Ударна песница Дринског корпуса

ПАРАСТОСОМ за све погинуле у протеклом отаџбинском рату, полагањем цвећа, обраћањем званица и дружењем уз војнички пасуљ, у Зворнику је обележена 26. годишњица формирања Зворничке бригаде и Подрињског одреда специјалних снага „Вукови са Дрине“.

Ратни командант Зворничке бригаде генерал Винко Пандуревић је рекао да је важно да се зна шта су све за одбрану Српске и српског народа, учинили Зворничка бригада и „Вукови са Дрине“.

– Неки покушавају да нашу историју измене тврдећи да је наш рат био злочиначки, кажу да је бранити свој народ злочин и ми им се морамо жестоко супротставити – рекао је Пандуревић и додао да нико не сме бити опозиција Републици Српској, али да сви морамо бити опозиција свим негативним појавама.

Присутним се обратио и Дарко Младић, син генерала Ратка Младића а Милан Јоловић, легенда, командант јединце „Вукови са Дрине“, који је рекао да су Зворничка бригада и „Вукови са Дрине“ биле једне од најелитнијих формација Војске Републике Српске.

– Обележавањем оваквих јубилеја, ми желимо да спречимо све оне недобронамерне који негирају тековине наше славне борбе – рекао је Јоловић.

У току одбрамбено-отаџбинског рата, Зворничка бригада је имала 538 погинулих бораца, 32 нестала и 1.800 рањених од којих су 1.100 трајни инвалиди.

За своје заслуге у рату, Зворничка бригада је два пута одликована Орденом Немањића.

Новости.рс

Актуелно

Ниже цене горива у Републици Српској, шта је са Србијом?

Цене нафтних деривата на пумпама у Републици Српској од сутра ће бити ниже, а поједини …

НАРОД У БОСНИ ПОБЕДИО, ХОЋЕ ЛИ И У СРБИЈИ? Ниже цене горива у БиХ

Председник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић најавила је да ће влада у четвртак, 14. јуна, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons