Србија: Од 800км пруга преживеће 40км, општине у шоку

0
(0)

Београд — Само локалне самоуправе Шида и Сремске Митровице и цементара „Поповац“ заинтересоване су да финансирају одржавање железничког саобраћаја, сазнаје Блиц.

Преведено на језик бројки, од 800 километара засада би могло да опстане само 40, колико износи дужина деонице Шид-Сремска Рача и Параћин-Поповац.

То је неславни епилог иницијативе Министарства саобраћаја о могућем опстанку 20 деоница, које за „Инфраструктуру железнице“ и „Србија воз“ нису рентабилне за путнички и теретни саобраћај и које су као опција понуђене општинама, градовима и компанијама да их плаћају.

Такав одзив је изазвао шок у власти јер се у јавности, након објављивања списка пруга које држава жели да угаси, подигла велика прашина у општинама и градовима чија су се имена нашла на листи.

Извор Блица из Владе тврди да су непријатно изненађени таквим расплетом.

“Близу 30 локалних самоуправа је добило упите да се изјасни да ли су вољни да финансирају пруге у својим срединама јер држава и „Железнице“ за то немају више новца. Међутим, већина њих није показала интересовање да на њиховим територијама опстане најјефтинији путнички и теретни саобраћај. Да би размислили, продужен је и рок за изјашњавање за месец дана, али већих ефеката није било, па ће Министарство саобраћаја морати Влади да предложи да се близу 760 км пруга укине”, каже саговорник.

Он додаје и да ће се, ако се нешто не промени, на списку наћи и деонице Краљево-Крушевац и Пожаревац-Мајданпек, које су жиле куцавице и за привреду и за грађане тог краја.

Да су сазнања листа тачна, потврдио нам је и в. д. директора „Инфраструктуре железнице“ Душан Гарибовић. Према његовим речима, само су Шид и Сремска Митровица показали интересовање да преузму обавезу за деоницу Шид-Сремска Рача, чија је дужина 36,4 километра и цементара „Поповац“, која је вољна да финансира деоницу Параћин-Стари Поповац.

“Њима је та пруга, чија је дужина 13 километара, врло важна и они су предложили модел јавно-приватног партнерства за њен опстанак. То је модел који може да буде интересантан и за друга предузећа. Оно што морам да додам, то је да се и Влада Војводине укључила у преговоре и да тражи начин да се неке деонице од 80 километара на њеној територији задрже”, наводи Гарибовић.

Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Србија: Буџетски дефицит у поређењу са 2018. повећан чак 183 пута

5 (7) * „Србија следеће године требало да „исплати 111 милијарди динара само на име …

Све мање лекара опште праксе у Новом Саду, један доктор покрива 40 одсто више грађана него што је прописано

0 (0) Број запослених у здравственим установама у Новом Саду у 2019. години порастао је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend