Поништити тендер за ПКБ, Београд оштећен за 341 милион евра

Поништити тендер за ПКБ, Београд оштећен за 341 милион евра

0
(0)

Одборничка група „Савез за Србију“ у Скупштини Београда затражила је данас хитно поништавање тендера за продају Пољопривредне корпорације (Београд) јер сматра је намештен и ће имовина комбината бити продата по цени која је четири пута мања од реалне.

„Не може бити легалан и легитиман тендер за који се годинама унапред знало да је победник арапска Ал Дахра, која је уосталом и била једини понудјач са понудом готово равном минималној прописаној“, навео је у саопштењу потпредседник Народне странке Никола Јовановић и оценио да ће „сви учесници тендера сносити законом предвиђене последице за свесно кршење прописа Србије“.
„Одборничка група ‘Савез за Србију’ упозорава напредњачку власт у Београду да ће у случају продаје ПКБ-а сносити последице за наношење огромне материјалне штете граду. Град Београд је до 2016. године био власник свих акција ПКБ-а, а онда је несхватљивом, сулудом и неразумном одлуком одборника СНС-а у Скупштини града све поклоњено републичкој влади“, казао је Јовановић који је заменик шефа одборничке групе „Савез за Србију“ у Скупштини Београда.

Он је навео да је према консолидованом извештају о пословању ПКБ-а усвојеном 2018. године, вредност комбината 526 милиона евра, а да, ако се одузму дугови од 80 милиона евра, износи 446 милиона евра.

„Разлика измедју ове и цене добијене на намештеном тендеру је 341 милион евра, што значи да су за толико оштећени Београдјани, односно да је намештеним тендером добијена четири пута мања цена од реалне. За те паре је свака градска општина могла да добије по два дома здравља, две школе и два нова обданишта“, истакао је Јовановић.

Министарство привреде Србије је 14. септембра компанију Ал Дахра прогласило купцем ПКБ-а, а понудјена цена је 105,055 милиона евра. Почетна цена за имопвину комбината на тендеру је била око 104, 6 милиона евра.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ИНТЕРВЈУ: Момчило Алимпић - Рио тинто хоће живе да нас сахрани?! (видео)

ИНТЕРВЈУ: Момчило Алимпић – Рио тинто хоће живе да нас сахрани?! (видео)

5 (1) Гост Славија инфо био је Момчило Алимпић из удружења грађана Заштитимо Јадар и …

Брнабић: Србија наручила 15 милиона вакцина

Брнабић: Србија наручила 15 милиона вакцина

4.3 (6) Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да интересовање за вакцинацију не јењава …

Један коментар

  1. Кладим се да овај Бин Зајеб нема појма где је ПКБ.
    Али неки други добро знају.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend