Па нема проблема ни да се изјасниш као немачки ландрас или као говно од истог

Па нема проблема ни да се изјасниш као немачки ландрас или као говно од истог

Вест о нацији Војвођанин је веома сензационалистички приказана и у питању је била само идеја о јавној расправи о дијалогу који је покренуло Министарство за људска и мањинска права око могућности изражавања припадности идентитета на будућем попису, изјавио је председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак.„ То није ништа ни чудно ни спорно, ми смо само кандидовали тему шта да се ради са људима који имају вишеслојне идентитете, а таквих је у Војводини много, скоро половина. Такви идентитети су настали због мешања људи разних вера, нација, завичаја” рекао је он за ТВ Пинк а пренео Танјуг.

Према његовим речима инсистирање на томе да неко мора да се определи као нека национална припадност или „остали” који су, како је рекао као отпад од нација које су битне а они нису битни јер не припадају ниједној од битних нација, доводи људе који имају слојевите идентите у незгодну позицију.„ Некада је то у Југославији било решавано тако што су се људи изјашњавали као Југословени, а сада пошто те државе више нема, постоји идентитетска потреба да се људи изјашњавају као Војвођани. Не знам шта је ту спорно”, закључио је Чанак.

Говорећи о предстојећем хиротонисању митрополита Јоаникија, најављеном за 4. септембар на Цетињу, Чанак је рекао да би то могло довести до опасне ситуације у Црној Гори и да би било боље да се чин устоличења обави у неком храму који није упитан.”Манастир Светог Петра Цетињског на Цетињу је црногорски манастир, није манастир Српске православне цркве (СПЦ) него је власништво града Цетиња. Зато би логично било да се хиротонисање обави у манастиру који није упитан, какав је Храм СПЦ у Подгорици јер он припада Српској православној цркви”, сматра Чанак и навео је и да ће 4. и 5. септембра боравити на Цетињу.

Политика.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Тотална распродаја: Парама грађана и државном имовином Вучић плаћа своју слободу и смрт Србије

Тотална распродаја: Парама грађана и државном имовином Вучић плаћа своју слободу и смрт Србије

Штета коју Вучић прави лудачким договорима са странцима сахранила је Србију. Готови смо и нема …

Док РТС рекламира Рио Тинто, француска државна ТВ критикује тај пројекат у Србији (видео)

Док РТС рекламира Рио Тинто, француска државна ТВ критикује тај пројекат у Србији (видео)

Француска државна телевизија објавила је докуменатрану емисију о пројекту Рио Тинта у Србији, у којој …

4 Коментара

  1. Петрица Керемпух

    Над Говном се не ламентира.
    Ко,нормалан, пита Фекалију о њеним смрдљивим ставовима !
    Само се пусти вода.

  2. Пословно способни Мило “Бритва” искористио Вучићево одустајање од довођења познатог месара “Тениса” из Немачке, па покушава да га рекламира у ЦГ довођењем највеће свиње у историји новије српске политичке привреде, гајеног и товљеног са свих страна запада, а у последње доба и товљеног у Вучићевом свињцу.

  3. Kad dođoš u Vojvodinu hoće da je otcepi, zajedno sa svojim, isto tako debelim zamenikom, Slovencem Kostrešom a država (“država”) ćuti iako su obojica svojim delovanjem odavno zaslužili buvaru!

  4. Sve politicare treba zatvoriti na dozivotnu robiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *