ПОБЕДА!!! "Супермен у Фекетићу" поново на Јутубу, Вучићеви цензори направили кривично дело! (видео)

ПОБЕДА!!! “Супермен у Фекетићу” поново на Јутубу, Вучићеви цензори направили кривично дело! (видео)

Видео снимак “Супермен у Фекетићу” који је обележио прошлу недељу, поново је доступан на сајту “Јутјуба”, саопштила је данас Фондација “Шер”.

Том снимку је додат текст с коментарима учешћа првог потпредседника Владе Србије и председника Српске напредне стране Александра Вучића у пружању помоћи завејанима на аутопуту код Фекетића 1. фебруара.

“Сматрамо да је враћање овог снимка позитиван корак за развој интернетских слобода”, оценио је Шер у саопштењу.

Та фондација је прошле недеље поднела кривичну пријаву против одговорних лица по чијој су пријави уклањани видео-снимци шаљиве садржине са Јутјуба и послала захтев за информације од јавног значаја Радио-телевизији Србије, која поседује ауторска права над оригиналним снимком.

Како је прерада ауторског дела у сврху пародије, а без сагласности аутора, дозвољена законом, уклањање видео-снимка било је неосновано и представљало је злоупотребу права, навео је Шер. Фондација је додала да постоје индиције да је компанија по чијим захтевима је Јутјуб онемогућавао приступ том видео-снимку, повукла захтев за то.

“Тиме је практично признала извршење кривичног дела које јој је стављено на терет, чиме је прихватила чињеницу да је повредила слободу изражавања. Наглашавамо да накнадно повлачење захтева за уклањање садржаја компанију не ослобађа правне одговорности у овом конкретном случају, како пред српским, тако и пред америчким судовима”, пише у саопштењу.

Фондација “Шер” је апеловала на државне органе да што пре утврде одговорност свих актера у неовлашћеном уклањању тог снимка, чиме би држава јасно потврдила да је у потпуности посвећена поштовању права на слободу изражавања као темељног људског права.

 

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Милан Веуровић: Вучић контролише још нарко кланова, кад сам видео ово, уплашио сам се! (видео)

Милан Веуровић: Вучић контролише још нарко кланова, кад сам видео ово, уплашио сам се! (видео)

Аутор и водитељ Никша Булатовић #Веруовић #Вучић #Kриминал Вучић контролише још кланова, кад сам видео …

СТОРИ: Вучић, Сузана и Инстаграм

СТОРИ: Вучић, Сузана и Инстаграм

“Сузана, како се зове оно кад окачите на Инстаграм, шта радим с тим?” Па, окачи …

5 Коментара

  1. Pobogu , pa gde Srbija nahvata ovoliko idiota i kriminalaca !Em je pokradose , em i ono malo casti sto je imala , ukaljase ovakvi narcisoidni i beskrupulozni tipovi !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *