Породице киднапованих траже истрагу у УН

Породице киднапованих траже истрагу у УН

0
(0)

Реагујући на емисију РТС-а „Анатомија злочина“, Удружење породица киднапованих и несталих лица на КиМ истиче да су дубоко потресени и шокирани сведочењем заштићеног сведока о монструозном злочину над невиним цивилом. Удружење инсистира на хитној међународној истрази на нивоу Савета безбедности УН.

Удружење породица киднапованих и несталих лица на Косову и Метохији инсистира на хитној међународној истрази на нивоу Савета безбедности УН о трговини људским органима, а реагујући на емисију РТС „Анатомија злочина“ у том удружењу истичу да су дубоко потресени и шокирани сведочењем заштићеног сведока о монструозном злочину над невиним цивилом.

У саопштењу Удружења се наводи да је свако у жртви видео свог најближег за којим трага од 1998. године и да је стравични злочин чињен над Србима и неалбанцима у присуству међународне заједнице.

„Инсистирамо на хитној међународној истрази на нивоу СБ УН“ наводи се у саопштењу у којем се истиче да је СБ УН био у обавези да по Резолуцији 1244 буде гарант мира на простору Косова и Метохије.

Удружење инсистира и на повраћају документације КФОР-а истражитељима из земаља одакле су мисије долазиле и наводи да та документација представља важан доказни материјал у расветљавању судбина киднапованих и несталих лица.

„Политика не сме бити препрека у откривању истине о киднаповањима, нестанцима и убиствима цивила“ речено је у саопштењу Удружења. У саопштењу се наводи и да не желе да киднаповани и нестали чланови њихових породица и даље буду ен-ен лица и апелује на помоћ да породице сазнају истину.

РТС је синоћ емитовала снимак изјаве заштићеног сведока српског тужилашта који је директан учесник вађења органа на Косову и Метохији и који до детаља описује читав процес – од обуке, преко операција у импровизованим болницама до транспорта на аеродром у Тирани одакле су органи дистрибуирани на црно тржиште.

Заменик тужиоца за ратне злочине Бруно Векарић је појаснио, гостујући синоћ на РТС-у, да је тај сведок, иначе бивши припадник ОВК-а, обучаван у специјалном кампу у Албанији.

 

РТС

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Катастрофалне последице западне политике према Косову и Метохији

Катастрофалне последице западне политике према Косову и Метохији

5 (5) Косово и Метохија као Rеs extra commercium  и алхемија колонизације • Aпсолутна, глобална …

Контигент Шиптара терориста са КиМ ратује у Сирији под окриљем Ал Каиде

Контигент Шиптара терориста са КиМ ратује у Сирији под окриљем Ал Каиде

5 (1) СТРУЧЊАК за безбедносна питања Бедри Ељези верује да се група од 10 Албанаца …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend