Насловна / Србија / Друштво / Полицијски синдикат Србије: Непотизам и корупција у полицији

Полицијски синдикат Србије: Непотизам и корупција у полицији

Репрезентативни Полицијски синдикат Србије захтеваће од Владе Србије да се формира комисија која ће након систематизације која ускоро треба да ступи на снагу, испитати решења о постављењима начелника и командира, како би се испитале сумње на непотизам и корупцију.

– Повећање зарада запосленима у МУП-у, које се очекује следеће године, имало би за логичну последицу смањење корупције у полицији и ефикаснији рад полиције. Нажалост, због предстојеће систематизације, то се неће десити. И поред значајних средстава, које је Влада Републике Србије издвојила од новца свих грађана Србије, грађани неће добити ефикаснију и бољу полицију. Наиме, немали број руководилаца у новој систематизацији биће постављен по принципу непотизма и корупције. Таква негативна селекција је изазвала велики револт код запослених у МУП-у и значајно ће се одразити на целокупан систем безбедности. Треба истаћи да смо прихватили као „нормално“ да представници Владе постављају главне руководиоце у државним органима и јавним предузећима, директоре, генерале, по принципу личног познанства и личног поверења. Али сулудо је постављати руководиоце средњег и нижег ранга по било каквим другим критеријумима, осим професионалних.

Полицијски синдикат Србије верује да Влада Србије није свесна како се кадрира по МУП Србије и низак квалитет кадрова који се доводи на руководеће функције. Тражимо да се оформи посебна комисија, састављена од представника МУП-а и представника репрезентативних синдиката која ће размотрити жалне на решења о постављењу, пре него буду прослеђена Жалбеној комисији Владе, како би се утврдило да ли су нека постављења последица непотизма или корупције. Наш циљ је професионална и независна полиција, у служби грађана Србије – каже Вељко Мијаиловић, председник Полицијског синдиката Србије.

Саопштење за јавност Полицијског синдиката Србије

Актуелно

Вучићев рекеташки ценовник

Александар Вучић је најбогатији криминалац на политичкој сцени Европе. За седам година владавине успео је …

Пет хиљада радника Генекса 10 година чека својих 200 евра

Радници Генералекспорта и ИЦГ од 2009. чекају да им држава исплати по 200 евра по …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons