Отворено писмо Горану Весићу поводом срамног флајера у коверти Инфостана
Foto: Marko Metlas

Отворено писмо Горану Весићу поводом срамног флајера у коверти Инфостана

Поштовани госп. Весићу,

извлачећи данас Ваш флајер са слоганом ДА СЕ БЕОГРАД ГРАДИ И РАДИ ПО ТВОМ из коверте рачуна ЈKП ИНФОСТАНА, реших да Вас подсетим да се одавно НЕ РАДИ ПО МОМ, и да ће тако остати и на даље, упркос томе да је буџет града напокон, већ другу годину, премашио милијарду евра.

Ево, укратко:

Без икакве најаве, али и званичне објаве, град Београд је Вашим доласком на власт, 2014. год, умањио помоћ инвалидним и најтеже болесним суграђанима. У коверти ЈKП ИНФОСТАНА, поред уплатнице, добили смо и информативно писмо у коме нас надлежни обавештавају да је због недостатка новца у градској каси смањена помоћ, тј субвенција најугроженијим – инвалидним суграђанима.
Право на субвенције за комуналије остварују слепа лица, оболели од дистрофије, церебралне и дечије парализе, параплегичари, болесни од аутизма, мултиплекс склерозе, пацијенти на дијализи, међу којима сам и ја (100% инвалид по једном основу).

У коверти ЈKП ИНФОСТАНА, поред рачуна, пропратним писмом сте нас обавеститили о оваквој одлуци. Kада је ОДЛУKУ изгласала Скупштина града или Градско веће? Званична ОДЛУKА никада нигде није објављена! Радници ЈKП ИНФОСТАН су ми тада одговорили да они само евидентирају и обрачунавају рачуне по налогу Секретаријата за социјалну заштиту и Градског центра за социјални рад.

Очигледно да је све спроведено незаконито, али коме сам могао да се обратим кад се борим за живот боравећи 6 часова дневно на дијализним терапијама. Не говорим само у моје име, већ у име свих угрожених суграђана које сте овом одлуком понизили. А то су углавном људи у годинама, пензионери на које сте се Ви итекако ослањали све ове године.

Да Вас подсетим, социјално угроженима су укинуте субвенције по следећој формули, пропорционално степену инвалидности: смањење са 50 на 30 одсто, са 40 на 25, са 30 на 20, са 20 на 15 одсто, што је за наше скромне пензије био изузетан удар. (Детаљнија образложења о смањењима субвенција потражите од ЈKП ИНФОСТАН).

У нади да ће те ову Одлуку вратити на разматрање у Скупштинске клупе нашег града, а нашом примедбом оправдали слоган ДА СЕ БЕОГРАД ГРАДИ И РАДИ ПО ТВОМ,

срдачно Вас поздрављам.
Милан Илић, инвалид, пензионер

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Београд УЖИВО: МАСОВАН протест против увођења ковид пропусница и присилне вакцинације (видео)

Београд УЖИВО: МАСОВАН протест против увођења ковид пропусница и присилне вакцинације (видео)

Погледајте уживо пренос са београдских улица протеста против увођења ковид пропусница и прислине вакцинације у …

Београдска окупациона зона: Због геј параде полиција не да ни пешацима кроз центар града! (видео)

Београдска окупациона зона: Због геј параде полиција не да ни пешацима кроз центар града! (видео)

Због одржавања геј параде, полиција спроводи терор у центру Београда. Не само да су улице …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *