fbpx
Насловна / Србија / Србија логистичка база нарко картела за претовар хероина из југоисточне Азије ка западној Европи
Србија логистичка база нарко картела за претовар хероина из југоисточне Азије ка западној Европи 1

Србија логистичка база нарко картела за претовар хероина из југоисточне Азије ка западној Европи

Америчка Централна обавештајна агенција (ЦИА) објавила је најновије извештаје о земљама света. У извештају о Србији наводи се да су главни фактори за повољан привредни раст Србије економске реформе и стратешка локација државе.

У извештају, објављеном на сајту ЦИА, као повољни фактори наводе се и „релативно јефтина и квалификована радна снага“ и споразум о слободној трговини са ЕУ, Русијом, Турском и земљама чланицама Централноевропског споразума о слободној трговини. Као главне економске изазове, ЦИА је издвојила стагнирајуће приходе домаћинстава, потребу за стварањем нових радних места у приватном сектору, структурне реформе државних предузећа, реформе јавног сектора.

Као друге изазове означила је неефикасан правосудни систем, висок ниво корупције и старење становништва. У извештају ЦИА спомиње и да је Србија „тачка претовара“ хероина из југоисточне Азије ка западној Европи, као и да има економију „осетљиву на прање новца“. У поглављу извештаја које се односи на међународне проблеме, наводи се да Србија протестује јер су САД и друге државе признале независност Косова. У извештају се даље наводи да неколико хиљада мировних снага, предвођених НАТО и под привременом административном мисијом УН, на Косову наставља да одржава мир између „албанске већине и српске мањине на Косову“.

Такође, наводи се да Србија и даље има нерешен гранични спор са БиХ и Хрватском око границе на Дрини, односно Дунаву, али и нека друга нерешена билатерална питања која датирају од сукоба 90-их година. ЦИА је на сајту објавила и да се Србија, по потрошњи на одбрамбене програме Војске, налази на 85 од 153 светских земаља које су се нашле на листи и да је у томе испред Хрватске (91), а иза Црне Горе (64). Поред основних података који се односе на податке о председнику и премијеру државе, државно уређење, географски положај, број становника, климу, рачунање времена, ЦИА је навела и да странци држављанство Србије не стичу аутоматски рођењем и да је период добијања држављанства око три године.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Шта бре то БУДАЛЕТИНО ВЕЛЕИЗДАЈНИЧКА БУЛАЗНИШ? Кога то мислиш да зајебеш са твојим идиотским причама? 11

Шта бре то БУДАЛЕТИНО ВЕЛЕИЗДАЈНИЧКА БУЛАЗНИШ? Кога то мислиш да зајебеш са твојим идиотским причама?

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да ће наставити да од међународне заједнице тражи …

Kартел подноси рачуне предсeднику Србије: Вучићева мафија јача од државе 12

Kартел подноси рачуне предсeднику Србије: Вучићева мафија јача од државе

Много је земаља у којима криминал цвета, али само у Србији је мафија јача од …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *