. Еј Србијо шта си дочекала. Лопов који је изазвао међународни скандал, најзад је склоњен у заветрину и награђен дебелом апанажом. Зато нам млади а и стари, поштени и радни одлазе у иностранство јер тамо могу да живе и раде. Овде остају доказани лопови и нељуди. Да је ова наказа човек побегао би сам из политике у планину јер би га било срамота од народа. Али од гована се пита неправи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *