fbpx

Печати иду у историју

0
(0)

Од среде на снази нови закон о привредним друштвима. Процедура за покретање бизниса једноставнија и јефтинија. Предузећа више не морају да користе печате са именом фирме

ОНИ који желе да покрену сопствени бизнис то могу да учине много једноставније и по цени чак 500 пута нижој од досадашње. Нови Закон о привредним друштвима, који се од среде примењује, подиже оснивачки капитал за акционарска друштва на три милиона динара, а рок за уплату одложен је на 1. јануар 2014. Новина је и да ниједно предузеће од сада не мора да користи печате са именом фирме, а на место директора може да именује чак и неко друго предузеће, важно је само да је домаће.

Нови закон под своје окриље ставља и предузетнике. Важна новост код њих јесте то што је уведена могућност да наследници преминулог предузетника и чланови његовог породичног домаћинства имају могућност да преузму радњу и наставе да обављају делатност, а то се чак може извршити и на основу уговора о уступању и расподели имовине већ за време живота власника радње. Када је реч о гашењу предузећа, продужено је време минималног трајања огласа о покретању ликвидације са 60 на 90 дана, с тим што се брисање може спровести најраније по истеку рока од 120 дана од дана објаве. Уводи се и принудна ликвидација коју Агенција за привредне регистре покреће по службеној дужности. Засада, у принудну ликвидацију неће ићи предузећа која остваре губитак изнад висине капитала, иако је и то првобитно било предвиђено.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вирусна парализа привреде, социјалног и друштвеног система: Привреда и друштво на апарату за дисање

4.3 (4) Сведоци смо опште парализе привредних токова (брзо ширећом) инфекцијом. Међутим, ова криза је …

Секташ кења бајке о економском расту а за осам година власти задужио земљу за преко 15 МИЛИЈАРДИ ЕВРА!

3 (6) Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је апсолутно сигуран да ће …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *