Србија

Макните бре овог менталаћа што даље од оружја и водите га на клиничко лечење! (видео)

Њему је клиничко лечење преко потребно, опет ће будала да крене да се ваља по патосу ко ономад у Брислеу

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је његов једини циљ на предстојећем састанку у Бриселу са косовским премијером Аљбином Куртијем да мир и стабилност буду очувани.

Вучић је рекао новинарима да званични Београд „никоме ничим не прети“ и нагласио да само жели да обезбеди поштовање међународних правила и јавно правних норми.

Према његовим речима, ту спада и поштовање резолуције Савета безбедности УН 1244 и Бриселског споразума.

Када блокирају путеве, онда без субвенционисаног горива

Председник Вучић апеловао је на разумевање за позицију државе којој је, како је рекао, тешко да изађе из свих проблема наметнутих ратом у Украјини, санкцијама и проблемима са Приштином, апеловао је данас.

Председник Вучић рекао је, на питање о преговорима са пољопривредницима и блокадом путева, као и на то шта ако блокада путева буде настављена, да увек постоји део захтева који су оправдани, и неки апсолутно неоправдани и да ће држава да прихвати оно што може, што је засновано на разуму, а оно што није неће.

“Да ли ће неко да блокира путеве? Да ли су само сељаци, нису баш увек. Али поносан сам што када поређају машине можете видети као да су са сајма у Минхену и Штутгарту, чиме се види колико је велика промена уз државне субвенције у обнови механизације”, истакао је председник Вучић.

Рекао је да није могуће да држава “плаћа цену и учествује у трговачкој маржи”.

“Можда можемо да молимо, а ми да узимамо рекет од трговаца нећемо никада”, нагласио је председник Вучић имајући на уму захтеве пољопривредника.

Указао је да ко год да протестује сви су на њиховој страни.

“Синоћ смо имали бројнији скуп против Европрајда са 4.650 људи. Усред лета, а нико није најавио, дошао је већи број људи него на највећем скупу опозиције, да се буни против геј параде. Што не питате да ли ће да блокирају путеве? Како имате различите аршине и приступ свему?”, упитао је председник Вучић.

Организаторима синоћњег скупа поручио је да би било добро да пронађу неког нормалног ко може да се похвали породичним вредностима, уместо оних који су правоснажно осуђени за породично насиље.

“Данас их је пет дошло да преговара о сунцокрету, а ниједан се не бави сунцокретом, па су повећали број на девет”, констатовао је председник Вучић, уз молбу грађанима да не отежавају позицију својој држави.

“Шта је то што хоћете од државе? Да немамо струје, да је искључујемо на сваких шест сати па би рекли да треба скинути власт. Ако кажете да немамо геј параду био бих крив, јер владавина права не постоји”, рекао је председник Вучић уз констатацију да људи морају да разумеју да одавно не живимо у комунизму, већ у тржишној привреди и да не треба да траже међусобно супротстављене ствари.

Спреман је, додаје, да иде на референдум ако се обезбеди двотрећински захтев да ли народ хоће председника или не.

“Не морате сваког дана и вече размишљати какав ћете додатни шамар држави да окачите на леђа. Ајде помозите својој држави”, рекао је председник Вучић.

“Замислите да сам изашао и кажем “ајде да купимо два месеца неувођења санкција да одржимо геј параду јер би то био позитиван утисак у Европи”. Ако будемо укинули геј параду биће поклекао си пред националистима. Шта год урадио црно ми се пише”, додао је председник Вучић.

Изразио је наду да пољопривредници, када блокирају улице, неће ићи по субвенционисано гориво.

Додао је да се нада решењу, али и поручио да не жели да уради глупост као са литијумом.

Нема те силе да поново урадимо неку глупост какву смо урадили са литијумом. Можете НАТО пакт да доведете, нема те силе под којом бих попустио

“Имали смо неку револуцију која нам је донела да се одрекнемо сопствене нафте – литијума, захваљујући тим револуционарима. И да ме натерате сада било шта да урадимо – попустићемо све што можемо. Да урадимо било шта, неку глупост попут оне са литијумом какву смо урадили. Нема те силе! Можете НАТО пакт да доведете, нема те силе под којом бих попустио. Довољно сам глупост направио слушајући незналице, несрећнике о литијуму, угљу и о свему другом.

Довољно сам глупост направио, коју себи никад не могу да опростим. А то што има будала које се поводе за великим незналицама и онда мисле да држави треба да соле памет како треба да се понаша, то је већ, наравно, друга ствар.“, рекао је Вучић за Пинк.

То су споразуми који су важећи и који су на снази и морају да буду поштовани и примењивани, рекао је он.

„Ми немамо проблема са темама. Ми хоћемо да се разговара о Заједници српских општина, али не тако што ће нам рећи да можемо само да купимо самолепљиве сличице и стављамо у албум фудбалера и производимо паковање за жваке“, рекао је Вучић.

Он је оценио да је бесмислено кад неко говори да то мора да буде у складу са Уставом Косова, наводећи да ако је са тим у складу, онда Београду ЗСО ни не треба.

„Подразумевало се да та овлашћења буду много већа и шира, зато смо и преговарали. Колико видим, њих много не интересује Устав Србије, па што би нас инересовало шта они мисле и шта мисле неки други. Јасно је шта је преговарано и да идемо даље у том смеру“, рекао је.

На питање о пререгистрацији табилица, он каже да се насиљем „може све, само се никад не зна докле“, али да се не очекује од Србије да олакша у правном регулисању проблем и такође не рачуна на то да је могуће протеривање српског становништва.

„Погледајте ово што укопавају цистерне, смејурија, као мала деца се играју, замислили да имају државу, а о држави не знају ништа. Ми ћемо да разговарамо о свему и сва ћемо питања да покренемо. Али да ли ће то да има било каквог смисла или неће никаквог, чему сам склонији да верујем, то ћемо да видимо за два, три дана“, рекао је Вучић.

Упитан о рестрикцијама струје на Косову и ставовима Куртија уочи састанка 18. августа у Бриселу, Вучић је рекао да не жели да коментарише „њихову унутрашњу ситуацију“.

„Ситуација око струје је тешка и надам се да неће морати да искључују струју и желим им то… јер то би било лоше и за њих и за нас и за све људе који живе“, рекао је он.

Напоменуо је да „нико није срећан када мора да искључује струју“.

Вучић није желео да коментарише саопштење Европске службе за спољне послове (ЕЕАС), у којем се изражава забринутост због пораста запаљиве реторике званичника Београда и Приштине.

„Немам никакав коментар, најбоље је тако“, рекао је Вучић.

„Нема никаквих тензија око избора премијера“

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће нова влада бити формирана пре јесени и да неће бити никаквих тензија око избора премијера.

„Нема ту тензија, има личних судбина, неки ће бити у њој неки неће, то је природно“, рекао је Вучић, који је присуствовао приказу новог оружја и војне опреме из домање наменске индустрије произведеног за Војску Србије.

Он је навео да постоје многа друга кључна питања за Србију око којих има много тензија, а да их је свакако најмање око избора премијера.

Коментаришући писање листа Данас да само њему „одговарају тензије око избора премијера“, Вучић је рекао да морају да га ставе на прву страну како би продали новину.

„Све што произведе наша наменска индустрија можемо да продамо за три дана“

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да су у претходних пет година у наоружање Војске Србије уведена 204 борбено-оклопна возила, а да је још 65 у фази израде.

Вучић је после приказа новог домаћег наоружања и војне опреме на Војној академији у Београду рекао да у јединице ВС од данас улази још шест самоходних хаубица НОРА, 12 возила Лазар 3, ПВО системи ПАСАРС, модернизовани вишецевни бацачи ракета Огањ, аутоматски бацачи граната као и радарски системи.

„Поносан сам на то што је Војнотехнички институт успео да наоружа беспилотне летелице Пегаз и Врабац. То је будућност, јер ко буде могао боље да осматра и да има наоружане беспилотне летелице, имаће огромну предност“, казао је председник Србије.

Вучић је рекао да је у претходне три године ВС добила 46 пута више оружја и оруђа него од 2005. до 2008. године.

„Стиже још 11 хеликоптера Х-145М, за полицију два хеликоптера Супер Пума, а један је већ стигао. Страховито расте њихова употреба у спасилачким и ратним околностима, употреба артиљерије, ракетне артиљерије и дронова. За нас је од великог значаја да имамо у сваком тренутку велики број хеликоптера, данас имамо пет или шест пута више него раније“, казао је Вучић.

Оценио је да у свету постоји „огроман недостатак оружја, орудја и муниције“ и да све што произведе, домаћа наменска индустрија може да прода „буквално за три дана“.

„Свака хаубица НОРА, свака граната од 155 милиметара, данас има по десет купаца. То показује у ком смеру свет иде. Зато морамо да се окренемо томе да купимо делове које не можемо да произведемо сами па да се ослонимо на сопствену производњу у будућности“, казао је Вучић.

Оценио је да ће одлука о повећању плата за припаднике војске за 25 одсто од 1. јануара „допринети већој попуни наших јединица“.

„И данас сте видели да су војници са југа и истока Србије, али верујем да ћемо овим драстичним повећањем успети да мотивишемо и људе из Београда и Војводине“, казао је Вучић.

Најавио је да је циљ да у наредних неколико година ВС буде међу 50 најјачих у свету.

„Још много тога смо купили, али је питање када ће и како доћи. Бар да увеземо то што смо већ платили, да нам не пропадају паре“, рекао је председник Србије.

Упитан за поређење снага Војске Србије и војске Косова, Вучић је рекао да то није за поређење.

„Никог не потцењујем, али то једноставно није за поређење“, рекао је Вучић.

Вучић: “Нора” највећа снага Војске Србије

Председник Александар Вучић присуствује на Војној академији приказу новог наоружања и војне опреме из домаће наменске индустрије, за потребе Војске Србије. “Нора” је највећа снага српске војске, рекао је председник Александар Вучић.

Председник је на приказу прво обишао управо “Нору”, самоходну хаубицу 155 милиметара, констатујући да је то “наша највећа снага”.

Представници Војске и Министарства одбране су га информисали да недостаје да се произведе још шест “Нора”, како би Војска укупно имали 36, односно за два дивизиона 18, како је и предвиђено.

 

“Хаубица 155 мм је најмоћније оружје, то је тренутно најтраженији калибар и оружје на украјинском ратишту, тамо где је потребно за далекометну паљбу. ”Нора” погађа, и све што је на 150 метара, јер бојева глава уништава све у том опсегу”, констатовао је Вучић.

Запитао је и колико кошта производња “Норе” и од надлежних добио одговор да појединачно кошта око 1,5 милиона евра.

Занимало га је и колико људи ради у “Борбеним сложеним системима” у Великој Плани, а представници наменске су га информисали да је у Плани 260 запослених, а у Куршумлији још 200.

Вучић је питао и војнике да ли су задовољни “Нором”, на шта су они одговорили потврдно.

“Није тешка за управљање, то је сложен систем, али ниста није тешко”, одговорио му је један од војника.

“Нора нам је највећа снага”, узвратио је Вучић.

О повећању плата 

Официри и војници, које је председник питао и да ли су задовољни најавом о новом повећању плата од 25 одсто, одговорили одобравањем.

Такође, председник је обишао и борбено возило “Лазар 3”, који је са успехом прошао сва испитивања.

“Тестирали смо тежиште рада, проверу вожње на различитим подлогама и вожњу са препрекама, проверавали систем, тачност и прецизност. Сва возила су успешно прошла тестове”, рекао је официр Владимир Савић.

Додао је да сва возила имају климу, да има довољно места и за возача и за команданта и за оператера, те да је “Лазар 3” изузетно поуздано и прецизно борбено возило.

Вучић је могао да чује и да се “Лазар” показао одлично на различитим подлогама и да то што је “точкаш”, није никакав недостатак, будући да, како су објаснили војници, има систем центалне регулације притиска у точковима, који у зависности од терена, испустса или “допумпава” гуме.

Надлежни су му пренели и да се до краја године очекује нова верзија “Милоша”,који ће бити дужи за метар, имаће бољу заштиту и моћи ће да прими два борца више.

Вучићу су представљени и модернизовани радари, као и ФАП-ови камиони, последња генерација, који могу да “повуку” све од радара, лансириних рампи, укупне тежине седам тона терета, уз људство.

“Одушевљени смо овим камионима”, рекли су му војници.

Видео је и “Пасарс”, са новом шасијом, аутоматским мењачем, код којег су нови лансери ракета, и они су тренутно у фази завршног испитивања.

Представљене су му и беспилотне летилице “Пегаз”, које су опремљене бомбама, али још нису у употреби.

Тај “наоружани” Пегаз уводи се у употребу од септембра, а Вучић је констатовао да је срећан што то чује.

Погледао је и нове “Заставине” пиштољ, чијих је 230 нових, унапређених војска данас преузети.

По доласку на Војну академију, председник Вучић је извршио смотру постројеног заставног вода.

Са председником, приказу присуствују министар одбране Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић.

БЕОГРАД – Председник Александар Вучић присуствује данас на Војној академији приказу новог наоружања и војне опреме из домаће наменске индустрије, за потребе Војске Србије.

По доласку на Војну академију, председник Вучић је извршио смотру постројеног заставног вода.
На академији је, између осталог, изложена универзална превозна артиљеријска рачунарска станица, намењена за обезбеђивање предуслова за одређивање елемената за гађање, чиме се обезбеђује квалитетније управљање ватром.Макните бре овог менталаћа што даље од оружја и водите га на клиничко лечење! (видео)

Представљен је и Пасарс четвороцевац, намењен за заштиту копнених снага на маршу и током изводења борбених дејстава, као и комбиновани самоходни ПВО систем ПАСАРС- 16.

Војска Србије користи и нови теренски аутомобил, који служи за превоз људства и транспорт оружја и материјала масе до 1,4 тоне и прикључних средстава укупне масе до 1,7 тона, а изложени су и теренски аутомобил ФАП 2228, аутоматски бацач граната, као и нови “Заставин” пиштољ, те оптички и рефлексни нишани.

Изложено је и борбено оклопно возило “Лазар 3”, као и самоходна хаубица “Нора”. Са председником, приказу присуствују министар одбране Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић.

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Извор
Агенције

Један коментар

  1. Koja glupost, šta mi osim rudne rente iamamo sa litijumom koji vadi rio tinto. A da, imamo i zagađenje, ekološki genocid. To ti je tako kada pravnik, i to loš, uzme da se bavi brjevima. Pa on ne zna procentni račun. a i sabiranje i oduzimanje mu ide loše.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!