fbpx

Полицајци траже смену тужиоца

0
(0)

Припадници специјално формираног тима траже смену тужиоца Миљка Радисављевића због његовог поступања у случају „Нуба”, док Милорад Вељовић каже да полиција подржава Вучића, без обзира на препреке са којима се суочава

Специјална радна група при МУП-у Србије која је формирана да би расветлилапоступање бивших државних функционера у случају „Нуба”, одбија да ради док се са места специјалног тужиоца за организовани криминал не смени Миљко Радисављевић, сазнаје „Политика”. Ова информација потврђена је нашем листу из три независна извора. Незванично, разлог за незадовољство искусних оперативаца лежи у чињеници да тужилац Радисављевић није јуче затражио притвор за Оливера Дулића, бившег министра за заштиту животне средине, због сумње да је извршио кривично дело злоупотребе службеног положаја.

Додатно незадовољство полицајаца изазвало је и неколико других потеза тужиоца Радисављевића у преткривичном поступку против Дулића, Зорана Дробњака, директора „Путева Србије”, и Небојше Јањића, бившег помоћника министра животне средине и просторног планирања. Наши извори тврде да је први проблем са тужиоцем Радисављевићем настао око квалификације кривичног дела. Полиција и тужилаштво сада користе нови начин истраге, чија је главна промена да полиција више не пише кривичне пријаве и прослеђује их даље тужилаштву на поступање, већ то ради тужилац у сарадњи са припадницима МУП-а. Управо је ту дошло до „сукоба мишљења”, јер су оперативци из радне групе инсистирали да се против Дулића поднесе пријава из става три кривичног дела злоупотребе службеног положаја за коју је предвиђена казна од две до 12 година затвора, а да је Радисављевић на крају написао пријаву из далеко блажег става истог кривичног дела за које је запрећена казна до пет година затвора.

Додатну тензију између МУП-а и тужилаштва, како тврде наши извори, изазвао је тужилац Радисављевић када је у недељу поподне тражио да се приведе Небојша Јањић, трећеосумњичени у овом случају, иако је договор био да се он и Дулић заједно саслушају. Поврх свега, незадовољство међу припадницима радне групе кулминирало је јуче када није затражен притвор за Дулића.

Милорад Вељовић, директор српске полиције, није хтео ни да потврди ни да демантује наша сазнања, нагласивши у изјави за „Политику” да „полиција потпуно стоји иза потпредседника владе Александра Вучића у свим потезима које спроводи у борби против корупције, без обзира на препреке са којима се суочава”.

 

Политика

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Медицинском особљу макар аплауз! А политичком..?

5 (4) Смејање „најсмешнијем вирусу“, довољно је пропраћено. Додуше више псовкама, и не рачун вируса. …

Полиција растерала народ у Делиблату који је протестовао против насељавања миграната у село

5 (50) Према за сада непровереним информацијама полиција је данас у селу Делиблато код Ковина …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *