понедељак , 23 новембра 2020

Петровац на Млави одлучно и једногласно против МХЕ

5
(2)

Петровац на Млави – Скупштина општине Петровац на Млави једногласно је подржала грађанску иницијативу „Млава није сама”, а својим гласовима одборници локалног парламента сагласили су се да општина неће издати ниједну дозволу за градњу мини хидроелектрана на територији Петровца. Такође, на предлог иницијатора Одреда извиђача „Млава”и Гљиварског удружења „Вилино коло”, скупштина је донела одлуку о изради Студије кумулативног утицаја изградње мини хидроелектрана на току Млаве, узводно од Петровца и на територији ове општине, која ће обухватити утицај на животну средину, на снабдевање водом и безбедност локалног становништва у случају поплава.

Све ово покренуто је због изградње МХЕ „Крепољин” на територији општине Жагубица, због чега Петровчани страхују да би се негативни утицаји могли проширити и на њихову општину, поготово ако се зна да је петровачки крај прошле године претрпео огромне штете од поплава. Осим тога, како се наводи у допису који је уз грађанску иницијативу упућен председнику општине Петровац на Млави Душку Нединићу, планирана је изградња још три или четири МХЕ у Жагубици, па је зато неопходна израда Студије кумулативног утицаја на животну средину.

Политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ИНИЦИЈАТИВА НЕМА ПРЕДАЈЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Поједини политичари би да нас лажно својатају

0 (0) Након све учесталијег својатања како наше иницијативе тако и мене самог и то …

РОДОЉУБИ ПОРУЧУЈУ: Нећемо дозволити ВЕЛЕИЗДАЈНИКУ референдум о Косову, кад његову породицу буду каменовали нека прича о компромисима!

0 (0) Након изјаве Александра Вучића о могућем расписивању референдума на ком би се одлучивало …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend