Ова глава много сере!

Ова глава много сере!

4.3
(6)

Председник Српске академије наука и уметности (САНУ), академик Владимир Костић изјавио је ФоНету да се против њега поново покреће талас денунцијација, оптужби и неистина и то због нечега што уопште није рекао у интервјуу за NewsMax Adria.

То се може једноставно проверити ако се само саслуша поменута емисија, нагласио је Костић и оценио да је и ова његова изјава непотребна, наравно под условом да су они који покрећу овај талас уопште заинтересовани за оно што је заиста рекао.

Нисам експлицитно поменуо ни једно име и зато наслови типа ”Владика Григорије да се пусти парола!” једноставно нису истинити, прецизирао је председник САНУ.

„Штавише, у тренутку давања интервјуа нисам имао информацију о било каквој изјави владике Српске православне цркве (СПЦ), нити о коме се ради, што је и сама медијска кућа потврдила“, објаснио је Костић.

Додаје да је, после емисије, питао новинарку Јелену Обућину о коме се ради, „али је она, потпуно професионално, одбила да да такву информацију“.

„Узгред, поменути владика није био ни међу мојим првим асоцијацијама. Али, то више никога није интересовало“, оценио је Костић.

Он је подсетио и да се у „угледном часопису“ тврди да ”Косово није наше, то треба што пре схватити” – поновио је председник САНУ Владимир Костић и упитао „коме је ова лаж потребна?“

„Не слушајте мене, саслушајте интервју, ни у једном тренутку нисам изговорио тако нешто“, поновио је Костић и нагласио да је „инсистирао на дијалогу и ставу да нико нема право на тапију о истини“.

Председник САНУ сматра и да га „глупаво“ оптужују да је дао интервју ”опозиционом” листу, као што су га нападали за изјаву дату ”провладином таблоиду”.

„Нападају ме да сам подли противник режима, као што неки опскурни манекени патриотизма тврде да ‘радим за Вучића’“, илустровао је Костић.

Заведени лажним насловима, неки српски монаси, према његовим речима, тврде да је против цркве, док су га, колико јуче, оптуживали да јој се непринципијелно удвара.

„Данас, све то на основу лажи! Шта је истина, вероватно само то да сам појединац који се усудио да своје мишљење изговори“, указао је Костић.

Наводи и да се у интервјуу осврнуо на непријатности и претње које су он и његова породица добијали протеклих година, оцењује да то није требало да ради и констатује да су претходни напади, у односу на садашње, били бенигнији.

„Али, ако неко ово и чита, нека ми не верује – понављам, биће довољно да саслуша интервју и донесе сопствени закључак“, закључио је Костић.

Фонет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Чија је Академија из Kнез Михаилове 35? Ни Академија, ни Српска

Чија је Академија из Kнез Михаилове 35? Ни Академија, ни Српска

4.5 (6) Академик Kостић је најневажнији играч у шибицарској игри „ђе куглица“ на аутобуским станицама. …

Миша Ђурковић: Костић нек да оставку у САНУ и прави своју НВО (видео)

Миша Ђурковић: Костић нек да оставку у САНУ и прави своју НВО (видео)

5 (4) Миша Ђурковић, 1971. Дипломирао је и магистрирао филозофију на Филозофском факултету у Београду …

9 Коментара

 1. Nije ovo njemu prvi put da se zalaže da prihvatimo da Kosovo nije naše. Mnogo laže.

 2. Sramota je da je ovaj lik predsednik sanu, iako ni ta institucija nije neka reprezentativna.

 3. Lako ćemo mi za njegove izjave tračerskog tipa. Nego da on nama ispostavi račun šta je on ono beše radio u 2. svetskom ratu. Šta ono bi „plan izgladnjavanja“, koliki je njegov udeo u tom poslu i plenu? To je mnogo važnije od ovih tričarija na koje niko ne obraća pažnju.

  • Можете ли да појасните?

   • Vladimir Kostić je uistinu walter ware, hitlerov ministar za poljoprivredu i hranu koji je zajedno sa vrhovnim komandantom nemačke vojske geringom i svojim pomoćnikom herbertom bakeom izradio plan izgladnjavanja koji se odnosio pre svega na Rusiju, Ukrajinu i Belorusiju, ali je primenjivan i u drugim okupiranim slovenskim državama. Po tom planu ove teritorije je trebalo tako opljačkati i poharati da im se onemogući svaki oporavak u nizu dolazećih godina – metod spaljene zemlje. I danas postoji deo dokumentacije ovog plana (npr. smernice, uputstva za izvršioce na terenu i još ponešto). Plan izgladnjavanja su sproveli do tančina precizno i temeljno. U Ukrajini su npr. posle pljačke spalili svaku kuću, svaku štalu, svaku šupicu, odneli svaki komadić gvozdenih alata. Stanovništvo koje se nije razbežalo su, naravno, zverski pobili bez milosti i od reda. Jedini neuspeh koji su ova trojica zločinaca doživela u Ukrajini je bio taj što su Ukrajinci zarušili izvore nafte, te je nemačka kojoj je nafta bila neophodna za dalje napredovanje ka Rusiji ostala kratkih rukava. E, sad, pitaš se verovatno kako znam da je ova spodoba walter Dare? Pa eto, znam. Znam po njegovoj biografiji koja sva vrišti od nelogičnosti i laži. A i fizička sličnost nešto govori. Evo ti biografije i slike tog waltera: https://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Walther_Darr%C3%A9
    Istraži sam, pa ćeš sve shvatiti.

    • хвала лепо, знао сам за голодомор у Украјини, али не и детаље.

     Хвала још једанпут!

     • Nisu oni to radili samo u Ukrajini, nego i u ostatku SSSR-a kog su uspeli da se domognu. Pritom je pobijeno tridesetak miliona civila. Taj isti plan izgladnjavanja je primenjen i nad Srbima u NDH. Istrebljivanje svim raspoložovim sredstvima, redovno pljačkanje zaliha hrane i uništavanje osnovnih poljoprivrednih orudja kako bi se onemogućio oporavak srpskog stanovništva.

 4. podmuklo i pogano ciciste pocinje da razume da leb i splacine svakodnevne jede nezasluzeno a da dela za njim ostajuca nisu drudacija nego magareca.
  nije lako koscini u sveprozdrljivog vuka blizini, a i sto bi da talasa kad zvalavi kurjak i za cutanje placa.
  mesino puna kostiju i sracke tvoje mudrosti su naprednjacke a na dela se i ne osvrci , ostavi i od njih bezi.

 5. Сатира нас је одржала, као људе и нељуде, од нашег настанка до закључно са данашњим даном. Сутра ћемо слично, на ново. За разлику од нежне песме, афоризам гризе полако, сигурно горе и горе уједа све дубље и дубље, све јаче и јаче. Слушаоци, једни се смеју из дубине душе, а остали када боље размисле суштину, разумели или не разумели, на крају и они се насмеју радосно или кисело. Кад кад падне и нека псовка намењена аутору афоризма или ономе коме је намењен, без љутње, а са осмехом. Људи смејте се и само се смејте, смех је лек за све и свашта и за свакога. Уколико хоћете расположење и смех прочитајте, драги љубитељи, афоризме у наставку текста, уколико вам се не свиђају, прескочите их без мотке и реквизите, нису вам потребни. ЧЕМУ МОЈИ АФОРИЗМИ?

  ♣ Мучим се целог досадашњег живота као мученика, ал’ нећу бити светомућеник, само свој мученик.
  ♣ Зашто да пишем романе, када су они свуда око нас.
  ♣ Не бојим се ничега, нити имам страха. Нема пас за шта да ме уједе.
  ♣ Председник ређе гостује на РТС. Тамо се најчешће емитују репризе.
  ♣ Наше фабрике највећи су загађивачи ваздуха. Медији загађују читаоце и гледаоце.
  ♣ Криминалци се разликују од политичара. Први имају досије, а други биографију и још по нешто.
  ♣ Политичари не помињу потрошачку корпу. Довели је до нивоа корпе за отпатке.
  ♣ Опонашам Сизифа. Све ми је пошло низ брдо.
  ♣ Да се није појавио корона вирус, неки никада не би били позитивни.
  ♣ Ми користимо алкохол за дезинфекцију, једни за спољашњу, а већина за унутрашњу.
  ♣ Како не би вам се огадило јаје, не тражите длаку у њему.
  ♣ Неки политичари само што се скућише, пређоше из куће у вилу.
  ♣ Са оног нашег, вежи коња где газда каже. То сада важи за јахту.
  ♣ Председник раст БДП држи у Малом прсту.
  ♣ Неће да нас приме у ЕУ. Залутали смо.
  ♣ Разлика између курве и политичара је што курва ти узме паре и да нешто, а политичар узме ти паре, а не да ништа.
  ♣ Председнички избори у САД били су поштени до краја. Крађе су пријављене код бројања гласова.
  ♣ Само што сасекоше криминал у корену, он процвета на врху.
  ♣ И Трамп легао на руду. Најзад признао победу Бајдену.
  ♣ Председник поклања наше паре свуда по свету. Ми можемо продати само дуговања.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend