fbpx

Пензионисани војни пилот вратио Вучићу једнократну помоћ од 5000 динара!

0
(0)

Војни пилот у пензији Миле Делић, објавио је на свом Фејсбук профилу фотографију поштанске упутнице којом је на адресу Премијера Владе Републике Србије г. Александра Вучића, уплатио износ од 5000 динара колико је износила једнократна новчана помоћ коју су јуче добили сви пензионери у Србији.

Као разлог за то, Делић је на самој упутници као поруку Премијеру написао:

„Милостињу не желим! Отели сте ми 307465 динара“

Као корисник војне пензије које су противуставним одлукама Владе Србије умањене, Делић се више пута званичним представкама обраћао Премијеру и Влади Србије.

У једној од њих, упућеној у фебруару ове године, Делић обавештава Вучића да му је пензија на месечном нивоу умањена за износ од око 13500 динара и поставља питање зашто је он и један део пензионера без пристанка опорезован и ко од тога има вајде? Тада је истакао да се Вучић „сетио“ да пензионере нема ко да брани, те им је умањио пензије и тиме себе „приказао као реформатора“ пред ММФ-ом!

Иначе, поред намета који је Влада Србије разрезала крајем 2014. године за све кориснике пензија (и плата у јавном сектору) чија су примања по том основу већа од 25000 динара, корисници војних пензија већ дуги низ година унатраг воде битку са државном администрацијом због такође противзаконитих поступака, када се у више наврата дешавало да војне пензије, према тада важећим Законима, нису усклађиване са примањима активних припадника војске, односно повећањима пензија које је спроводио РФ ПИО. Спекулише се у јавности да су тако настала дуговања достигла цифру од око 20 милијарди динара. Истина, држава је започела исплату дуга према оним корисницима војних пензија који су пристали на вансудско поравнање и исплату нижег износа, док је један део војних пензионера наставио вођење судских поступака, како пред нашим судовима, тако и пред судом у Стразбуру.

Патриот

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Рус Сафронков у УН домаћински напушио фашисту Инцка

0 (0) Москва – Заменик сталног представника Русије у УН Владимир Сафронков рекао је да …

Ви издајничко-лоповска фукаро нисте ни за црно испод нокта Гутовићу!

0 (0) Након што је познати глумац Милан Лане Гутовић гостујући у једној емисији на …

Један коментар

  1. Gosp Delicu,
    jedna sam od debeeelo opljačkanih penzionera, te u svemu podržavam Vaše pismo.
    Ovih 5000rsd je sramno, mnooogo puta po toliko mi je, samo do sada, oduzeo!
    A nije moralo.
    On je izabrao nas, najstarije, islužene, državi nepotrebne!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *