Насловна / Србија / Друштво / Полицијски синдикат Србије: Непотизам и корупција у полицији

Полицијски синдикат Србије: Непотизам и корупција у полицији

Репрезентативни Полицијски синдикат Србије захтеваће од Владе Србије да се формира комисија која ће након систематизације која ускоро треба да ступи на снагу, испитати решења о постављењима начелника и командира, како би се испитале сумње на непотизам и корупцију.

– Повећање зарада запосленима у МУП-у, које се очекује следеће године, имало би за логичну последицу смањење корупције у полицији и ефикаснији рад полиције. Нажалост, због предстојеће систематизације, то се неће десити. И поред значајних средстава, које је Влада Републике Србије издвојила од новца свих грађана Србије, грађани неће добити ефикаснију и бољу полицију. Наиме, немали број руководилаца у новој систематизацији биће постављен по принципу непотизма и корупције. Таква негативна селекција је изазвала велики револт код запослених у МУП-у и значајно ће се одразити на целокупан систем безбедности. Треба истаћи да смо прихватили као „нормално“ да представници Владе постављају главне руководиоце у државним органима и јавним предузећима, директоре, генерале, по принципу личног познанства и личног поверења. Али сулудо је постављати руководиоце средњег и нижег ранга по било каквим другим критеријумима, осим професионалних.

Полицијски синдикат Србије верује да Влада Србије није свесна како се кадрира по МУП Србије и низак квалитет кадрова који се доводи на руководеће функције. Тражимо да се оформи посебна комисија, састављена од представника МУП-а и представника репрезентативних синдиката која ће размотрити жалне на решења о постављењу, пре него буду прослеђена Жалбеној комисији Владе, како би се утврдило да ли су нека постављења последица непотизма или корупције. Наш циљ је професионална и независна полиција, у служби грађана Србије – каже Вељко Мијаиловић, председник Полицијског синдиката Србије.

Саопштење за јавност Полицијског синдиката Србије

Актуелно

Неша Роминг не сме у роминг

У Америци почиње поступак против кинеске компаније „Хјуавеи“, којим ће бити обухваћене и поједине српске …

Тендер за Комерцијалну банку најкасније почетком јуна

Тендер за избор стратешког партнера за Комерцијалну банку биће објављен најкасније почетком јуна, изјавио је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *