ОСТАВКЕ! Вулин уместо да брани официре ВЈ он их на тацни предаје СНС ботовима

ОСТАВКЕ! Вулин уместо да брани официре ВЈ он их на тацни предаје СНС ботовима

Данашња изјава министра Вулина у којој капетана ВМ назива насилником и изјава генерала Диковића у којој прети позивањем на дисциплинску одговорност капетана ВМ је бахатост, политичко насиље и најгрубља злоупотреба службеног положаја.

Од министра Вулина навикли смо да слушамо неодмерене и скандалозне изјаве али са позиције министра одбране свесно називати насилником официра Војске Србије за кога знате да ни над ким није извршио насиље је не допуштен јавни линч и свесно и намерно кршење претпоставке невиности.

Међутим, више је забрињавајуће понашање генерала Диковића који последњих дана са министром Вулином отворено учествује у политичкој предизборној кампањи и Војску Србије користи у политичке сврхе отворено се стављајући на страну и у службу владајућих политицких странака. Генерал Диковић је по ко зна који пут показао да је слепи слуга политичара стављајући се у службу власти тако сто је капетана ВМ јавно огласио кривим за нешто што и он зна да није учинио. Данашња Диковићева изјава да ће против официра ВМ покренути дисциплински поступак због тога што није дозволио да га узнемиравају активисти СНС је бахатост и најгрубља злоупотреба положаја начелника Генералштаба. Он неспорно зна да не постоји ни један правни основ да се против припадника Војске Србије покрене и води дисциплински поступак због нечег што се десило ван службе, али је себи ипак дао за право да прекрши закон и официра Војске Србије провлачи кроз блато како би наставио да се додворава политичарима на власти. Од Војне полиције Диковић је добио детаљне извештаје и зна да се тог дана у Ртањској улици на Звездари није десило насиље, а још мање да је насиље извршио официр Војске Србије. Но то Диковићу није битно он је и овај пут показао кукавичлук и није се ставио у заштиту припадника Војске Србије јер не сме да се супростави бахатим појединцима на власти. Он је тако свесно постао саучесник у медијском линчу човека који је стао у заштиту своје породице, Устава и закона и ни над ким није извршио насиље.

У свему овоме Вулин и Диковић ни једног тренутка не постављају питање одакле активистима владајуће странке спискови са личним подацима грађана, зашто су активисти одбили да полиција позове хитну помоћ и прегледа их, ко је утицао на јавног тужиоца да промени своју одлуку и покрене поступак против капетана ВМ иако се у почетку изјаснио да у његовом поступању нема елемената кривичног дела и на крају, да ли је лажно пријављивање које су учинили активисти СНС кривично дело.

Војни синдикат Србије најоштрије осуђује кукавичко и срамно понашање министра одбране и генерала Диковића и позива да се њихова одговорност за злоупотребу службеног положаја у овом случају и злоупотреби Војске Србије у политичке сврхе, преиспита.

Војни синдикат Србије

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Тешка хаварија на површинским коповима "Колубаре", штета тешка десетине милиона евра!

Тешка хаварија на површинским коповима “Колубаре”, штета тешка десетине милиона евра!

На површинским коповима “Колубаре” дошло је до тешке хаварије на пољу Д коју сукобљене фракције …

Пророковић: Костићев став о КиМ одговара тежњама НАТО, ЕУ, Пентагона, Бундесвера…

Пророковић: Костићев став о КиМ одговара тежњама НАТО, ЕУ, Пентагона, Бундесвера…

* Дешавања унутар САНУ за време „председниковања“ академика Хајдина ишла су тако да је мало …

6 Коментара

 1. Ljudi,
  Šta o vojsci i Vulinu treba reći. Ministar koji ni praćkom nezna da rukuje. Nepismeni uvlakač……..

 2. Pukli ste ! Vi ni družinu Pere Kvržice koja razbije staklo na prozoru u školskom dvorištu igrajući “na male”, ne bi mogli da navatate. A sanjate da se dignete protiv dahija, Miloša, … a da vas pri tom ništa ne košta.

 3. Диковић је очигледно остао заробљен у међупростору, па је поистоветио СКЈ са странком СНС. У време кад је он био млади официр није смело ништа да се каже против Савеза комуниста а таман посла да се њихов члан вербално увреди! СКЈ је била државна партија, ова СНС је само Вучићева али није државна и поред тога што се АВ труди да то буде. У томе му очигледно помажу разни полтрони попут министра војног и начелника Генералштаба. Стидите се обојица, ако сте чланови СНС то не значи да су сви око вас чланови те идолопоклоничке странке са функционерима плагијаторима и носиоцима лажних диплома и доктората

 4. Та џукела и шестоперац вулин дозвољава себи да без судске пресуде јавно саопшти да је тај капетан силеџија. И то министар. То је џукела а не министар. Све и да су ти “наводи” ових из снс тачни министар одбране мора да стане у одбрану ЧАСТИ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ АЛИ ПОШТО ТАЈ “ТЕТКИН МЕЗИМАЦ ЗА ДОЛАРЕ” НЕЗНА ШТА ЈЕ ТО ВОЈСКА ЈЕР НИКАД НИЈЕ БИО НИ БЛИЗУ ВОЈСКЕ А КАМОЛИ ДА ЈЕ ЧАСНО ОДСЛУЖИ КО СВИ СРБИ ОНДА СЕ НЕМОЖЕ НИШТА ДРУГО НИ ОЧЕКИБАТИ ОД ЈАЈАРЕ И ЏУКЕЛЕ.

 5. Kako covek u datoj situaciji da se ne ogresi o domovinu, ako ovakav tip tumaci ulogu ministra vojske.
  Potpuno nekompetentan, neuk, a pri tom drzak i bezobrazan.
  Ja znam da je on postavljen i da ima slobodu aktivnosti kao fikus u kancelariji, te da bez pitanja potpis stavi na potureni papir. Morao bi nekako da bar zbog naroda van zemlje, bude malo ugladjen i fin, da bi kompenzovao veliki nedostatak, i sramotu koa nas je snasla njegovim imenovanjem….
  Oficir je na svom kucnom pragu, u pitanju su podatci o njegovoj porodici, verovatno zloupotrbom stavljeni na spisak. Odakle uzeti? Cega spisak? Zbog cega se trose toliki novci, na posmatrace, clanove izbornih komisija, pratece osoblje i bog zna sta jos, ako ce od mene neko traziti da glas dam partiji ciji aktivisti zvone na moja vrata?
  Sa kojim pravom parijski aktivisti dolaze na adrese? Koji put se prelazi preko ozbiljnijih nepravilnosti, i izlazi na fals izbore, ciji rezultat se zna pre raspisivanja. Ne zato sto je neko dobar i nezamenjljiv nego sto je taj neko spreman na sve da bi bio PROGLASEN pobednikom izbora….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *