Пензионер Анђелко Вучић кадрира у БИА

4.2
(18)

Бруно Ђуран није једини који је „инсталиран“ у Безбедносно-информативну агенцију. БИА се данас пуни партијским кадровима СНС, али хајде да прво разрешимо случај Бруна Ђурана, па ћемо касније о другима који овог тренутка ведре и облаче у БИА, каже за Данас Вук Јеремић, председавајући Савеза за Србију, који и даље чека одговор од директора БИА Братислава Гашића на два питања.

Да ли је од понедељка, 9. децембра, на листи америчких санкција (на које је стављен трговац оружјем Слободан Тешић) службеник БИА Зоран Петровић и да ли је истина да Анђелко Вучић, отац председника државе Александра Вучића, често долази у БИА код Бруна Ђурана.

Јеремић, који је и председник Народне странке, недавно је гостујући на телевизији Н1 рекао да је Ђурана на место начелника за логистику у БИА поставио Анђелко Вучић и да преко њега наређује ко и на који начин да буде стављен под различите мере БИА.

– Разговарају између осталог и о томе ко би могао да дође под мере праћења БИА укључујући рецимо лидере опозиције и политичке неистомишљенике овог режима. Често сам и ја предмет праћења. А на то сам јавно указао 22. јула када сам био у Новом Саду. Пратили су ме из стопе у стопу. Поставио сам тада то питање, али је било без одговора. Нису то само политички неистомишљеници режима већ и они који се у пословном смислу нађу на путу Анђелку Вучићу – каже Јеремић за наш лист.

Упитан који интерес има отац председника да одређује мере праћења, он каже да су то пре свега пословни и финансијски интереси.

– Он је данас изузетно утицајан човек, који је дубоко унутар трговине утицајем. Трговина утицајем је кривично дело у овој земљи и Анђелко Вучић би у том смислу требало да буде неко за кога би независно тужилаштво требало да се заинтересује. Kада је господин Вучевић подносио кривичну пријаву против браће Вучић, што је извргавање и изругивање институцијама правосуђу пре свега, предложио сам му да је прошири и на Анђелка јер је он неко ко се данас са великом дозом страха више него поштовања прима на која год врата одлучи да покуца. А на врата БИА куца врло често. Још једном питам да ли је то истина – наводи Јеремић.

Оно што је Јеремић још изнео гостујући на телевизији Н1 да је Анђелко Вучић директно поставио Ђурана за шефа кабинета бившег министра финансија Душана Вујовића, где је овај „злоупотребљавао министрове факсимиле“, а потом је Ђуран био и шеф кабинета градоначелника Београда Зорана Радојичића, да би касније био постављен у БИА.

Према незваничним информацијама из политичких кругова, Ђуран је пореклом из Брчког, где је завршио гимназију, а затим је уписао и Војну академију копнене војске. Од 1989. до 1998, наводе наши саговорници, радио је у Министарству одбране на пословима безбедности, након чега је био директор предузећа за производњу, спољну и унутрашњу трговину, па директор предузећа за контролу квалитета, лабораторијско испитивање и сертифицирање производа, затим од 2013. до 2014. саветник генералног директора Националне тржнице Београд, након чега прелази у кабинет министра привреде, па у кабинет министар финансија Вујовића. Према непотврђеним информацијама, од ове године је у БИА.

Пише: Лидија Валтнер, Данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Kаква је улога фирме “Супериор” у афери “Јовањица”

5 (4) Предраг Kолувија, већински власник имања „Јовањица“, на коме је новембра прошле године заплењена …

БИА да се држи фуговања плочица и инсталације чучавца у клозете јер за боље нисте!

4.9 (13) Српске безбедносне службе заједно са влашћу сваким даном тону све дубље и дубље …

Један коментар

  1. otac i sin i duh sveti, /onaj sto se ne vidi a svuda prisutni/, zajedno rade za dobro nase, zar vas na casovima veronauke velecasni o to ne pouci.
    o nebeskoj jerarhiji pisa veseli a sveti dionisije areopagit u predahu svojih setnji po monmartru, onda u okolini pariza, al o tome radije pocutimo, /siroma tamo i glavu izgubi/, bitno je da on postavi temelje zapadnjackog pogleda na nebesku jerarhiju, a posto evropa kod nas nema alternativu, a servi vladaju, onda treba znati i njihovu nauku da su na vrhu bogovi /sa zapadne strane dotumarali, da ih nemade pasce za sto ujesti, da nas redu pouce i prevaspitaju/, oko njih serafimi, cuvari bogova, neki ih nazivaju i servi, ili ti servijanci, onda kerubini, sto bi opet znacilo da se radi o kerecoj sorti, et cetera, et cetera, i sve bi to bilo lepo da svi od reda ne seru po zemlji, a kod nas nijedan preciscivac odpada, pa sta dalje da duzim, il se seliti il nos zacepiti i sluziti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *