fbpx

ПОЛИЦИЈСКИ СИНДИКАТИ: Истражити везе Биљане Поповић са шефом мафије!

0
(0)

Биљана Поповић Ивковић, од дана кад је постављена на функцију државног секретара МУП, не испуњава своје радне обавезе, него даје политичке изјаве и штити министра. Др Небојша је приватизовао МУП и ради шта му се прохте

Полицијски синдикати бурно су реаговали поводом скандалозних тврдњи да је државна секретарка МУП Биљана Поповић Ивковић одавала поверљиве информације вођи сурчинског мафијашког клана Љубиши Бухи Чумету.

Представници запослених у МУП не крију шок што су тако озбиљне оптужбе забашурене и заборављене, па је висока функционерка у МУП и чланица Председништва СНС не само несметано радила у МУП већ је и унапређена у државног секретара и најближег сарадника министра полиције Небојше Стефановића!

Председник Независног полицијског синдиката Србије Милош Јеленковић каже за Курир да му је невероватно да се нико није бавио тако озбиљним оптужбама какве је изнела Ивана Туловић, бивша супруга Љубише Бухе Чумета.

– Готово је смешно што се то игнорисало, али у МУП је све могуће. Безбедносне провере морају да се врше код свих који се ангажују у полицији, и тачка. Полицију треба заштитити од политике, и то је оно на чему ћемо упорно инсистирати – поручује Јеленковић.

На истом задатку је и његов колега Вељко Мијаиловић, који води Полицијски синдикат Србије, и који за стање у врху МУП каже да је „чист приватлук, у којем влада злоупотреба функција у личне и политичке сврхе“.

Јеленковић: Невероватно је да се нико није бавио озбиљним оптужбама какве је изнела Ивана Туловић

– Тужилаштво би требало да реагује на основу тврдњи бивше супруге Љубише Бухе и наложи полицији мере у вези с тим. Госпођа Поповић Ивковић, од дана кад је постављена на функцију државног секретара МУП, не испуњава своје радне обавезе, него даје политичке изјаве и штити министра. Др Небојша је приватизовао МУП и ради шта му се прохте. Непотизам, политизација и упропашћавање МУП настављају се пуном снагом. Оно што ја говорим, говорим у име већине незадовољних и обесправљених радника МУП који се свакодневно обраћају Полицијском синдикату Србије поводом уочених скандалозних дешавања у полицији, а чији су креатори управо др Небојша и људи окупљени око њега, који су успели само добро да материјализују своје позиције на грбачи народа – изјавио је он.

Бухина бивша супруга тврди

ИВКОВИЋЕВА ПРЕКО МУЖА БАНЕТА ДАВАЛА ИНФОРМАЦИЈЕ

Ивана Туловић, која је као Бухина супруга била сведок његових пословних веза, пре две године је јавно, говорила о користи коју је Буха имао од Биљане Поповић Ивковић и њеног супруга Бранислава. Она је рекла да је Ивковић извештавао Буху „о битним стварима о којима се причало у кабинету премијера или у Дирекцији МУП, где му је запослена супруга Биљана“.

Курир / Е. К.

фото: Курир

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ПОЛИЦАЈАЦ УЗБУЊИВАЧ: СНС херој – полицајац батинаш аутистичног дечака, рекетирао по Новом Саду

4.6 (14) Новосадски полицајац Душко Ковачевић, који је још пре три године пријавио колеге за …

novi-sad01-setnja

Нови протест против полицијске репресије данас у Новом Саду

4.7 (15) „Борба за истину и правду наставља јер је за сада кривична пријава поднета …

Један коментар

  1. Burno reagovali sa zakašnjenjem od X dana ili godina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *