fbpx
Насловна / Србија / Друштво / Овако власт подстиче рађање: Мајка троје деце пред отказом зато што неће у СНС!
Овако власт подстиче рађање: Мајка троје деце пред отказом зато што неће у СНС! 1

Овако власт подстиче рађање: Мајка троје деце пред отказом зато што неће у СНС!

Мајка троје деце проглашена је технолошким вишком – брже, јаче, боље! 

У Народном позоришту „Стерија” у Вршцу све је спремно да се Бојана Иванов Ђорђевић прогласи технолошким вишком. Ова млада жена, која већ пет година ради као драматург у вршачком позоришту, завршила је постдипломске мастер студије у области теорије драмских уметности и медија на Факултету драмских уметности у Београду, а тренутно је на постдипломским студијама примењеног позоришта на Академији уметности у Новом Саду. Међутим, ни то што је најшколованија радница у позоришту, изгледа да Бојану неће сачувати од отказа.

Марина Лазаревић, вд директорка позоришта, обавестила је пре неколико дана колектив да је урађена нова систематизација по којој ће једино Бојана Иванов Ђорђевић бити проглашена технолошким вишком, док ће се истовремено примити три нова радника:један у техници и два глумца. Поједини чланови синдиката и Управног одбора признали су да су гласали за систематизацију иако је нису ни прочитали. Мистериозна систематизација још увек није окачена на огласној табли, мада ју је усвојио Управни одбор и Градско веће.

Вршитељка дужности директора Марина Лазаревић на поменутом састанку истакла је да су она и градоначелница „нудиле Бојану осталим институцијама културе, али њу нико није хтео”(сиц!). Тако да ће се најшколованија радница позоришта која је притом и мајка троје малолетне деце, по свој прилици, наћи на улици.

Овако власт подстиче рађање: Мајка троје деце пред отказом зато што неће у СНС! 2Како смо дошли у ситуацију да се драматурзи, са положеним мастер испитом, проглашавају за технолошки вишак у позориштима, а да медицинска сестра са двојком из дипломског без икаквих проблема ради као глумица? Као глумац у вршачком позоришту ради и хемијски техничар – аналитичар, а шефу сцене нико не прави проблем због несвакидашњег сведочанства машинског техничара без уписаних оцена и просечне оцене!Између њих и Бојане је пуно разлика, али је свакако највећа та што ово троје са дискутабилним средњошколским дипломама имају амајлију која их штити од свих урока – чланску карту СНС-а.

Бојана, као што већ погађате – није члан Српске напредне странке. Сама је крива. Да се на време учланила у СНС, као што је то урадила већина запослених у вршачком позоришту, сада не би лупала главу како ће прехранити и школовати троје деце. Да је била мудрија, а мање тврдоглава, па на време поверовала у бољу будућност коју нам обећава Александар Вучић, можда би баш она била директорка позоришта у којем се ових дана проглашава технолошким вишком.

На последњој седници Скупштине града Вршца одборници Српске напредне странке нису подржали иницијативу да се један дан у години посвети најпознатијем Вршчанину Јовану Стерији Поповићу. Можда напредњаци не знају ко је био Стерија, а можда им је само сметало што је иницијативу поднела опозициона одборница. На истој седници, исти одборници изгласали су незакониту одлуку да Марина Лазаревић буде другу годину заредом вршитељка дужности директорке Позоришта, иако у Закону о култури пише да „вршилац дужности директора може обављати ту функцију најдуже једну годину”. Марина Лазаревић, глумица из Београда, непозната широј јавности, очигледно нема проблем са ситуацијом у којој се налази, а још мањи проблем има са актуелном кампањом за подстицање рађања, па је брже-јаче-боље мајку троје деце прогласила технолошким вишком.

-Благотворно дејство чланства у Српској напредној странци осећа и већ споменута медицинска сестра, запослена као глумица. Она је истовремено и председница синдиката „Независност” у позоришту и активистикиња Уније жена Српске напредне странке у Вршцу, а у једном од прошлих живота стигла је да буде и чланица Демократске странке. Ова вишеструко талентована медицинска сестра очигледно уме да у стварном животу игра све ове улоге истовремено. И нема проблема ни са савешћу, ни са образом, ни са синдикалном и женском солидарношћу.

По свој прилици, најбоље представе у позоришту у граду Вршцу (на слици испод) одигравају се иза спуштене завесе, далеко од очију јавности. Ту, на састанцима колектива дешавају се истинске људске драме. Прича се да су баш у овом позоришту пре неки дан, неки преплашени људи на крају састанка, где је Бојани саопштено да је технолошки вишак, срећни што су бар за кратко избегли такву судбину, завршили овај састанак аплаузом!

„Ко почне са жртвовањем својих врлина – завршава са жртвовањем туђих живота”, рече Пекић једном приликом. Изгледа да беше у праву.

А можда су у праву и одборници Српске напредне странке када нису желели да један дан у години посвете Стерији. Чини се да данашњи Вршчани Стерије нису ни достојни. Бар већина њих.

ЕСПРЕСО.РС

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Александар Ивановић: марко Ђурић био међу носиоцима бруталне кампање против Оливера (видео) 12

Александар Ивановић: марко Ђурић био међу носиоцима бруталне кампање против Оливера (видео)

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Марко Ђурић био је један од носилаца кампање против …

ДРИ утврдила "неправилости" у завршном рачуну буџета Србије од 28,4 милијарде 13

ДРИ утврдила „неправилости“ у завршном рачуну буџета Србије од 28,4 милијарде

Државна ревизорска институција (ДРИ) данас је објавила да је утврдила неправилности у завршном рачуну буџета …

Један коментар

  1. СНС фашистичка организација, логор смрти!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *