Насловна / Србија / КУРЦОГЛАВА СНС СКОТИНА са Милом Ђукановићем брани Балкан од Руса
КУРЦОГЛАВА СНС СКОТИНА са Милом Ђукановићем брани Балкан од Руса 1

КУРЦОГЛАВА СНС СКОТИНА са Милом Ђукановићем брани Балкан од Руса

ПОДГОРИЦА – На председничким изборима у Црној Гори нико из опозиције нема ни минимум шанси против Мила Ђукановића, изјавио је данас посланик у Скупштини Србије Зоран Драгишић за телевизију „Пинк М“ и изразио уверење сам да ће Ђукановић победити у првом кругу.

„Победа у првом кругу је очекивана. Очекујем да ће Ђукановић убедљиво побиједити у Црној Гори, на исти начин као што је Александар Вучић у Србији, те мислим да је за две државе јако важно да их воде два државника са великим угледом међу грађанима, са великом подршком и то је у сваком случају важно и за стабилност региона, за стабилност сваке државе појединачно“, рекао је Драгишић, који је професор на београдском Факултету за безбедност.

Он је оценио да је повратак Ђукановића на чело Црне Горе добра вест не само за Црну Гору, него за читав регион.

Према његовим речима, црногорска опозиција често говори о вези са Русијом и Србијом „на начин који се нама не свиђа“.

„Та Србија о којој они причају не постоји. Та Србија, као и Црна Гора, иде снажно ка ЕУ, а ми у ЦГ видимо једну пријатељску снажну земљу“, рекао је Драгишић.

Он је истакао да грађани Црне Горе треба да знају да никаква дестабилизација неће долазити од Републике Србије, чија Влада и председник према Црној Гори воде једну пријатељску политику.

Победа Ђукановића, према његовим речима, значи да ће Балкан бити много отпорнији на покушај Русије да на Балкану оствари свој утицај, односно да ће Балкан бити миран и стабилан.

„Политика коју води председник Вучић и политика коју води будући председник Ђукановић су комплементарне, једна другој блиске, политике мира, стабилности, регионалне сарадње, нама у Србији значи да на челу Црне Горе имамо човека који је гарант мира и стабилности, онда ми на Балкану имамо шансу по први пут можда, да избегнемо да се сви глобални потреси који се дешавају рефелектују на нас“, рекао је Драгишић.

Танјуг

фото: Зорана Јевтић

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Јужне вести: Породилиште у новом Kлиничком центру Ниш постоји само у споту СНС 11

Јужне вести: Породилиште у новом Kлиничком центру Ниш постоји само у споту СНС

Жене из околине Ниша порађају се у старом Kлиничком центру а на услове у Гинеколошко-акушерској …

"Отаџбина": Хоће ли новоизабрани градоначелници општина на северу КиМ скандирати "Ацо, Србине" и док буду потписивали заклетву да ће поштовати устав и законе "републике Косова" 12

„Отаџбина“: Хоће ли новоизабрани градоначелници општина на северу КиМ скандирати „Ацо, Србине“ и док буду потписивали заклетву да ће поштовати устав и законе „републике Косова“

Долазак високих представника Савеза за Србију на Косово и Метохију одвијао се у складу са …

Један коментар

  1. uopste mi nije jasno posle svega kako ovaj covek sme da se pojavi u javnost, kako ga nije sramota od samog sebe kad stane pred ogledalo, on je karikaturalna imitacija samopostovanja, on je polt5ron ali pitanje je i sta je uzrok ovakvom poltronizmu…jednom recju to je jad i beda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *