fbpx

Полицијски синдикат Србије: Осигурање полицајаца проглашено за тајну?!

0
(0)

Репрезентативном Полицијском синдикату Србије врх МУП Србије упорно одбија да достави информације где су и у којим осигуравајућим кућама запослени у полицији осигурани. На наше захтеве и дописе, МУП одговара да је у питању тајна. Можда је главни разлог у скривању то што су животи полицајаца, уколико погину на дужности, осигурани на мизерне суме, а то врх МУП жели да прикрије.

Не знамо шта је тајна у томе где су полицајци осигурани. Још горе је што је тајна и где су осигурана службена возила, опрема, објекти, пси и коњи. Ми смо се обраћали надлежним службама у МУП Србије да нам одговоре где су полицајци осигурани, али нам је из кабинета министра стигло решење како би се тиме “доставили документи чијим би одавањем наступиле тешке правне последице”.

Разлог зашто смо тражили ове податке јесте да се и полицајци и јавност Србије увере да је вредност живота полицајаца за МУП мизерно мали, односно да у случају погибије или рањавања полицајаца, њихове породице добијају само симболичну суму, о чему је срамота чак и јавност да обавестимо – каже Вељко Мијаиловић, председник Полицијског синдиката Србије.

Саопштење за јавност Полицијског синдиката Србије

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

МУП од посланика ДЈБ крије податке о мигрантима у Србији (видео)

5 (8) Посланици ДЈБ још у јануару ове године тражили су од МУП-а да им …

Мигранти су синоћ пробили обезбеђење и побегли из касарне у Обреновцу (видео)

5 (16) Интервентна није успела да их заустави, па је јутрос ангажована Жандармерија. Не зна …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *