fbpx

Пенс подржао бахату, криминализовану, похлепну и недодирљиву власт Црне Горе

0
(0)

КАДА постанемо чланица Нато савеза хоћемо ли имати право размишљати о мање бахатој, мање похлепној, мање богатој, мање криминализованој и апсолутно недодирљивој власти, а да нас не прогласе противницима евроатлантизма којему се наша држава приклонила?

У претходних десет година, као грађанин Црне Горе, то питање сам себи постављао много пута.

Одговор стиже данас уз два паралелно активирана аларма, црвеног који је издала хидрометеоролошка служба због екстремно високих температура у Подгорици и ултрацрвеног повезаног са безбједношћу америчког потпредсједника Пенса током његове посјете политички ужареном подручју Зетско-Бјелопавлићке равнице.

Мајкл Пенс је дошао да поздрави чињеницу што смо упркос дубокој подијељености у народу постали нова чланица Нато савеза. Из његовог поздравног говора схватио сам да сада још мање смијемо размишљати о насиљу, криминалу, пљачки, пропадању друштва јер то више не представља напад на дубоко криминализовану црногорску власт већ напад на новог партнера Нато савеза. Не заборавимо, Нато девиза агласи – Када је нападнута једна од Нато чланица, нападнут је читав Нато савез.

На нашу велику несрећу, црногорска власт самим уласком у Нато савез (један од најмоћнијих у укупној свјетској историји) и посјетом америчког потпредсједника Пенса добија додатно оружје за очување својих дводеценијских мандата и криминогених достигнућа.

Грађанима Црне Горе је индиректно поручено: геополитичка ситуација је таква да је још рано за свако размишљање о ужасавајуће поразним резултатима црногорских власти и протестима против ње. Поручено им је и да такве намјере постају додатно опасније чињеницом да се могу легитимно класификовати као напад на Нато савез. (ослушните Пенсову опаску о афери „Државни удар”)

Не заборавимо, најмоћнији војни савез на свијету прихватио нас је са нашом старом политичком максимом: Прво држава па демократија.

Иако наша држава на папиру званично постоји већ десет година, сви знамо (и они који су заокружили „ДА” и они који су заокружили „НЕ”) да демократије, права, правде, слободе у независној у сувереној Црној Гори нема ни у назнакама. Међутим, то није био ни најмањи проблем за Нато савез.

Из говора америчког потпредсједника схватили смо да је Нато савез нашу стару девизу Прво држава па демократија стопио са својом стратегијом – Прво лојалност нашег новог партнера у обрачуну с Русијом па тек онда евентуални обрачун са деценијски дугим државно организованим криминалом нашег новог Нато партнера.

Још један примјер дуплих стандарда.

Прије 224 године, у Декларацији једне од Нато чланица писало је „Када власти крше права народа, отпор је како за народ у цјелини, тако и за сваки дио народа, најсветије од свих права и најнеопходнија од свих дужности”.

У истом времену, 1791. године – у повељи друге Нато чланице – писало је да се „гарантује право на правично суђење и права оптужене особе”.

А код најмлађе Нато чланице и дан-данас (Илиндан 2. августа 2017.) непрестано се гуше и крше грађанске слободе, нема правичних суђења нити икаквих права за оптужене особе а готово да нема ни ширег отпора који би требао бити цивилизацијско достигнуће и нужност.

За „народ и демократију” наше државе као нове Нато чланице и даље остаје најрелевантније достигнуће чувена Липкина цифра из 2006. године.

Липкина цифра представља тачно утврђени број издајника државе Црне Горе, односно 44,5% прононсираних гласача (предсједник, премијер и високи званичници упозоравају на њих свакодневно) који су се усудили својом руком заокружити НЕ оваквим властима и њеним идеолошким пројектима. Временом Липкина цифра је порасла. Сада имамо више од 50% оних који су против чланства Црне Горе у Нато савезу управо због ове, овакве и несмењиве власти којој је амерички потпредсједник дошао у посјету.

С обзиром да Нато савезу, по свим расположивим статистикама, није партнер народ Црне Горе већ црногорска власт, за очекивати је да ће Нато савез свим средствима бранити црногорску власт као свог новог партнера од црногорског народа Браниће је од гњева који потиче од обесправљених црногорских грађана и њихових жудњи за слободом и демократијом а не од деструкције која нам наводно долази из Русије и на коју се амерички потпредсједник посебно осврнуо.

Русија нам је тако далеко а неправда тако близу.

Русија нам је у успоменама, у духу, даху и свијетлима вјековних веза и традиције, а неправда нам сваког тренутка дише за вратом.

Наравно Мајкл Пенс је ту ноторну чињеницу свјесно игнорисао.

Ранко Рајковић, Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Медојевић очитао лекцију Миловом премијеру – Црном Гором владају сатанисти (видео)

0 (0) Небојша Медојевић (Демократски фронт) питао је премијера Душка Марковића да ли се изјаве …

Битка за Будву (видео)

5 (4) Око 80 полицајца са специјалном заштитном опремом распоређених у неколико кордона (по 20 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *