„Плаћам казну за псовање Вучића“

0
(0)

Ратко Јеринић се већ спремао да крене иза решетака, немоћан да плати новчану казну у висини две своје пензије јер је, како је суд оценио, увредио председника Владе Александра Вучића. Заправо, Јеринић је негодујући код саобраћајног полицајца опсовао премијера. Огорченог човека гонила је полиција и завршио је на суду. Али, онда се појавио ненадани спасилац. Чувши за невољу човека због псовке (а бар се у Србији власт увек псовала), дијаспорац из Немачке није имао дилему. Одлучио је да Јеринићу плати казну – у целости!

Подсетимо, Јеринић, који живи у Горњем Милановцу, је од судије за прекршаје Зорана Стефановића у Ваљеву кажњен новчаном казном у износу од 55.000 динара (око 447 евра) због прекршаја Закона о јавном реду и миру јер је са места сувозача на раскрсници у Љигу „опсовао премијера Александра Вучића препирући се с полицајцем који је регулисао саобраћај“.

Након што је са својим комшијом Добросавом Дмитрићем који је упављао комбијем наставио пут ка Горњем Милановцу пресрела их је патрола саобраћајне полиције јер је полицајац из Љига колегама јавио да га је Јеринић вређао, а после тога је приведен судији за прекршаје Зорану Стефановићу који му је изрекао казну. Прерачунато, Јеринић је због псовања Вучића и вређања полицајца кажњен са две и по своје пензије, или, уколико нема новца да плати, два месеца затвора.

– Ништа није било онако како је полицајац тврдио, али нисам имао начина да судију убедим да сам невин. Тражио сам и адвоката, али ми је судија рекао да могу да га добијем ако то урадим за 20 минута, што је било немогуће. Ни мој комшија Дмитрић није много помогао својом изјавом јер је и он био под притиском полиције, те је дао неодређену изјаву. И тако, суд је поверовао полицајцу и изрекао ми казну – објашњава за „Вести“ Ратко Јеринић који је, како нема новца, већ одлучио да одслужи затворску казну.

Полицајци викали на сведока

Да је возач комбија Добросав Дмитрић пред полицијом и судијом дао другачију изјаву Ратко Јеринић можда не би био кажњен.

– Када су нас вратили у полицију и почели да вичу на мене нисам знао ни како се зовем, а они су само инсистирали да признам да је Јеринић вређао полицајца. Јеринић јесте нешто рекао кроз прозор, али не знам шта и то сам поновио и пред судијом. На крају, судија је поверовао полицајцу и Ратко је кажњен као да је неки криминалац – каже Добросав Дмитрић, возач комбија и комшија Ратка Јеринића.

Из протеста је одлучио да избегава Љиг и да у Београд путује искључиво преко Рудника и Младеновца, јер не жели више да има сусрете са полицијом из Љига. Након вести о разлозима кажњавања пензионера, Ратко Јеринић је добио неколико понуда из разноразних уручења из Србије која су почела акцију прикупљања новца за плаћање казне, али је Јеринић све понуде одбио јер је схватио да нису искрене, односно да иза њих стоје неке политичке снаге које би на овај начин и на његовој муци да прикупе понеки политички поен.

– Прихватио сам понуду „Вести“, односно нашег човека из Немачке који се обратио редакцији за контакт са мном јер сам осетио да је намера чиста и људска. И тако, данас смо се чули, а већ сутрадан је новац стигао. Платио сам казну и избавио са затвора захваљујући човеку којег не познајем, али сам га замолио да ми буде гост првом приликом када дође у Србију – истиче Јеринић наглашавајући да је уз казну добио и доброг пријатеља.

Човек који му је помогао у Немачкој живи 46 година, а родом је из Крушевца и није желео да се медијски експонира.

– Одлуку да помогнем човеку сам донео оног тренутка када сам прочитао вест јер сам и сам имао слична искуства са полицијом. Ето, то је разлог због чега сам послао новац Јеринићу, а разлог због чега желим да будем означен као „анонимни дијаспорац“ лежи у томе што често возим Ибарском магистралом на путу за Крушевац. Ето, тек да не налетим на истог саобраћајца који може да тврди шта хоће, па ти онда доказуј код судије да ниси крив – нагласио је дародавац који је Ратка Јеринића спасао двомесечне робије.

З. Марјановић – Вести

фото: З. Марјановић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Отворено писмо Горану Весићу поводом срамног флајера у коверти Инфостана

5 (20) Поштовани госп. Весићу, извлачећи данас Ваш флајер са слоганом ДА СЕ БЕОГРАД ГРАДИ …

ВУЧИЋ: 1,8 милиона доза Фајзерове вакцине за Србију

3 (4) Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Србија за крај ове …

4 Коментара

  1. Nije on kažnjen zato što je vređao g. Vučića, koji nije bio prisutan te nije ni mogao biti oštećeni, već policajca na dužnosti koji ama baš nema nikakve veze sa Vučićem

  2. ГЕСТАПО-ФАШИСТИЧКА ПОЛИЦИЈА !

  3. Питам се ко је овде губитник, полицајац и судија су се баш експонирали за све паре…..А премијер, е он је великодушно опростио покушај линча у Сребреници, али псовку Србину не…..

  4. Данко Б. Марин

    Добро нам иде – будућност у којој псујемо , сви знају: зашто 🙂 & КОГА ТРЕБА!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend