Пентагон: Ратоваћемо и на Фејсбуку и Твитеру

Пентагон: Ратоваћемо и на Фејсбуку и Твитеру

Америчко министарство одбране затражило је од научника да унапреде технике праћења и пропаганде на друштвеним мрежама попут Фејсбука и Твитера, преноси АФП. Пентагон је, после серије револуција и побуна у арапском свету, започео пројекат ратовања на онлајн друштвеним мрежама у који је уложено 42 милиона долара.

Тако ће убудуће, примера ради, америчка војска имати могућност да уз помоћ друштвених мрежа открије где се налази особа која јој може бити потенцијално интересантна. То значи да ће власти Сједињених Држава, према тврдњама АФП-а, ангажовати људе којима ће посебан задатак бити да мотре шта се све пише по онлајн друштвеним мрежама да би, када потенцијална мета буде лоцирана, Пентагон послао агенте који би требало да ухапсе „сумњиво лице“.

У цео пројекат је, иначе, укључена и ДАРПА, одељење при Пентагону које је и измислило Интернет, одакле поручују да је реч о новим облицима ратовања.

„Морамо да будемо свесни шта се догађа око нас да бисмо могли да одбранимо“, наводи се у саопштењу које је ДАРПА доставила АФП-у.

„Оно што се тренутно догађа на онлајн друштвеним мрежама је од стратешке и тактичке важности за америчке оружане снаге“, кажу у овом специјалном одељењу америчке војске.

Подсећања ради, Пентагон је недавно објавио да ће убудуће сајбер нападе третирати као објаву рата, што значи да ће војска Сједињених Држава, под изговором да је неко покушао да јој украде поверљиве податке, имати право да бомбардује или окупира било коју тачку на планети.  

Алтернативне вести

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Твитер: Важно је да знате када влада контролише медије

Твитер: Важно је да знате када влада контролише медије

Компанија Твитер саопштила је, након што је неке медије у Србији означила као “медије који …

АФП: Српски прорежимски медији пореде Твитер са Хитлером

АФП: Српски прорежимски медији пореде Твитер са Хитлером

Новинска агенција АФП пише о реакцији прорежимских таблоида на потез Твитера да одређене медије у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *