fbpx

ПРАВО СТАЊЕ СРПСКЕ ЕКОНОМИЈЕ: И Вучићеви кредити ће једног дана стићи на наплату! (видео)

4.8
(6)
У интервјуу за Правду и Хелм Каст проф. др Милан Беслаћ објашњава право стање српске економије зашто похвале власти о приведном расту и суфициту заправо дају лажну слику о економском просперитету.

Он објашњава да земље региона немају разлога да завиде Србији због економских показатеља.

Професор Беслаћ каже да ће ново задуживање којем је Србија прибегла како би финансирала мере за отклањање последица короне повећати удео дуга у БДП што је јако лоше, а да је тај удео и пре новог задуживања био 52 посто. Он је објаснио да је закон предвиђено да удео дуга не сме бити већи од 45 посто, али да се нико закона не придржава, а да изнад тог прага креће галопирајуће задуживање.

Упркос овоме, Беслаћ објашњава да драматичне прогнозе о колапсу јавних финансија и престанку исплата пензија и плата у октобру нису тачне и да грађани не треба да буду забринути. Такође, не очекује ни драматични пад валута попут долара и евра у којима грађани Србије имају штедњу.

Игор Маринковић и проф. др Милан Беслаћ (Фото: Хелм Каст)

Он се посебно осврнуо на вести да је српска власт била изненађена пристизањем на наплату “Титовог кредита” и да је смешно убеђивати грађане да нису знали да ће се то десити. Беслаћ каже да че једног дана и Вучићеви кредити стићи на наплату.

Он у емисији критиикује економске мере Србије за сузбијање последица короне и предлаже конкретна решења за подизање српске економије.

Правда.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Народ из Новог Сада и Чачка кренуо ка Београду, протести и у Крагујевцу! (видео)

5 (3) Грађани на протесту у Београду причају да ускоро у Београд стижу Новосађани и …

Полицију, службе безбедности и војску очистити од КРИМИНАЛАЦА и ПСИХОПАТА!

5 (11) Прва ствар коју ће нека будућа власт морати да одради као један од …

Један коментар

  1. Доктор са Чубуре

    Кредити нису ни Вучићеви ни Тадићеви ни Титови. Они су наши, наше деце и унука. Када народ то успе да разуме, можда ће више да цени сопствени глас на изборима, када и ако избори постану поштени.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *