Ово је (ваљда) рекорд: МУТАВА за 15 минута изговорила – 15 лажи!

0
(0)

Председница Владе Србије Ана Брнабић у Скупштини Србије је образлажући избор Синише Малог за министра финансија изрекла барем 15 спорних тврдњи, показала је анализа.

“Скоро сваки премијеркин аргумент ‘за’ заправо је био аргумент против избора Малог на место министра”, закључак је анализе коју је урадио Истиномер.

Истиномер наводи да је Брнабићева почела од “посебне” методологије којом се служио Синиша Мали да би срачунао дуг Града након смене власти у јесен 2013. године, и додаје да су је “оспорили и Фискални савет и сам (министар финансија) Душан Вујовић”.

“Све то није омело Ану Брнабић да још једном посегне за њом и устврди да је дуг Града био 1,12 милијарди, уместо око 400 милиона евра”.

Председница Владе похвално је, како додаје Истиномер говорила и о инвестицијама Града Београда, иако су оне, према подацима Фискалног савета, смањене 2-3 пута у односу на период 2005-2013.

“Премијерка је у размаку од неколико секунди похвалила пројекат Београд на води – којег од почетка прате нетранспарентност, сумње у високу корупцију и штетност уговора, противљење струке и грађана, као и до данас нерешена афера рушења у Савамали – а онда закључила ‘да се Србија успешно бори са корупцијом и да има транспарентно пословање’”, наводи овај сајт.

Председница Владе похвалила је Малог и за пројекте које прати вишегодишње кашњење, и који ни изблиза нису завршени, попут премештања Аутобуске станице на Нови Београд и пресељења Прихватилишта за децу.

У саопштењи је наведено је да је нови министар финансија изабран и због “реконструкције Славије” која није решила саобраћајне проблеме и чији се бетонски “парк” (фонтана) поново реконструише због катастрофално изведених радова.

Иситномер наводи да је премијерка у набрајању свих успеха Малог као градоначелника поменула и “припремне фазе за изградњу метроа”.

Такође, она је напокон, једним потезом, ‘обрисала’ велики број неразрешених афера које прате новог министра финансија, називајући их измишљеним.

Цензоловка.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

УЗУЗ: Побуна ИТ сектора, НЕНОРМАЛНИМ порезима уништавају српску економију

5 (8) Удружење за заштиту уставности и законитости (УЗУЗ) саопштило је данас да је покренута …

Ана Брнабић: Одлив мозгова да пређе у циркулацију мозгова (видео)

5 (2) Премијерка и мандатарка Владе-у-формирању Ана Брнабић изјавила је јуче, након састанка са директором …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend