Полицијски синдикат Србије тражи одговорност и смене због смрти ватрогасца Рмуша

0
(0)

Случај ватрогасца Милана Рмуша, који је изгорео приликом гашења пожара у Картонци Авала на Ада Хуји у Београду и после 13 дана преминуо, био је окидач да у јавност изађе прљав веш који се годинама таложио у МУП-у Србије.

Полицијски синдикат Србије (ПСС) затражио је оставку Предрага Марића, начелника Сектора за ванредне ситуације.

Одмах потом, у медијима блиским режиму кренула је хајка против председника овог синдиката Вељка Мијаиловића.

Чак су државни секретари МУП-а Србије Биљана Поповић – Ивковић и Дијана Хркаловић довеле у питање патриотизам полицајаца, кажу у ПСС.

– Власник Картонке Авала је кипарска оф-шор компанија чији је директор Небојша Шарановић, бивши сарадник Мирослава Мишковића – изјавила је Дијана Хркаловић и додала да је циљ синдиката „да уруше углед храбрих ватрогасаца“.

Полицијски синдикат Србије одговорио је да је већ две и по године мета напада врха МУП-а само зато што неће да ћути, већ се бори за запослених у МУП-у, али и Србију.

Председник ПСС Вељко Мијаиловић каже да је главно питање чија је одговорност за хаос у МУП-у и смрт ватрогасца.

– Уместо да јавност добије одговор како ради фабрика која је 10 пута горела за две године, због чега је погинуо храбри ватрогасац Милан Рмуш, врх МУП-а прича о набавци опреме. ПСС је до сада донирао полицајцима опрему вредну преко 35 милиона динара, штампаче, чизме, мајице, униформе, уместо да се министар Стефановић и Хркаловићева тиме баве. ПСС ће у јавност изаћи и с подацима о спорној набавци тонера за штампаче за МУП у овој години, вредној преко четири милиона евра. Док врх МУП троши паре на тонере преко познате фирме, ПСС треба од чланарине да купује опрему полицајцима – додао је Мијаиловић.

Где сте били кад се пуцало?

– Управо смо ми из ПСС-а спречили улазак Косова у Европску полицијску унију, највећу кровну организацију у Европи. За нас се зна где смо били 1998. и 1999. године, а позивамо Хркаловићеву, министра полиције Небојшу Стефановића и политички део старешина МУП-а да кажу где су они бранили Србе на Космету – изјавио је Вељко Мијаиловић, председник ПСС-а.

Б. Ђокић – Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Заробио је цео народ! Kолико људи има на души човек без душе

4.7 (20) Сви грађани се плаше корона вируса, стрепе за голи живот. Весео је само …

Kина цензурише објављивање информација и истраживања о пореклу коронавируса

5 (1) Kина је ограничила објављивање академских истраживања о пореклу новог коронавируса – указују директива …

Један коментар

  1. Zašto ste o NEPRAVILNOSTIMA ćutali sve ove godine i počeli ste da lajete kad vam je kolega nastradao ???
    Kada su vam suprotstavljeni građani, osim gole sile koristite sav mogući represivni pravni aparat, a kad nasuprot sebe imate eksponirane kriminalce u vašim redovima, tada SVESNO ZABORAVLjATE/NE KORISTITE PRAVNE MEHANIZME, a saopštenja su vam na nivou mesne zajednice, težine blage opomene i sterilnog lajanja. Zašto ovako niste bili energični u slučaju Savamale i u svim onim drugim gde su počinioci prekršaja i učinioci krivičnih dela iz vrhova republičke, gradskih, opšginskih uprava pa i iz vrha MUP-a ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *