Тврдње руског војног експерта: Обавештајне службе САД озбиљно заостају за Русијом и Kином – ТАМО ЈЕ ХАОС

Тврдње руског војног експерта: Обавештајне службе САД озбиљно заостају за Русијом и Kином – ТАМО ЈЕ ХАОС

5
(1)

Сједињене Америчке Државе показале су своју геополитичку слабост, јер у информативном сучељавању озбиљно заостају за Русијом и Kином.

До овог закључка је дошао војни аналитичар Виктор Баранец, коментаришуц́и ситуацију која је настала у америчким војним обавештајним структурама након доласка нове власти, на челу са Џозефом Бајденом.

Аналитичар је указао на факторе који сведоче о немоћи америчких обавештајних структура, а такође је открио и “тајну” тајних служби Вашингтона.

Виктор Баранец је пре свега указао на озбиљну недоследност акција која се примећује у америчкој војсци. Дакле, не говоримо о једној структури, већ о одвојеним „групацијама“ које не координирају примљене обавештајне информације.

Такође, војни стручњак је указао на још један фактор који указује на лошу организацију америчких војних структура. Говоримо о озбиљним несугласицама између Беле куће и снага безбедности.

Kао пример навео је планове Вашингтона у вези са повлачењем америчких трупа из Авганистана. Претходно су америчке власти планирале да примене ове мере до 1. маја 2021, али доласком нове америчке администрације све се драматично променило. Војска је заправо бојкотовала захтев Беле куће, одбијајући да напусти Авганистан.

„Kада је Џозеф Бајден постао председник, догодило се нешто без преседана у војно-политичкој хијерархији. Неколико америчких генерала, предвођених министром одбране Лојдом Остином, јавно је одбило повлачење трупа. Председник је био приморан да се усагласи са новим датумом који су најавили војсковође – 1. септембром“, рекао је Баранец.

Такви „неразвијени“ односи између америчких власти и безбедносних снага заправо сведоче о немоћи војне обавештајне службе која у таквим условима није у стању да нормално функционише.

С друге стране, Вашингтон тај проблем држи „у тајности“, надајући се да геополитички противници Сједињених Држава за то неће сазнати.

„Сједињене Државе су једина држава на свету са више од 15 различитих обавештајних служби. А са таквом обавештајном „колективном фармом“, која укључује неколико десетина хиљада обавештајних официра који су се настанили по целом свету, шефови одељења моћи немају објективне податке “, резимирао је Баранец.

Wебтрибуне.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Европска бирократија јавно признаје да су тотално неспособни за било шта и да им је драго што су им Американци старатељи

Европска бирократија јавно признаје да су тотално неспособни за било шта и да им је драго што су им Американци старатељи

5 (4) Известилац за Косово у Европском парламенту Виола фон Крамон каже да је веома …

Амерички научници тврде да имају научне долазе да је ковид 19 створен у лабораторији!

Амерички научници тврде да имају научне долазе да је ковид 19 створен у лабораторији!

5 (1) Патоген ковид-19 има генетски отисак који никада раније није примећен у природном корона …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend