fbpx

Политичка мафија на власти је опљачкала и уништила земљу док камате на новац који су они покрали данас плаћа српска сиротиња!

0
(0)

Председник Фискалног савета, Павле Петровић, изјавио је да Србија троши више новца само на камате него на јавне инвестиције.

Петровић је изјавио да Србија за плаћање камата троши више него за јавне инвестиције и оценио да према уделу камата у БДП-а само шест земаља у Европи има веће трошкове од Србије. Он је прецизирао да је за јавне инвестиције буџетом за 2015. предвиђено 122 милијарде динара, а за камате ћемо платити 140 милијарди динара.

Говорећи о односу камата према БДП-у, предсденик Фискалног савета је навео пример Грчке, која има превелики јавни дуг и годишње плаћа 0,7 одсто више за камате него Србија.

– Србија ће у 2017. за камате да плаћа четири одсто БДП-а и тиме ће се у потпуности изједначити са релативним износом према БДП-а који сада плаћа Грчка, рекао је Петровић.

Србији ће се трошкови за камату саваке године повећавати за 0,5 одсто БДП-а, а то значи да ћемо толико морати да штедимо само да би смо “остали у месту”, навео је Петровић.

Петровић је прецизирао да је тај прираст трошкова за камате од 0,5 одсто БДП-а годишње у нивоу са укупним годишњим издвајањем из будзета за науку и технологију и додао да је то један од разлога зашто је неодрживо враћање плата и пензија на претходни ниво, после смањења за 10 одсто.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

гориво цена

Гориво поскупило за пет динара у последњих пет недеља

0 (0) Просечне малопродајне цене бензина и дизела у претходних пет недеља повећане су за …

“Пад БДП Србије у другом кварталу највеће смањење производње од 1999. године”

5 (1) Србија је под утицајем здравствене кризе у другом кварталу ове године, према прелиминарним …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *