Хроника

Полиција саслушавала оца погинулог радника

Притисци на породицу Миломира Миливојевића, радника МБ Наменска у Лучанима, који је доживео тешке повреде на свом радном месту 14. јуна 2017. године, након чега је подлегао повредама, константно трају од када је против генералног директора и још двојице фабричких руководилаца поднет оптужни предлог.

Породици страдалог младића, најпре је директор Радош Миловановић нудио запослење за сестру и мајку, као и стан, као неку врсту компензације за Миломирову смрт. Потом је уследила појединачна тужба директора Миловановића против Миломирове сестре Мирјане и оца Милована, због наводних увреда на његов рачун у медијима.

Затим је 3. октобра испред Основног суда у Ивањици породица Миливојевић била изложена бруталним увредама преко 200 радника МБ Наменска који су се „спонтано“ окупили испред суда да дају подршку директору Миловановићу на првом рочишту.

Упркос ослобађајућим пресудама Мирјани и Миловану Миливојевићу по његовим тужбама, директор Миловановић је уложио жалбе Вишем суду и тако продужио, сада се већ поуздано може рећи притисак на породицу Миливојевић, која се придружила оптужном предлогу јавног тужиоца против Миловановића због несреће која се догодила и у којој је смртно страдао Миломир Миливојевић.

Пре неколико дана (17. децембар) у Основном суду у Ивањици одржано је треће рочиште, а у једном тренутку у холу суда, по изјави Мирјане Миливојевић директор Миловановић је изрекао грубу и вулгарну псовку упућену њој, а која се односила на њену мајку, након чега га је његов адвокат упозорио да то не ради.

По изласку из зграде суда у Ивањици, након завршеног рочишта, директор Миловановић вербално је вређао Милована Миливојевића само зато што му је Миливојевић рекао „једно дете ми је због тебе страдало, а другом псујеш мајку“.

Данас је Милован Миливојевић позван у полицијску станицу у Лучанима на давање изјаве по основу пријаве коју је полиција добила против њега на околност да је, наводно, угрозио безбедност директора Радоша Миловановића, тиме што је његово возило примећено паркирано у близини породичне куће Миловановића у селу Лучани.

По сазнању Миливојевића пријаву против њега поднео је возач аутобуса у МБ Наменска у Лучанима – Томислав Милинковић.

– После псовки упућених на рачун моје породице и мене на суђењу у Ивањици 17.12.2019. године, притисак се наставља и даље на мене и моју породицу. Последњи је пријава полицији да је мој ауто примећен у близини његове куће, а ја не знам ни где му се налазе кућа и имање. Званична информација полиције је да је пријаву поднео возач аутобуса у МБ наменска Лучани Томислав Милинковић. Повод за мој одлазак у село Лучани је био што сам аутом одвезао на поправку део за веш машину мајстору Зорану Миловановићу, који живи, како ми је у полицији предочено у истом крају као и директор Радош Миловановић. Одазвао сам се позиву полиције и дао изјаву да сам однео део веш машине на поправку и накнадно када је мајстор јавио да је носач бубња поправљен, поново дошао да га узмем. Врло лако је проверити код мајстора Зорана да ли је тако било. Нисам знао да директор Миловановић живи у близини куће мајстора Зорана, нити да ми је ограничено кретање и да се сваки мој корак прати. Нити сам могао да претпоставим да ако паркирам аутомобил у близини директорове куће угрожавам његову безбедност, нити имам било какву забрану приласка или проласка у близини његове куће или забрану кретања селом Лучани. Да сам знао да ћу због одласка код мајстора Зорана Миловановића бити пријављен и саслушаван, отишао бих код другог мајстора да не правим непријатности ни њему, ни себи. Зоран је добар мајстор и раније сам вршио поправке код њега, па је то једини разлог зашто сам и сада користио његове услуге. Али, питам се, има ли ко да стане на пут понашању Радоша Миловановића и његових полтрона? Докле ће наставити да вређа мене и моју породицу? Да ли је неко њега саслушавао због увреда и претњи упућених мени и мојој породици – пита Милован Миливојевић.

Нејасно је по ком основу је полиција узела за озбиљно пријаву коју је поднео Томислав Милинковић, који ни по каквом основу није овлашћено лице да тврди да својим доласком у двориште мајстора Зорана Миловановића, Милован Миливојевић угрожава безбедност Радоша Миловановића.

Отац смртно страдалог радника МБ Наменска у својој изјави није навео намеру да ће Милинковића тужити због лажног пријављивања, али питање за надлежне у Полицијској станици у Лучанима је да ли ће они против Милинковића повести поступак због лажног пријављивања што је на основу чињеничног стања потпуно очигледно.

Питање је наравно и до када ће од појединих запослених у МБ Наменска и њиховог инспиратора, трајати малтретирање породице Миливојевић. Зар није довољно што су на правди Бога изгубили Миломира.

Све што траже Миливојевићи је да се спроведе судски поступак ради утврђивања одговорности за несрећу која се догодила у фабрици и да ако одговорних има, они буду по закону кажњени.

Све што јавност у Србији тражи је да суђење буде поштено и да полтрони, улизице и њима слични из МБ Наменска, оставе на миру породицу Миливојевић.

Озонпресс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!