Насловна / Србија / Република Српска / Ударна песница Дринског корпуса

Ударна песница Дринског корпуса

ПАРАСТОСОМ за све погинуле у протеклом отаџбинском рату, полагањем цвећа, обраћањем званица и дружењем уз војнички пасуљ, у Зворнику је обележена 26. годишњица формирања Зворничке бригаде и Подрињског одреда специјалних снага „Вукови са Дрине“.

Ратни командант Зворничке бригаде генерал Винко Пандуревић је рекао да је важно да се зна шта су све за одбрану Српске и српског народа, учинили Зворничка бригада и „Вукови са Дрине“.

– Неки покушавају да нашу историју измене тврдећи да је наш рат био злочиначки, кажу да је бранити свој народ злочин и ми им се морамо жестоко супротставити – рекао је Пандуревић и додао да нико не сме бити опозиција Републици Српској, али да сви морамо бити опозиција свим негативним појавама.

Присутним се обратио и Дарко Младић, син генерала Ратка Младића а Милан Јоловић, легенда, командант јединце „Вукови са Дрине“, који је рекао да су Зворничка бригада и „Вукови са Дрине“ биле једне од најелитнијих формација Војске Републике Српске.

– Обележавањем оваквих јубилеја, ми желимо да спречимо све оне недобронамерне који негирају тековине наше славне борбе – рекао је Јоловић.

У току одбрамбено-отаџбинског рата, Зворничка бригада је имала 538 погинулих бораца, 32 нестала и 1.800 рањених од којих су 1.100 трајни инвалиди.

За своје заслуге у рату, Зворничка бригада је два пута одликована Орденом Немањића.

Новости.рс

Актуелно

Много сте се ви пургери заиграли…

КАДА је пре тачно две године објавио свој први политички интервју, као најмлађи, новоизабрани одборник …

Роберт Спенсер: ЦИА и Саудијци крили истину о страдању Срба

САУДИЈСКА Арабија је утицала на Сједињене Америчке Државе како би „нестао“ документ о масакру над …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons