fbpx

Период до јануара 2013. преломни у развоју постојеће цивилизације

0
(0)

Пише: Игор ПАНАРИН

Кључну улогу у победи енглеских протестаната одиграло је „црно племство” Млетачке Републике

Млетачки план освајања Холандије и Енглеске састојао се у премештању финанскијских ресурса и богатстава које је она стекла пљачком Другог Рима – Цариграда 1204. године и финансирањем ратова у Европи

Може се рећи да је Друга Картагина (Република Ђенова и Млетачка Република и тд) Енглеској, у суштини, доделила улогу Треће

Победа протестаната кардинално је променила даљи вектор развоја Енглеске. Џон Ди био је идеолог оснивања британске обавештајне службе на основу млетачке обавештајне службе

Тренутно је у Москви (али не само у Москви, већ и у другим великим градовима Русије) веома популаран аутомобил са таблицама 007. Сматра се да су оне „престижне” и да они који их поседују припадају напредним слојевима руске елите.

На тај начин идеје које је материјализовао енглески протестант Ди, невидљиво постоје у Православном Трећем Риму – Москви. То је чињеница

Против Русије и њене елите већ вековима се води информативни рат, рат смисла и погледа на живот који је усмерен на то да се руској елити наметне туђи систем вредности и смисла

У СВЕТУ постоје три врсте обавештајног рада – тактички, оперативни и стратешки. 

1. Извори кризе

Либерални колонијализам је основа савременог јудео-протестантског модела развоја света који су формирали идеолози Британске империје.

Јудео-протестантски савез направљен је након завршетка Реконкисте на Пиринејском полуострву. Исламско-јудејски семитски калифатски савез престао је да постоји.

Реконкиста је завршена 1492. године када су Фердинанд ИИ Арагонски и Изабела И од Кастиље протерали последњег маварског владара са Пиринејског (Иберијског) полуострва и прогласили девизу „Једна земља – једна религија!”. Они су ујединили Шпанију под својом влашћу на основама римо-католицизма.

Управо тада је и започео процес постепеног формирања јудео-протестантског савеза кад су из Шпаније бежали семити који су одбијали да прихвате католичку веру и постали први ударни одред млетачких трговаца за освајање идеолошке и финансијске власти у Енглеској и Холандији.

Протестантизам је настао као правац опозиционара према Католичкој цркви током Реформације. Реформација је постала идеја водиља буржоаских револуција у Холандији и Енглеској.

Тај идеолошки пројекат финансирало је такозвано „црно племство” Млетачке републике.

Ана Болен

„Млетачка партија” постепено је дошла на власт у Енглеској помоћу жене – Ане Болен. Она је била унука лидера партије енглеских млечана – Томаса Хауарда, војводе од Норфолка представника утицајне аристократске породице Хауард.

Ова породица је постала пета колона и агентура млетачког утицаја. Друга позната енглеска презимена – Расели, Херберти, Кавендиши – такође су постали стални носиоци млетачког идеолошког вируса.

Ана Болен је – мајка краљице Енглеске Елизабете И (1558-1603). Године 1558. на престо ступа Елизабета која је обновила протестантизам у Енглеској.

Очигледно је да су победу протестантима обезбедиле неке силе. Које снаге су то биле? Први закључак: то су биле антикатоличке снаге. Други закључак: то су биле снаге које су располагале финансијама.

А где су у том периоду била финансијсла средства? Где су почеле са радом прве светске берзе? Одговор је: у протестантској Холандији која се за своју независност борила против шпанске католичке империје.

Велика финансијска средства била су и у другим деловима колективне Друге Картагине: (Република Ђенова и Млетачка Република и тд).

Кључну улогу у победи енглеских протестаната одиграло је „црно племство” Млетачке Републике.

Победа протестаната кардинално је променила даљи вектор развоја Енглеске. Може се рећи да је Енглеској, у суштини, Друга Картагина доделила улогу Треће, уз постепено пребацивање огромних финансијских средстава на комфорни Магловити Албион ради даље организације глобалне трговине робљем и наркотицима.

Протестант Ди брзо се нашао у под заштитом нове краљице. Елизабета је од Дија учинила свог личног астролога и саветника за науку.

Ди је сам одредио најповољнији датум за крунисање Елизабете на основу састављеног хороскопа. Интересантно је да је тајне поруке краљици Ди потписивао под псеудонимом „007”.

Тренутно је у Москви (али не само у Москви, већ и у другим великим градовима Русије) веома популаран аутомобил са таблицама 007. Сматра се да су оне „престижне” и да они који их поседују припадају напредним слојевима руске елите и поносе се тиме што су успели да добију таблице са бројем 007. На тај начин идеје које је материјализовао енглески протестант Ди, невидљиво постоје у Православном Трећем Риму – Москви. То је чињеница.

Џон Ди и Елизабета Прва

Зашто се то десило?

Поставимо себи питање: ко је натерао представнике руске највише елите да се поносе што имају нумерологију највећег историјског непријатеља Русије?

Одговор је прилично једноставан: против Русије и њене елите већ вековима се води информативни рат, рат смисла и погледа на живот који је усмерен на то да се руској елити наметне туђи систем вредности и смисла.

Скрећем пажњу на то да је управо Џон Ди био идеолог оснивања британске обавештајне службе на основу млетачке обавештајне службе. Млетачки план освајања Холандије и Енглеске састојао се у премештању финанскијских ресурса и богатстава које је она стекла пљачком Другог Рима – Цариграда 1204. године и финансирањем ратова у Европи.

Истовремено са финансијском експанзијом у Енглеској су се вршиле и снажне информационо-идеолошке диверзионе операције против хришћанства. Млечанин Паоло Сарпи је уз подршку пете колоне (млетачког агентурног утицаја) усмерено формирао антихришћанске структуре под видом масонерије која и дан данас доминира у Енглеској и која је постала основа идеологије либералног колонијализма.

Светска криза се наставља. Поред европских економских потреса повећава се и количина еколошких проблема: ужасно нафтно загађење у Мексичком заливу, ураган Сенди који је потопио Њујорк, ледене кише у Москви… Све је то индикатор неблагостања и нарастајуће неравнотеже на нашој планети и надолазећег хаоса.

Наша рођена планета је у кризи и поставља се питање шта ће даље бити?

Наредна два месеца од новембра 2012. до јануара 2013. године, биће вероватно преломна у историји развоја постојеће цивилизације.

Сада је 7521. година од стварања света по руском рачунању који је неморално укинуо Петар И – Хамилтон.

Ватрена срца нових лидера мора обуздати надолазећи хаос.

Уверен сам да следе кардиналне промене у свету, а слом јудео-протестантског модела је неизбежан.

* Руски спољнополитички експерт, професор Дипломатске академије МГИМО која припада МИП РФ

(следи наставак)

 

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ово је права истина о пореклу Срба и старости наше цивилизације (видео)

0 (0) Још раније, светски археолози утврдили су да се прва индустријска револуција догодила у …

Потврђено: Европа је рођена на Ђердапу

0 (0) Европска цивилизација води порекло са Ђердапа, потврдиле су ДНК анализе у оквиру великог …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *