понедељак , 21 септембра 2020

Плате без правила

0
(0)

СРБИЈА се не може похвалити својом позицијом на светским лествицама када се оцењује укупна ефикасност рада. Заузимамо 100. место у конкуренцији 144 државе и то је најлошији ранг у региону. Када се, међутим, процењује само флексибилност у утврђивању зарада, онда смо скоро рекордери у окружењу.

Светски економски форум нас је по овом питању рангирао на 41. место. Више неизвесности у томе колика ће им бити плата у окружењу имају још само радници у Македонији. Ова земља се изборила за 28. позицију.

Послодавци, међутим, одговарају да то не значи да они својим радницима исплаћују плату како им је воља, већ да је реч о великим распонима зарада.

– То никако не значи да су наши закони мање ригорозни него у другим земљама – објашњава Драгољуб Рајић из Уније послодаваца. – Основна плата не може да буде испод минималца. У Србији је, међутим, велики распон у висини плата. То је одлика земаља са генерално ниским зарадама. Врхунски менаџери у банкарском сектору зарађују и по 8.000 евра, а хиљаде радника – минималац. То значи да су највеће плате и по 20 и 30 пута веће од најмањих.

Али оних који зарађују далеко више од просека, у Србији нема превише. Статистика бележи да зараду већу од 150.000 динара зарађује близу 37.000 запослених. Насупрот томе, готово 150.000 радника не прима плату или месечно преброји највише 25.000 динара.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

За раднике „Фијата” неће бити посла целог лета

5 (1) Преполовљена тражња на тржиштима Италије и Шпаније, на којима се највише продаје модел …

Србија: Држава презадужена, 2021. замрзавање зарада у јавном сектору

5 (3) У 2021. години потребна је контрола раста пензија и плата, а оправдано би …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *