Црна Гора

“Отаџбина”: Докле год је Александар Вучић на власти у Србији ни Срби на КиМ ни Срби у Црној Гори неће имати никакву заштиту

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ даје пуну подршку Епископу захумско-будимском Јоаникију и српским свештеницима у Црној Гори који су ухапшени у прогону, тортури и терору криминалног диктаторског режима Мила Ђукановића и Душка Марковића.

После отимања имовине антисрпски режим у Црној Гори кренуо је у физички обрачун са свештеницима и верујућим српским народом из постојбине Стефана Немање.

Али оно што посебно брине и чуди пре свега грађане Србије јесте бескрвна и никаква реакција актуелног режима у Србији. За тортуру над српским народом и свештеницима у Црној Гори Александар Вучић осим голе „забринутости“ не показује никаква друга дејства. Додуше, то је и напредак у односу на прошли пут када је изјавио да поводом митинга у Црној Гори не жели да се меша у унутрашње ствари те државе и када је громогласно изјавио да црква у Црној Гори има право на аутокефалност јер ју је и раније имала што је груба неистина и манипулација.

Уместо да покрене оштре дипломатске мере, до повлачења амбасадора из Црне Горе, председник Србије показује „забринутост“ и лије крокодилске сузе за Србима у Црној Гори

Како су режими у Црној Гори и Србији исти, и криминални, и дикаторски, и пљачкашки од Александра Вучића се друго није ни могло очекивати. По начину владања то су браћа близанци. А врана врани, очи не вади.

И докле год је Александар Вучић на власти у Србији ни Срби на Косову и Метохији ни Срби у Црној Гори неће имати никакву заштиту. Срби у Црној Гори су препуштени сами себи јер за свој долазак на власт у Србији Александар Вучић умногоме треба да буде захвалан Милу Ђукановићу и Беби Поповићу. Сетимо се само хотела Риц у Паризу. А што се Срба на Косову и Метохији тиче, он да би опстао на власти ни оком неће трепнути а жртвоваће 16% територије Републике Србије.

Уместо да покрене оштре дипломатске мере, до повлачења амбасадора из Црне Горе, председник Србије показује „забринутост“ и лије крокодилске сузе за Србима у Црној Гори.

Брука и срамота.

Косовска Митровица

14.05.2020. године

(НСПМ)

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

оментара

 1. mile rabadzijo, veletrgovce susenom travom, na kokosinje govno smrdecom i uveseljavajucim praskom, jebo ti i tebi slicnim pas mater, nace se i za takve Todor Kadic, a i narod ce vam se pokaditi na grob.
  HHHRRRKKK PU.

 2. Српски народе шта чекаш? Чекаш да безмуди педер реагује. Па да он има ту ствар не би се ово Србима, ма где живели у свету, дешавало. Тачерка је показала да има муда када је послала трупе на Фокланде. Није паламудила да је то страна држава и да неће да се меша. Штитила је два пастира и стотинак оваца. Штитила је част њене државе, шта год ми мислили о тој држави. Срби, сви на улице, не сме се дозволити нова НДХ у Црној Гори а ни у Србији.
  УСТАНАК!

 3. Гост, велиш не смемо дозволити нову НДХ у Србији. Па зар јуче не види релкламирање НДХ у школском програму РВТ, којим се деци испира мозак да се у НДХ најправилније говорило. Ко је устао против учења деце из уџбеника историје да су српска деца коју су Турци јањичари отимали од родитеља и у сепетима одводили имала част да напредују? Родитељи који то чују од деце зину од чуда, али не знају да годинама уџбенике, не само из историје, издаје хрватска издавачка кућа Клет. И у уџбенику за шести разред основне школе пише да су Албанци староседеоци Балкана, што је, ако се не варам, објавио и овај портал. И оно што данас гледамо у Србији са Косовом и Метохијом само је почетак онога што чека ову јадну Србију. Зар неко мисли да је Маја Гојковић приликом завршених последњих покрајинских избора у камере РТВ два пута узастопно случајно Војводину назвала републиком? Неће бити. Ни до фазе отвореног заговарања признања независности Косова није дошло случајно. Онај ко је то изговорио, због чега је и доведен на власт, на разне начине је народу испирао мозак, по инструкцијама саветника Блера, почев од “случајног” називања Косова државом, поредећи га са другим државама, преко приказивања мапе Србије без КиМ у њеном саставу, до безброј пута датих изјава да на Косову ништа није српско. Није ли министар просвете Младен Шарчевић промовисао Приручник из историје за основне и средње школе (чак га не зову уџбеником), којим се Србима намеће октроисана историја, у чијем је писању учествовало шест држава Европске уније. И данас се “збуњени” питају зашто наша власт не реагује на збивања у Црној Гори са свештеницима и верницима СПЦ, а заборављају да је у самој Србији потопљена Ваљевска Грачаница, порушен храст запис стар шест векова, Основна школа “Свети Сава” у Новом Пазару преименована у име председника УАЕ. Ништа ту није случајно. Мило Ђукановић и Александар Вучић све раде у координацији, на велику жалост избезумљеног српског народа.

 4. Reakcija prets. SRBIJE je otužna i gadljiva….toliko da se svakom Srbinu smuči do povraćanja.
  Ali Srbi, dragi Narode, vi ste birali i izabrali ono što imate od ustoličenja izabranih pa nadalje.
  Ja odavno govorim da je izborni sistem, ne kod nas, već na planeti …PREŽIVLJEN…..ali mi nedostaje
  znanje da predložim prihvatljiv izborni sistem. Srbi bi trebali izabrati prave ljude, njih nema među sadašnjim političarima niti na poziciji niti u opoziciji, nema ih već stotinu godina te bi izbor onih koji su se bavili
  politikom zadnjih 100 godina -trebao bibiti zabranje.. Među Srbima imaipametnih i onih kojima je ispred svega
  Familija,Nacija,Država u prošlosti,sadašnjosti i u budućnosti. Molim Boga za pomoć-BoguHvala

 5. Ima Srba kojima niko ne bi mogao ispirati mozak, kao što to čine svi, počev od Broza do ovih danas, koji su njegovi sledbenici. Nesreća je što gebelsovska propaganda ne dozvoljava da se glas takvih čuje na bilo kojem elektronskom ili pisanom mediju. Prvi koji je ustao protiv Briselskog sporazuma, nazivajući ga aktom veleizdaje, kako se taj akt definiše u pravnoj terminologiji, bio je Kosta Čavoški. Njegov komentar prenela je samo Srpska televizija (u Crnoj Gori ). Čini mi se da je on bio i pravni zastupnik podnosioca zahteva za ocenu ustavnosti tog sporazuma, ali je većina sudija (čast izuzecima) odbacila zahtev za ocenu ustavnosti, prihvatajući nebulozno obrazloženje tadašnjeg ministra pravde Nikole Selakovića da je to politički, a ne pravni akt. Neka mi oproste, ali sve te sudije, uključujući i bivšeg ministra pravde i potpisnika Briselskog sporazuma, trebalo bi vratiti u fakultetske klupe da godinu dana uče samo Ustavno pravo, kako bi im konačno ušlo u mozak ono što su već učili na fakultetu da je svaki akt državne vlasti prvenstveno pravni akt, a politički je utoliko što ga donose političari, koji bi trebali predstavljati volju naroda koji ih je izabrao. Zaboravili su da je izvorno značenje ustava: ustavljanje, brana, prepreka, ograničenje, obuzdavanje, akt ograničenja državne vlasti. Vučića, Dačića i Nikolića očigledno Ustav Republike Srbije nije mogao ustaviti od samovolje, iako im je veoma dobro poznato da je narod na referendumu usvojio Ustav kojim je na nedvosmislen način definisan status Kosova i Metohije kao neotuđivog dela Republike Srbije.
  I u Aneksu 2 Rezolucije 1244 SB OUN u tački 5. navodi se da narod Kosova može da uživa suštinsku autonomiju u okviru SRJ (čiji je pravni sledbenik Srbija), dok se u tački 8. navodi da će se obezbediti suštinska samouprava za Kosovo, uzimajući u obzir sporazume iz Rambujea i principe suvereniteta i teritorijalnog integriteta SR Jugoslavije i drugih zemalja regiona, kao i demilitarizaciju OVK. Pregovori između strana u pravcu postizanja rešenja ne treba da odlažu ili ometaju uspostavljanje demokratskih samoupravnih institucija. Na koliko mesta treba da bude ponovljena reč “samouprava” da bi neko shvatio da to nije država, kakvom je naziva protivustavni Briselski sporazum (Republika Kosovo).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!