Панчево: Радници Азотаре ступили у штрајк

0
(0)

Панчево – Око 200 од укупно хиљаду радника фабрике азотних ђубрива и азотних једињења ХИП Азотара из Панчева од 10 часова јутрос штрајкују унутар фабрике, сазнаје Н1.

Према речима радника, део запослених су незадовољни што, како кажу, синдикати у Азотари „штите менаџмент фабрике“ и што су, како тврде штрајкачи, још пре неколико месеци синдикалци били обавештени да ће се за Азотару покренути стечајни поступак, али да о томе нису обавестили запослене.

Запослени радници у ХИП Азотара, који су се обратили Телевизији Н1, кажу да представници синдиката застрашују раднике, да не желе конкретно да одговоре на питања радника око стечаја и социјалног програма и да је, како наводе, дошло и до физичких настртаја између синдикалаца и радника.

На упите Н1 о штрајку у фабрици синдикалци одбацују и негирају оптужбе дела радника и поручују да се боре за интересе запослених.

Представници синдиката и менаџмент фабрике боравили су током дана у Београду, где о даљој судбини фабрике воде разговоре са представницима Владе у оквиру радне групе.

Александар Божић из Синдиката семенских радника Азотаре за Н1 каже да су на радну групу уведени на инсистирање директора ЈП Србијагас Душана Бајатовића, јер позив за учешће нису добили од ресорног Министарства енергетике.

Наводе да су од Владе добили образложење да фабрика неминовно иде у стечај и да је то једино могуће решење у овом тренутку, али и уверавања да ће фабрика бити, како су рекли, „конзервирана“ у наредном периоду и да ће се разговори у оквиру радне групе наставити.

У понедељак очекују да у Азотару дође директор Србијагаса Душан Бајатовић, а у среду још једну рудну преговора са Владом.

Н1

фото: Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Помоћ државе привредницима постала омча око врата, извесна масовна отпуштања (видео)

5 (3) Почасни председник Уније послодаваца Србије Небојша Атанацковић и Миша Релић из Удружења клубова …

Од суботе нова корона правила за послодавце и запослене

1 (1) Послодавац је дужан да за сва радна места донесе план примене мера за …

Један коментар

  1. Kad je mečka igrala pred kapijama drugih vi ste ćutali. Mislili ste „dobro je neće kod nas“. Sad kad zaigra mečka pred vašom kapijom, kuku i lele. Propade ceo svet. E pa to je suština. setite se priče kad je otac imao 9 sinova i oni odluče da idu u svet. otac uzme 9 štapova sveže u snop i da sinovima da slome. Normalno nije imalo šanse da slome. Potom otac počne vaditi jedan po jedan štap i sa lakoćom polomi. Komentar nepotreban. Priča iz osnovne škole. Nas starih iz 50 i neke. Deca danas ne znaju to. Niko ih ne uči, a i da uči i ovi iz Azotare su znali ali su ćutali. Šta je suština? Otpor se slama pojedinačno. Sebičnost je kobna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *