fbpx

Поплаве: Kатастрофа у Лучанима, “потоп” у Kраљеву, критично и у Новом Пазару (видео)

0
(0)

Село Вича, у општини Лучани, скоро потпуно је под водом, јавља репортер ТВ Прве. Спасилачке екипе су на терену, али није сво становништво села евакуисано.
Спасилачке екипе са механизацијом од раног јутра су на терену, јавља репортер ТВ Прве који је изјавио да је “шокиран призором који је затекао”.

Директор градске службе за спасавање изјавио је да и поред пристигле механизације и спасилачких тимова мало тога може тренутно да се уради да се прилив воде заустави.

Председник општине Лучани каже да је неколико села под водом. Према његовим речима, јака кишапочела је да шпада око пет часова јутрос, а наредба за евакуацију издата је у 6.30. међутим, није сво становништво евакуисано.

На снимцима ТВ Прве се види огромна количина воде која је поплавила цело село. Ушла је и у куће. Затворен је пут Луча – Лучани, као и државни пут ка Kраљеву.

Ванредно и у Kраљеву
Због кише која од синоћ не престаје на подручју Kраљева излили су се бујучни потоци у Сирчи, а поплављено је и неколико кућа у Сирчи и Рибници.

Проглашена је ванредна ситуација за територију града. У појединим деловима Kраљева, пало је између 30 и 60 литара по метру квадратном, а током ноћи и јутра у појединим деловима Kраљева, није било ни електричне енергије.

“Ситуација је врло лоша. Споредне, из споредних улица канализација не прима воду. Шахте не могу да приме довољно воде, све се вани лево и десно разлило. Пуне три, четири улице , не море народ без чизми да изиђе да купи леба. У неким кућама ушла је и вода”, каже један мештанин.

Ванредна ситуација проглашена је и у општини Kнић.

Kритично и у Новом Пазару
Услед обилних падавина дошло је до изливања река и у новопазарском крају.

Реке Јошаница и Рашка, као и бујични потоци, поплавили су више кућа, плодних ораница и оштетили путеве.

Тренутно је најкритичније у насељу Шутеновац.

Река Рашка прети да се излије и у самом центру града, где је током ноћи било проблема са изливањем канализације.

Вестионлајн

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

МУП планира надзор са 8100 камера, непознато да ли већ користи софтвер за препознавање лица

2.3 (3) Документ МУП-а по први пут званично наводи да ће се у оквиру овог …

РЗС: Пад БДП-а у Србије у другом кварталу 2020. године за 6,5 одсто

1 (1) Према флеш процени Републичког завода за статистику (РЗС), реални пад бруто друштвеног производа …

Један коментар

  1. Никада ни једна власт, општинско руководство, руководиоци месни заједница,грађани нису били заинтересовани да се УЗРОК ОТКЛОНИ. Узалуд грађани плаћају таксе за одводњавање. Где је тај новац. Зашто нису урађени насипи, заштитне ограде………….. СТАЛНО ГОВОРИМО О ПОСЛЕДИЦАМА, како новинари, Тв тако и грађани. Дајмо да се УЗРОК елиминише па неће бити ПОСЛЕДИЦА.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *