понедељак , 23 новембра 2020

Овај проћелави нас опет зајебава! „Нећу да лажем људе ни на овим изборима“

0
(0)

Нећу да купујем ничију бирачку вољу, одговор је Александра Вучића на питања у вези са захтевима нишких радника који штрајкују због неисплаћених плата.

Како је навео, реч је о тзв. заштићеним предузећима, која су пропала у време „оних који су све опљачкали, измислили причу да ће тиме да штите раднике, нису уплаћивали држави порезе и доприносе, а кад су коначно затворене те фирме, онда радници кажу – помозите, дајте нешто…“

– И ми смо дали колико смо могли – рекао је премијер, наводећи да је за 5.600 људи исплаћено нешто, да је још за њих преко 800 било исплата, да зна да то није довољно, али да су такве могућности државе у овом тренутку, а да он неће куповати гласове празним обећањима.

– Наводи се да штрајкују јер им се дугују плате, али мора да се каже зашто се то догодило, ко је уништио те њихове фирме… – рекао је Вучић, а на упадице шта ће држава ипак учинити наставио:

– Нешто су добили, држава је показала бригу, учинићемо још све што можемо…. Ако ви имате паре, исплатите им, пошто видим да има кандидата које много волите, а све су уништили – приметио је Вучић обраћајући се новинарима који су поставили питање о нишким радницима који штрајкују.

– Зашто сте нервозни? Не иде добро вашим кандидатима? Пустите ме да одговорим, немојте да сте непристојни и да ме прекидате… Ми ћемо да исплатимо колико имамо, нећу да трошим будућност наше деце и дајем што немамо и нећу да лажем људе ни на овим изборима – поручио је премијер.

Гласајте за оне који могу да плате

Како је навео, неће ни на овим изборима да купује ничију бирачку вољу.

– Хоћу да грађани знају како се понашају одговорни људи. Кад будемо имали новца, видећемо шта можемо даље. Они који могу да понуде више, немам ништа против, гласајте за њих. Гласајте за оне који су узели само за дневнице по 70.000 евра, ја нисам ни динар, а немојте да гласате за оне који неће да вас лажу – рекао је Вучић.

Лопови су криви

На поновљено питање да ли је он својевремено тим радницима обећао исплату плата, Вучић је рекао да им је једна минимална плата исплаћена пред Нову годину, да зна да то није довољно, али…

– За разлику од ових других који су им укинули и радна места и нису им ни ту једну минималну плату исплатили, ми сада разговарамо с њима и тражимо начин да им помогнемо. Ти људи су показали захвалност, није довољно, знам, али то је зато што су их раније лагали и варали годинама.

– Јесмо ли ми криви за нешто до тога? Нисмо. Ко је учествовао у њиховом сиромашењу? Они који су пљачкали државу и били лопови и варали народ, а ми као данашња држава исправљамо њихове грешке – приметио је Вучић.

Али пара нема

На још једном поновљено питање – јесте ли ви обећали, Вучић је рекао да јесте обећао да ће с њима разговарати и покушати да нађу решење.

– Обећао сам да ћу да седнем с њима и да се договорим, и испуњаваћемо те договоре колико можемо, али пара с неба нема, морају да се зараде, Срби их сада зарађују и има све више радних места – рекао је премијер.

А што се тиче списка с радницима који траже исплату заосталих плата, поменуо је да су након случај из Ниша код њега дошли ојађени радници из Ваљева, Куршумлије…

Ниш: Нова радна места

– Срећан сам данас, јер је овде 2.200 нових радних места, надам се да ће бити и три хиљаде. Ови људи су задовољни, разумеју шта данас ради држава за њих, за разлику од ових који су их опљачкали – рекао је Вучић.

Подсетио је да је у Нишу било 47.000 незапослених, први пут је данас то испод 30.000, а он очекује да то буде и мање од 20.000.

„То је први циљ за оздрављење Ниша и југа Србије“, закључио је.

Танјуг, Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ето друже Сороше Србија је добила и Роме за министре али су му на жалост већ прилепили надимак ВАЗЕЛИН

4.4 (8) Кандидат за министра грађевинарства Томислав Момировић изјавио је да му је велика част …

Вучић: Србија набавља америчко-немачку вакцину против короне

3.7 (3) Србија ће до марта добити 350.000 доза вакцине против вируса корона америчко-немачког произвођача …

Један коментар

  1. A para ima za podmicivanje ucenika da glasaju za SNS? Nude I’m po 2000 din.
    Koja je to demagogija!?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend