fbpx

ПЕТИЦИЈА! Да се Вук Драшковић што хитније испоручи хашком трибуналу у Хагу!

0
(0)

ПОДСЕЋАЊА : ВОЈВОДА НОВИЦА РАНЂЕЛОВИЋ У ОТВОРЕНОМ ПИСМУ ПОЗВАО ВУКА ДРАШКОВИЋА ДА СЕ ПРЕДАЈУ ХАГУ А УБРЗО ПОТОМ ПОД ЧУДНИМ ОКОЛНОСТИМА УМРО! ИЗВОРИ ТВРДЕ ДА ЈЕ ОТРОВАН !

„ВУЧЕ АЈМО У ХАГ“

У “ Србским новинама ОГЛЕДАЛО“ 01.12. 2004. године објављено је отворено писмо сарадника „Огледала“ Новице Ранђеловића, где он позива Вука Драшковића да се предају Хагу, под насловом “ ВУЧЕ АЈМО У ХАГ“ . Убрзо потом, аутор текста господин Ранђеловић је под чудним околностима умро! Потписница овог текста је била новинар „Србских новина Огледало“ и од више поузданих извора дошла до информације да је Новица Ранђеловић највероватније од чланова СПО отрован, да не би против Вука Драшковића, сведочио у Хагу, а кога због одређених “ заслуга“ и сарадње са њима а против интереса Срба, штити Запад!

„Српске новине огледало“ су по други пут објавиле ово писмо у броју 77 среда 05.јул 2006.године на страни 24 и 25 . Међутим , у јавности се знало за то писмо, али ретко ко је знао да је Ранђеловић под мистериозним околностима одмах после објављивања писма напречац умро! То писмо су преузели многобројни листови. Ко стоји иза смрти Новице Ранђеловића? На ово питање није тешко дати одговор. Али се нико није усудио да пита , јер је Драшковић у свим службама и структурама имао своју корумпирану мафију , која је радила за стране обавештајне центре Да ли је Новица Ранђеловић уклоњен као опасан сведок по Вука Драшковића ?! Који је Драшковићу био камен око врата. Вук Драшковић се удварао Хагу, прогонећи све српске хероје и за испоруку Срба Хагу један је од најодговорнијих. Нико их није прогонио и тражио колико Вук Драшковић , чијим су залагањем многи Срби завршили у Хагу , а многе су вратили у лименим сандуцима. Зато да им се и он не придружи и испуни ово тестамент – писмо Новице Ранђеловица ?! Вука Драшковића што пре послати у Хаг ! Јер ако је неком тамо место, онда он тамо треба да остане доживотно! И да одговора за сарадњу са многим криминалцима, са страним службама, за подвођење и силовање Српкиња, за пљачкање Србских кућа ! Драшковића иначе финансира нарко- мафија и црногорска и шиптарска , а један од његовог обезбеђења био је познати нарко- дилер !

ОТВОРЕНО ПИСМО

Војвода Новица Ранђеловић у отвореном писму позива Вука Драшковића

ВУЧЕ, АЈМО У ХАГ!

Командант Србског комитског покрета који је заједно са Вуковим ратницима војевао по Хрватској, позива Вука Драшковића, врховног команданта Српске гарде да се заједно, добровољно предају хашком трибуналу и докажу да нису криви по командној одговорности.

Господине Драшковићу, обраћам ти се са муком, болом и тешком мучнином у стомаку, изазваном твојим недоследним изјавама и поступцима, који не могу да нађу границе са којима би се граничиле. Да ли се граниче са незрелошћу, са малоумношћу, са издајством, или, пак, са слугењарством неком одређеном газди, или, можда, са удворништвом до чланкова, не могу одредити.
Вуче Драшковићу, сећам се 1991. године, када си, користећи туђе новце, кренуо да формираш Српску гарду. Сећам се Белога, ти си га заборавио, сећам се Гишке и Госпића, и на њега си пљунуо. Њих си само величао и уважавао док си користио њихова средства и док су ти били од користи. Сећам се твојих говора на њиховим гробовима, сећам се како си својим говорима палио и дражио српску младеж, да су српске границе свуда тамо где су србски гробови, где су српске цркве и црквишта… свуда тамо где је са усташког ножа капала србска крв, ту су српске границе…

Млади Срби – добровољци, гутали су сваку твоју реч, која им је грејала срца и палила крв да крену у одбрану српске нејачи, србских домова, србских цркава преко Дрине. То, са њихове стране, било је уреду. Они су били патриоте, отаxбинољупци, а ти, ти си био профитер, и то двоструки ратни профитер – материјални и политички, а посебно што си био ратни хушкач – по мерилима које сада ти прокламујеш.

Када си својим демагошким говорима запалио – пробудио љубав српске младежи према нацији и отаxбини, решио си да то и уновчиш, да формираш своју партијску војску, Српску гарду.

Ко је дао идеју за оснивање српске гарде?

У рану вечер 4.6.1991. године, ти си свој план изложио Белом и Гишки. Они су то са одушевљењем прихватили. Прихватили су да то и финансирају. Нећу да улазим, нити, пак, да износим из којих су извора та средства. Ти се, Вуче, њих двојице само по средствима финансија сада сећаш. Данас бивши припадници Српске гарде, одлазећи на њихове гробове, проклињу дан када су упознали тебе и Дану.

Њих двојица и цела Србска гарда служили су СПО-у, теби и Даници, као алиби, јер је гарда својатана, упркос пацифизму који сте ви проповедали.

Ти си спремио гарду за преузимање власти, како ти то рече: “власти која се ваља по улици”. У том циљу си хтео и на скупштинском заседању 2.7.91. године да прогураш предлог о оснивању Српске војске, која ће у “једном даху да порази усташе”. Када ти предлог није прошао, твоја Србска гарда постала је паравојна формација, прва у Србији. Ти си и даље стајао и својатао гарду као партијску војску и око 1. септембра 1991. године је шаљеш у Хрватску, тачније на фронт код Госпића, под командом Божовића-Гишке.

На сав глас си се, Вуче, гардом поносио, поносио си се њиховим борбама, погибијом Гишке и раније Белога. Формирао си паравојне формације, слао их на фронт, а са друге стране, позивао на сав глас на дезертерство из регуларне војске. Средства која су пристизала за гарду си задржавао, не дајући их онима којима су била намењена.

Ко је Вуков командант Ли

Господине Вуче Драшковићу, позната је твоја заборавност, па бих те зато подсетио да се сетиш како беше име право – Командант Ли, односно, ко то беше Командант Ли у Србској гарди, задужен за пребацивање и упућивање бораца у Славонију? Данас је тај командант највећи поборник растурања државне војске, државне тајне полиције, а некада је и сам био припадник и једне и друге, а за време командовања у Србској гарди био је уредник, а сада је у партијском гласилу СПО-а (србска реч). Да те подсетим, његово име и тада и сада је Богољуб Пејчић. Значи, командни трио у Србској гарди је био – Врховни командант и идеолог Вук Дкрашковић, Комесар – кадровик Даница Драшковић, Организациони командант Ли – Богољуб Пејчић. Данас сте сво троје велики противници војске и тајне полиције.

Ваш је циљ напад на све што је србско, да би себе оправдали, а тебе спасли Хага и командне одговорности.

Када је Гишка погинуо у Госпићу, ти си покушао његову јуначку смрт да умањиш и припишеш је као убиство, организовано од стране војске – још тада си почео да рушиш ауторитет војске. Када је убијен Бели, 4.8.1991. године, ти и Даница сте побегли на море, у Будву, и тамо остали око месец дана.

Обећао си да ћеш 9. октобра организовати демонстрације уколико се не открије убица Белога, то си обећао на митингу у Крагујевцу 15.9.1991. године. То обећање ниси одржао. Ниси одмах ни вратио БМВ БГ-10-16, који ти је Бели позајмио, него тек после четири месеца, и то тек када сте га слупали и направили штету од 15.000 ДЕМ.

Зашто си, Вуче, одустао од потраге за убицом Белога?

После Гишке, за команданта је постављен Лаиновић, човек који је осам пута био на ратишту и пар пута је рањаван. Засметао је теби и Дани зато што је одбио твој и њен захтев да довлачи оружје у Београд и покушај да Српску гарду одвоји од странке која је требала да за неког “деветог” заврши прљав посао, па, ако успе, било би: “То је наша војска”, а ако не, “Ми са гардом немамо никакве везе”, тако си говорио ти.

Страначка војска – паравојна формација

Зашто су, по речима посланика Марковића, сви спискови гарде – гардиста, уништени?
Твоја паравојна формација је у то време имала на ратишту око 850 бораца и сви су примали наређења од Лаиновића и твог Штаба.

Баш због твог захтева да гарда довлачи оружје у Србију, пуковник Шпановић (частан србски официр) је и замрзнуо одлазак на фронт твоје паравојне формације.

Штаб гарде, на челу са тобом и Даном, хтео је партијску војску са туђом децом на фронту, у грађанском рату и крвопролићу.
Ти си, Вуче Драшковићу, са својом паравојском, званом Србска гарда, започео 3. септембра грађански рат у Хрватској, са усташама и ЗНГ-овцима. Зато и тебе, као врховног команданта Српске гарде, качи командна одговорност, а још више што је твоја гарда садејствовала са војском (ЈНА).

На Светога Саву 1992. године, гарда је регистрована као удружење и уселила се у Теразије бр. 3.

Ти , Вуче, и функционери СПО-а, више не идете ни на један гроб својих гардиста. Зашто?

Да је Србска гарда страначка војска, цитираћу привременог команданта Ђорђа Божовића: “Видите, Србска гарда је војна организација, чији састав понајвише чине чланови СПО, Ројалистичког блока и Демократске странке… Тренутно нас има око 60.000, а спремних да сваког часа ступе у борбу има 7.000 бораца… Ти људи су прошли најтежу обуку. Обука се врши на неколико пунктова, а воде је најспособнији инструктори… Гарда се ствара по узору на француске легионаре, америчке ренxере и јеврејски Мосад… Од наоружања поседујемо све врсте пешадијског наоружања и 40 минобацача марке “Стинxер”. Тренутно у иностранству чека једна већа испорука оружја, па ћемо се потрудити да и то стигне на права места.”

Закључујем, Вуче, наређивао си команданту Лаиновићу да довлачи оружје са ратишта у Србију, у иностранству си имао лагере наоружања, које је требало да стигне на права места. Зашто ти је требало то наоружање у Србији? Од кога ти је то наоружање на лагерима у иностранству? Ко је то финансирао?

Закључујем, припремао си се за грађански рат, увозио си оружје, по принципу Шпегеља, значи концепција заједничка за покретање грађанског рата и разбијање државе, а са тим иде и крвопролиће, убиства, разарања и ратни злочини… Где је ту командна одговорност, где је ту одговорност за припремање и подстрекивање грађанског рата?

Претио си у Новом Пазару: “Ко понесе турски барјак овом србском земљом, остаће и без барјака и без руке.” Говорио си да ће само име “Србска гарда” психолошки натерати Хрвате на капитулацију… Која је то, Вуче, одговорност?

Где погибоше часни србски борци, припадници Српске гарде, Небојша Симић, Степан Шаманић, Раде Ловрић, Зоран Трбојевић… Док је оружје певало своју песму смрти, коју је делимично и твој штаб компоновао, дотле су ти сви били добри. Док си се њиховом храброшћу китио и на рачун њихове крви профитирао, били су ти добри. Патриоте, борци, хероји, хваљени, а сада?
Када ти је неко рекао (вероватно онај, или они који су ти и давали оно оружје на лагерима по иностранству) – одричи се свега што је србско, па и Српске гарде – ти си то учинио и почео си да пљујеш на све србско, почев од СПЦ, па до србских генерала.

Све на суд инквизиције, сви, сви, сви … а ти?

И ти! Ти си, Вуче, стално био дволичан. Говорио си да се мора прекинути са ратом, јер ће бити крви до колена, а са друге стране, формирао си Српску гарду и слао је на фронт.

Туђе паре и наша крв

Твоја паравојна формација је финансирана из иностранства, међутим, постављам ти отворено питање: Да ли су, и у коликој мери, средства стизала до бораца којима су и била намењена? Само једна помоћ из Швајцарске, и то прва, од 20.000 швајцарских франака. Затим друга, од 30.000 франака у лековима. А трећа по вредности, највећа, где заврши она? О томе сведоче Јовица Михаиловић, Горан Бјелић и Драган Теофановић.

Твоја ратнохушкачка демагогија привукла је и људе из иностранства, конкретно Србина Xерија Спасића из Канаде, који славно погибе у Ласлову.

Гинули су борци Српске гарде часно, за српство и себе, а ти, ти си профитирао. То значи да си ратни профитер, ратни хушкач, оснивач паравојне формације, изазивач националне мржње и нетрпељивости, подстрекивач и потпирач грађанског сукоба на просторима бивше Југославије.

Ти си одговоран за ратне злочине на просторима Хрватске, које су починили припадници Српске гарде. Командант гарде Звонко Осмајлић је уцењен на 270.000 ДЕМ од стране Туђманове владе.

По тзв. командној одговорности, ти си, као оснивач, идеолог и врховни командант, одговоран, и као такав, сада, да би спасио себе од те одговорности, шаљеш друге (неодговорне) у Хаг. То је, Вуче, мизерно и кукавички. Одувек си био кукавица и лицемер.

Посебно си одговоран за смрт бораца, чланова Српске гарде. Одговоран си за безброј рањених бораца и велики број инвалида. Бринеш ли сада о њима, да ли их обилазиш ти и “комесар кадровик” Даница Драшковић?

Не, свих њих сте се одрекли! Сада се њих стидите, а завели сте их и послали на кланицу! То је кривично дело! То је издаја!
Одвео си их, својим обманама, својим борбено-хушкачким говорима, на бојиште, у рат, за који сада трубиш да је био бесмислен.
Ондашњи режим је тврдио да Србија није у рату. Ти си тврдио да то није тачно. У праву си био, ти си Србију уводио у рат, својом приватном партијском војском.

Твоје страначно гласило “Србска реч”, или, тачније речено “Антисрбска реч”, било је пуно националних усклика, борбених поклича, позива на обрачун са другим народима у бившој СФРЈ.

Ти си, Вуче, тада био “Србин”, велики Србин. Сада си министар спољних послова државне заједнице. Неко је давно рекао: “Свако време има своје идиоте и сваки идиот има своје време.” Твоје време најзад је дошло. Можеш сада свим Србима да ј… мајку, како ти газде кажу. Можеш да пљунеш на све и свакога, пљунуо си на своје команданте, пљунуо си на своју војску, пљунуо си и на себе, на своју посвету од срца написану на свом роману, који поклони генералу Павковићу “националном јунаку за успешну одбрану српства…”. Тако онда написа. А сада?

Сви, сви, сви у ХАГ

Вуче, теби је место, пре свих, пред свим судовима овога народа, па онда и тзв. међународним трибуналом у Хагу. Ти, који, као “велики Србин” добро мислиш и желиш Србима, не дозволи да Србија буде твој талац. Иди тамо и објасни тим србским инквизиторима да српске патриоте не би прешле Дрину, да није било твојих ратнохушкачких говора, твог убеђивања да је српство у опасности од повампиреног усташтва, од нових Јасеноваца, Пребиловца, Голубњаче…, и тиме скини љагу са србског имена. Нека “свет” схвати да је Вук крив, а не његови команданти, који више нису живи. Зашто? Били би они данас добри сведоци против тебе, јер су од тебе примали директна наређења.

Ти си их, из само теби познатих разлога, повео у рат против Хрвата и муслимана.
Генерали то нису, њих је у рат отерала службена обавеза, њих је у тај крвави посао послала врховна команда, а позвали су их терористи, сецесионисти и непријатељи српства, који су хтели насилно отимање србских територија, насилно протеривање Срба са својих огњишта, одвајање од своје вере, своје цркве и својих црквишта.

Генерале је на посао одбране отерала власт у којој си био ти и твоја странка – покрет.
Они су командовали државним оружаним снагама, а ти паравојним. Они из народног рачуна и за државни интерес, а ти из личног рачуна и за страначки интерес.

Па, где је ту и чија одговорност? Да ли је ти видиш? Видиш је, Вуче, али не смеш да је видиш, газда ти је то забранио, и да не би погрешио, написао ти је: “генерали су криви и морају у Хаг… Генерали у Хаг, сви, сви, сви … повлачимо тужбу против НАТО, одмах, одмах, одмах…”

Ја сам, Вуче, 16.6.1991. године, формирао Србски комитски покрет и са својим борцима отишао на фронт код Госпића 8.9.1991. године. Тамо је већ била Србска гарда.

Мој Комитски покрет није био страначка војска. Тражио си више пута, преко Звонка Осмајлића, да се ујединимо. Ја на то нисам пристајао, јер то је било неспојиво и то из више разлога.

За разлику од твојих, моји команданти јединица – чета су сви живи. Твоји команданти су сви мртви, а ти, као врховни командант, попут друга Тита, остаде једини жив – и ту ми нешто смрди. Њихова смрт много скрива, другачије би ти сада говорио да је бар неко од њих жив.

Предајмо се Карли

Касније смо, опет са твојом гардом, на многим ратиштима широм Хрватске и Босне заједно садејствовали без проблема.
Моји борци Комите и ја, имали смо доста проблема са полицијом ондашњег режима Слободана Милошевића. Претрес станова, спречавање одласка преко Дрине, хапшења, привођења. Са мном су више пута разговарали и забрањивали ми организован одлазак на ратиште. Значи, нас, Комите, Србија није организовала и слала у рат, то је била наша лична ствар, одлазили смо у Крајину и Српску као добровољци – цивили. Тамо смо се стављали под команду њихове војске и наоружавали. Твоји борци су били у скупоценим униформама, које ни регистрована војска није имала, наоружани модерним пешадијским наоружањем обучавали се у више логора, добијали оружје из иностранства, обучавали их специјални инструктори… Војска која све то има, а паравојска је, како се то зове? По чему би могао да буде одговоран њен врховни командант, стратег и идеолог, која је и каква намена те и такве војске, зашто она служи и може да послужи? Како се кажњавају њени оснивачи у нормалној земљи?
Вуче Драшковићу, врховни команданте Српске гарде – паравојне формације у држави која је имала регуларне оружане снаге и није била у рату ни са једном државом, ТИ и ЈА, као командант и оснивач Србско-комитског покрета, паравојне формације у миру и у држави која је имала регуларне оружане снаге и није била у рату ни са једном државом, добровољно ћемо се пријавити, ТИ први, а ЈА други, за одлазак у Хаг.

Тамо ћемо доказати да нисмо одговорни, ни по једној тачки по којој би “требало да одговарамо” по тзв. командној одговорности и да наши борци нису криви што су учествовали у грађанском рату на просторима бивше СФРЈ, већ смо их ми на то навели нашим говорима и убеђивањем да је српство угрожено од повампиреног усташтва и xихада, да то није било тачно, да смо их лагали да су Срби били угрожени, јер Срби нису били угрожени, Срби нису протерани, Срби нису затварани у логоре, српске куће нису спаљиване, српске цркве нису рушене, ни један Србин није убијен, ни један, ама баш ни један, све су то била самоспаљивања, самоубиства и добровољни одлазак из Хрватске и Босне у мајку Србију.

Тиме ћемо, Вуче, доказати да остали Срби нису криви, а да тиме престају да буду таоци разноразних команданата и командне одговорности. Овако ти, Вуче, вичеш: “Држ’те лопова”.

Наша је то света дужност. У противном, Вуче, сматраћу те као ратног профитера, ратног хушкача (јер, профитирао си тих година као велики Србин, велики националиста), као обмањивач српске националне омладине (а то си већ и доказао) и, на крају, као издајник по више основа. То ћу ја доказати.

Грешан си, Вуче, и срећа је овога народа да твоја неће још дуго горети. То је наговестила и она воштаница у манастиру Хиландар.

На крају, натераћеш ме да се упитам, а и неке да питам, откуд сад такав човек, који је одговоран (по командној одговорности) на месту министра, а остали командно одговорни у Хагу?

Неко је одавно рекао: “Најгора је она птица која своје гнездо прља.” За поједине људе ова, демократска, Србија требало би да буде, не само као начело, већ као институцију ОСТРАХИЗАМ, тј. удаљавање из националног јавног живота. Нарочито за оне који су, са гледишта очувања интереса, начела и установа србског друштва и државе – штетни. Овако, испада да србски народ не разликује добро од зла, неисправно од исправног, корисно од штетног. Данас је теже живети за српство него гинути за српство. Данас треба више куражи да се заузме став, него борбени положај.

Војвода “Лужнички”
Новица Ранђеловић
Командант Комитских одреда, оснивач
http://www.srpskoogledalo.co.yu/pub/38/opismo.htm

Припремила:Славица Јовановић

Петицију можете потписати овде:

http://www.peticije24.com/108163

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ја сам продао Радована Караџића!

0 (0) Радован Караџић је испоручен Хашком трибуналу 21. јула 2008. године. Тадашњи Министар полиције …

Вук Драшковић: „Добро је што се СНС одрекла мајчице Русије“

5 (1) Kоалициони партнер СНС Вук Драшковић, увек хвали политику Александра Вучића, баш као и …

108 Коментара

 1. NEEEE….ovom bradatom Majmunu,propalitetu ološu treba SUDITI u Srbiji,i njegovoj Majmunici…..

 2. NEEEE….ovom bradatom Majmunu,propalitetu ološu treba SUDITI u Srbiji,i njegovoj Majmunici…..

 3. Njega je Bog već kaznio, a Dana mu dođe ko „doživotna robija“!

 4. Njega je Bog već kaznio, a Dana mu dođe ko „doživotna robija“!

 5. е свашта
  и врапци знаду да ова тзв. држава, ИСКЉУЋИВО Србе предаје Хагу…

 6. е свашта
  и врапци знаду да ова тзв. држава, ИСКЉУЋИВО Србе предаје Хагу…

 7. Suditi u Srbiji , a onda mu obuci kosulju, onu sto je skidaju medicinska braca po potrebi, a lekari oblace…..

 8. Suditi u Srbiji , a onda mu obuci kosulju, onu sto je skidaju medicinska braca po potrebi, a lekari oblace…..

 9. Za đubre kakvo je on duga devetka je nagrada.

 10. Za đubre kakvo je on duga devetka je nagrada.

 11. Protiv sam da se bilo ko isporucuje Hagu!

 12. Protiv sam da se bilo ko isporucuje Hagu!

 13. I dalje ovaj smrad u javnom zivotu,a 90tih bili smo spremni sve za njega da ucinimo,tako nam i treba,u Srbiji toliko pismenih ljudi a mi neki hercevgovci i slicni njima u nasoj Srbiji da nas uce i uzdizu gologuzija dosljacka

 14. I dalje ovaj smrad u javnom zivotu,a 90tih bili smo spremni sve za njega da ucinimo,tako nam i treba,u Srbiji toliko pismenih ljudi a mi neki hercevgovci i slicni njima u nasoj Srbiji da nas uce i uzdizu gologuzija dosljacka

 15. Sram vas sve bilo sto ga pljujete , on je izgleda dezurni krivac za sve jos od vremena milosevica . Da nije mozda kriv i sto vam je vucic platu smanjio , mozda je kriv i za poplave. Da su svi slusali VUKA ne bi bilo ratova i davno bi bili u E U

 16. Sram vas sve bilo sto ga pljujete , on je izgleda dezurni krivac za sve jos od vremena milosevica . Da nije mozda kriv i sto vam je vucic platu smanjio , mozda je kriv i za poplave. Da su svi slusali VUKA ne bi bilo ratova i davno bi bili u E U

 17. Uvek je u zitu bilo kukolja, pa i kod nas hercegovaca….nazalost…

 18. Uvek je u zitu bilo kukolja, pa i kod nas hercegovaca….nazalost…

 19. Што се мучити, пустите смрада да умре да народ види колико је то говно од човјека.

 20. Dobro ste se setili, ja to pricam odavno ali ne u hag vec u srbiju da mu se sudi

 21. Da ga sto hitnije izrucimo u crnu rupu!… a i mnoge druge..

 22. on je prvi formirao dobrovoljce i ako su svi bili u hagu red je da i on ode pogotovo sto on priznaje hag to mu je druga kuca neka odgovara

 23. Red je da zameni svog KUMA! Zar on nije imao svoje dobrovoljce u Vinkovcima, VUKOVARU itd…

 24. JEDINI PRAVI COVEK JE VUK a vi sto ga plujete manje gledajte TV

 25. Liže se sa vučićem sada,samo da bi bio na vlasti.Kao i uvek.A vučko ga napušio i nije mu dao ništa

 26. Gorane kako si ti pametan i kulturan mora da su ti vucic i dacic idoli

 27. Gorane pa ti si tomin grobar , sad mi je jasno kako si pametan

 28. AKO HOCEMO ISKRENO ONJE TREBAO DA BUDE U HAG ODAVNO

 29. zasto samo Vuk pa koliko se secam ima tu jos kandidata

 30. ВЕОМА ДИСКУТАБИЛНА ЛИЧНОСТ.БОЉЕ ДА ЈЕ ОСТАО САМО ПИСАЦ КЊИГА.

 31. Ne treba on da ide u Hag ima nase pravosudje/naravno ne ovo aktuelno-ista bagra/ dosta posla sa Vukom manitim.Pored svega ovog gore navedenog moj prilog je sam jos ispitati Drskovici i Boskovici -Danini cega su sve vlasnici u Srbiji.Ima tu svega od fabrika,lokala ,stanova ,vila i da ne nabrajam vise bojim se da ce vam pozliti.

 32. Strani placenik ne podleze njihovom-haskom tribunalu,

 33. TEŠKA BUDALA,SVE ŠTO IZGOVORI,JE NA ŠTETU SRBIJE.

 34. GOSPODO SRBI OVAJ ZLOČIN NAD DJECOM MORA SE ISTRAŽITI,USTANITE ROBOVI DIGNITE SVOJ GLAS …

 35. Ma ljudi vi ste ludi koga smo mi duzni kome ?Na zalost nikad da se srbi sloze ?!!Koga su kome ameri isporucili ?KRAJ

 36. Nema suđenja u Srbiji, izdajnicima i kriminalcima,sve dotle, dok se Srbi ne osvijeste i glasaju SRBINA , patriotu , a , ne Srbe iz Brisela i Vašingtona.

 37. Kome je on pao napamet??? Ljudi se ne secaju juce sta su doruckovali, a ne da li je neko za parodiju zvanu hag…. Namerno sa mali h!

 38. izdajnik on je potpisao odobrenje ovim avionima da mogu da nas zaprasuju

 39. Konačno da neko progovori i razotkrije največe političko đubre na srpskoj političkoj sceni. Svaka čast vovodo Ranđeloviću. Koliko god se ja ne slagala sa Šešeljom toliko cenim što je Čovek dosledan i istrajan. A šta je taj Vuk i kome je ovaj glupi srpski narod poklonio svoje poverenje. Jednom Vuku Draškoviću, najvećem srpskom izdajniku. Sramota srpskog naroda.

 40. Draskovic je noneo veloko zlo Srbiji i dalje nanosi !

 41. Jes,ovde nema sdvokata i sudija,prodali se i postali izdajnici..mi nemamo ko da mu sudi u ovoj zemlji_zalosna istina!

 42. Imamo i mi sudove. Da nismo banana drzava nebi bilo ni Haga

 43. Kakav hag ovaj je za ludnicu.Maloumnik u svakoj vlasti je namako nekoliko miliona.

 44. A ja se uvek pitala na koju foru su oni uvek na vlasti ili u jakim Upravnim Odborima ?Kad ono sve objasni Vojvoda!

 45. Imaju Draskovici mnogo ali se nezna od dakle da nije od babe?

 46. Da se pas posipa vrelim katranom i uvalja u perije!

 47. Ja bi onog legiju osudio da nikad nevidi beo dan kad je ovoliko govno omasio.

 48. njega treba predati roditeljima pobijene omladine na Kosovu-neka mu oni sude………………

 49. Osamdesetih niko nije imao muda da proglavi bilo šta protiv režima a kamoli da pokuša da nešto menja u državi, sada mnogi imaju naknadnu pamet…ko generali posle bitke. Još se 90% ludih Srba držalo bratstva i jedinstva a o ustaškim zločinima se nije smelo ni naglas razmišljati i ko je imao informacije. Znam jer mi je otac bio u ratu sve vreme i godinu ipo po završetku rata. Sećam se govorio je gledajući moju istoriju iz osmogodišnje: ‘Šta ćeš, moraš učiti ali ništa to tako nije bilo’. ’82 na ’83-u sam čitao NOŽ na zapadu kao maltene džepno izdanje ali prilično debelo jer je bilo u formatu nešto između A5 i B5 i ustanovio tačnost priče mog oca. Vuk je bio jedino svetlo Srbskom nacinalno orijentisanom korpusu u tunelu komunističkog režima. Težio je Evropi koja je tada bila El. Dorado za nas na jugoistoku, to znam jer sam i sam tada živeo u toj Evropi. Nažalost današnja Evropa nije više mudra gospođa već kuhinjska krpa SAD-a. Utoliko je razočaranje svih nas, koji smo prihvatili taj kurs, veće posle mnogo proteklih godina i formiranja novog profila Evrope. Za ovakvu Evropu danas nisam ni sam jer znam lično šta je bila a šta je sad. A radi istine, nije tačno da je Vuk ostao glavnokomandujući, ako se to tako može nazvati, posle Skupštine na kojoj predlog o legalizaciji Srbske garde nije prošao. Rekao je da od tog trenutka SPO nema više ništa sa Srbskom gardom. Predlog za legalizaciju je podneo admiral Jokić i po neusvajanju je bio za nekoliko dana ad hok penzionisan. To je bio početak jula ’91.

 50. ПА НЕМОЖЕМО СВА ГОВНА СЛАТИ У ХАГ.НЕШТО МОРАМО И САМИ УБИТИ !!!!

 51. Vuk ima moc da zavede ljude,i verujem da je ovo sve tacno..,ali ko je to onda mogao da zna ,mislim ko od obicnih ljudi?

 52. Osetio sam to govno da smrdi odavno ali ko mene sta pita jbg.

 53. Niposto u Hag! U zoo vrt. Majmunima je tamo mjesto

 54. Ma osuditiga u srbiji njega i onu njegovu glupu kravu

 55. Писмо Вука Драшковића председнику Хашког трибунала, 29. августа 1996.

  Вук Драшковић

  Залажем се за апсолутну сарадњу са Хашким трибуналом, јер браним српски народ од колективне кривице за злочине које су, током рата у Хрватској и Босни и Херцеговини, починили или наређивали поједини Срби. Кажњавањем и хрватских и муслиманских ратних злочинаца за зверства почињена над Србима, такође се скида колективна одговорност са тих народа.

  Неће, међутим, бити отклоњена нити значајно смањена могућност рецидива нових ратних страхота и етничких чишћења, уколико Хашки трибунал не оптужи и не осуди саму злочиначку идеју геноцида на овим балканским просторима.

  Сви историчари света могу посведочити у Хагу да, све до 1941. године, на просторима бивше Југославије никада није било нити геноцида нити организованих етничких чишћења. Било је локалних и националних и верских сукоба, као и европских и светских ратова, било је и ратних злочина, али геноцида није било. Овде су владали Турци, Аустријанци, Млечани, Французи, Срби, Немци, чак некад давно и Хуни. Ничија војска и држава није спроводила геноцид над било киме. Због тога је и етничка мапа личила на кожу леопарда. Срби, Хрвати, Јевреји, православни, муслимани и католици живели су вековима измешани.

  Шта се то, дакле, десило 1941. године? Тада нема југословенске комунистичке армије, јер нема ни Југославије. Она је у априлу 1941. сломљена, раскомадана и окупирана. Тада нема ни комунизма ни Слободана Милошевића у Србији. Нема ни Србије. И она је раскомадана и окупирана. Тада нема ни Караџића ни Младића у Босни. Нема ни Босне, као државе.

  Тада, једино, има једне нацистичке хрватске државе, којој Адолф Хитлер поклања целу Босну и Херцеговину, као и делове Србије. После једанаест векова, Хрвати су, тек тада, под окриљем кукастог крста, добили своју државу. Анте Павелић, фирер те нацистичке творевине, прокламује истребљење Срба као врхунски и национални и државни интерес. Први пут у историји, на Балкану се убија колективно, због злочина рођења!

  Цео свет данас зна за Маутхаузен. Стицајем околности, свет није сазнао нити ни данас зна за концентрациони логор Јасеновац, највећу масовну гробницу Срба, која је много већа од Маутхаузена.

  Комунисти су, наиме, 1945. године дошли на власт и обновили Југославију. На магични начин, Хрвати су представљени свету као антинацисти и као ратни победници. Тобоже због будућности и заједничког живота Срба и Хрвата, комунистичка власт није спровела денацификацију Хрватске и сакрила је од Европе и света истину о геноциду над Србима. Затрпана је и истина да је хрватска нацистичка држава званично била у рату и са Сједињеним Америчким Државама и са Великом Британијом, и да су њене трупе јуришале на Москву и Стаљинград. Тако се десило да у Нирнбергу на оптуженичкој клупи нема ниједног злочинца из Хрватске. Тако се десило и да готово сви хрватски ратни злочинци и нацистички лидери добију уточиште у земљама западне демократије. Сам „балкански Хитлер“, вођа хрватских нациста-усташа Анте Павелић, непрогоњен и некажњен умире природном смрћу у Шпанији.

  У Хашкој судници се мора појавити правни Достојевски. Онај који ће, ма колико то било напорно, компликовано и одвећ болно, ући у све лавиринте овдашњег зла и пронаћи корен, извор велике несреће. Онај који ће, у име земаљске и Божије правде, у име свих мртвих и живих, бити немилосрдан према сваком злочину и злочинцу, али који ће и јасно раздвојити последицу од узрока.

  Са ужасавањем, које је разумљиво и оправдано, цео свет данас прати откопавање масовних гробница око Сребренице. Те слике пакла и људског безумља телевизија уноси у куће широм наше планете. Шокирани гледаоци, милијарде њих, у својој свести и души означавају Србе као дивљаке и убице, као неки геноцидни и разбојнички народ, који је извор и кривац балканске Хирошиме.

  Телевизијске камере, међутим, не могу да прикажу данашњем свету стотине и хиљаде Сребреница од пре пола века, концентрационе логоре смрти или џиновске пећи у којима су масакрирани и спаљивани Срби.

  Далеко од тога да прихватам принцип талиона (око за око, зуб за зуб) или да тражим ма какав алиби или попуст за злочин почињен из освете и одмазде за претходни злочин. Желим само да судије у Хашкој судници тумор геноцида и етничких чишћења у Хрватској и Босни сецирају до сржи, тако да се јасно каже где је жариште а где су метастазе.

  Из крви невиних жртава пре пола века, потекла је данас крв невиних жртава. Зло се храни злом, а мржња ниче из мржње. То су спојени судови наше и српске и хрватске и муслиманске несреће.

  Овде ће будућност бити будућност гробова и вечне одмазде, уколико не победе начела помирења и покајања. Та улазница у људску будућност сада је у рукама Хашког трибунала.

  Никада, до овог срамног рата у Хрватској и Босни, Срби нису спроводили етничка чишћења, него су били жртва тих чишћења. Никада нису сејали масовне гробнице, него су бацани у масовне гробнице. Никада нису рушили џамије и цркве, него су спаљивани у својим црквама. Никада нису рушили градове, него су страдали под рушевинама својих градова.

  Овај историјски пасош српског народа мора се показати у Хашкој судници.

  (29. августа 1996.)

 56. ПЕТИЦИЈУ ПОТПИШИТЕ ОВДЕ !

  http://www.peticije24.com/108163

 57. Licno Sam poznavao Novicu Randjelovica…covek je bio udbas…a vrbovan je u Austriji…umro je od raka pluca…kandidovao se za predsednika ipstine Babusnica i Jedva osvojio 200 glasova…

 58. „KOMENTATORI“ KOJI SU SA CLANSKIM KARTAMA SPO SAD SE CUPAJU NA RAZNE NACINE!
  TEK KAD SE KOMENTATOR POTPISE SVOJIM KRSTENIM IMENOM A NE DA SE KRIJE IZA NEKOG IZMISLJENOG I JOS KAO I NOVINA NARAVNO NE POSTOJECIH JER JE ISTI PRIPADNIK NAJVEROVATNIJE PARAVOJNE FORMACIJE PRIVATNE VOJSKE VUKA DRASKOVICA?

  I NA KRAJU KRAJEVA STO GA ONDA TRAZE HRVATI ZBOG ZLOCINA U GOSPICU?
  PROVIDNI STE VI IZ SPO!

  ДРАГАН ХАЗЛЕР ЈЕДАН ОД ОСНИВАЧА ХРВАТСКЕ АКАДЕМИЈЕ ЗНАНОСТИ И
  УМЕТНОСТИ ДИЈАСПОРЕ И ПРЕДСЕДНИК ХАЗУДА ПРЕДЛАЖЕ ХРВАТСКОМ ПРАВОСУЂУ
  ДА СЕ НАПИШЕ ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ВУКА ДРАШКОВИЋА И ЗЛОЧИНА ЊЕГОВЕ
  ПАРАВОЈНЕ ФОРМАЦИЈЕ

  http://www.cro-eu.com/forum/index.php?topic=3269.msg9164#msg9164

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *