ПАТРИОТСКИ БЛОК КиМ: Бриселски споразум је Вучићев и Дачићев чин – велеиздаје

0
(0)

Патриотски блок не гаји илузију да ће садашњи правосудни систем процесуирати садашњег председника и потпредседника Владе Александра Вучића и Ивицу Дачића. Али, ако се то не деси данас, десиће се сигурно у будућности. А оно што се дешава данас, јесте да су и један и други одговорни и пред Богом и пред историјом за класичну издају српских националних и државних интереса на Косову и Метохији

ПАТРИОТСКИ блок подржава подношење кривичне пријаве посланика Скупштине Аутономне Покрајине Косова и Метохије (87) поднете у петак 16.10.2015. године Вишем јавном тужилаштву Републике Србије против Ивице Дачића и Александра Вучића због потписивања Бриселског споразума чиме су угрозили целовитост државе Србије што на основу члана 307 кривичног закона представља кривично дело националне велеиздаје.

Штетне последице Бриселског споразума долазе до изражаја нарочито данас када Косово покушава да уђе у Унеско чему се јавност и власт у Београду противе заборављајући да се та иста власт две године уназад Бриселским споразумом обавезала да неће спречавати улазак Косова у међународне институције.

Патриотски блок Косова и Метохије подржава и покретање петиције Скупштине Аутономне Покрајине Косова и Метохије о организовању локалних избора на северу покрајине што је председник Скупштине Србије још пре две године био дужан на основу Устава Р. Србије да учини јер је власт незаконито увела привремене мере у овим општинама.

Данас и Александар Вучић и Марко Ђурић причају о грозном папиру у коме Европска унија тражи гашење општина на Косову и Метохији што је опет супротно Уставу Р. Србије и где, како власт каже, више од 5.000 људи треба да остане без посла. Ако је тако, а тако јесте, те општине морају да имају своје одборнике, али одборнике који су бирани по закону Р. Србије а не по сепаратистичким законима самопроглашене Р. Косово.

Стога је садашња председница Скупштине Србије Маја Гојковић поштујући Устав Р. Србије дужна да распише локалне изборе пре свега на северу Косова и Метохије. Шизофрена је ситуација у коју власт сама себе доводи да жели српске општине а протежира одборнике биране на основу закона сецесионистичке парадржавне творевине самопроглашене Р. Косово.

Чак и режиму наклоњен политички аналитичар Драгомир Анђелковић каже да је Београд много претерао у уступцима према Бриселу и Приштини чиме трасира пут за стварање још једне албанске државе на Балкану.

Патриотски блок подржава и захтев Скупштине АП КиМ која од Скупштине Србије захтева да поништи антидржавни, антисрпски и противуставни Бриселски споразум јер он де факто ствара независно Косово.

Патриотски блок не гаји илузију да ће садашњи правосудни систем процесуирати садашњег председника и потпредседника Владе Александра Вучића и Ивицу Дачића. Али, ако се то не деси данас, десиће се сигурно у будућности. А оно што се дешава данас, јесте да су и један и други одговорни и пред Богом и пред историјом за класичну издају српских националних и државних интереса на Косову и Метохији.

Председник покрајинског одбора ДСС-а

др Ненад Којић

Српски покрет Двери

Горан Миленковић

Друштво српско-словенске солидарности

„Григорије Степанович Шчербина”- К. М.

председник Момир Касаловић

Покрет грађана Косова и Метохије

„Стара Србија” – Грачаница

председник Златибор Ђорђевић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ИНТЕРВЈУ: Славко Никић – Вучић је издајник! (видео)

4.6 (11) Гост ванредног интервјуа на Славија инфо тв био је човек који је разбио …

Напредњачки картел је одлучио да од уништене привреде и потпуно осиромашеног народа отме и последњу пару

5 (6) Пљачка буџета свих нивоа власти се отргла контроли. Прошле године је нестало око …

2 Коментара

  1. Trebalo bi da se patriotska Srbija i dijaspora potpise na toj tuzbi? Zasto niko ne pokrene tu akciju?

  2. Хранили сте пса који вас је ујео ! Црна Гора гласала за пријем Косова у УНЕСКО! Па и даље школујте гује у недрима Тачијеве и даље им уступајте радна места своје деце . Е , моји Срби наиви . Ми њих хлебом , они наш каменом . Продали су нас Црногорци Западу за по луле дувана , а своје су образе одавно продали .

    Peticija za ukidanje povlastica crnogorskim studentima
    http://www.peticije24.com/peticija_za_ukidanje_povlastica_crnogorskim_studentima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend